A LOMBARD NEM ISMERI A TÖRVÉNYT?

A LOMBARD NEM ISMERI A TÖRVÉNYT?

A LOMBARD NEM ISMERI A TÖRVÉNYT?

A Lombard lízing körüli problémákkal kapcsolatban már több cikk is született. [cn-social-icon]

Most a NapiHu írta meg, hogy az MNB-nek kellett figyelmeztetnie a céget az elszámolással kapcsolatos kötelezettségeire.A jegybank jelezte a Lombard lízingnek, hogy ha valaki fogyasztói hitelt vett fel, akkor a törvény alapján vonatkozik rá az elszámolás, illetve arra is felhívta a cég figyelmét, hogy pénzügyi intézmény utólag nem vizsgálhatja felül, hogy a fogyasztó milyen célra használta fel hitelét.

loading...

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) értesült arról, hogy a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt. levélben tájékoztatja egyes ügyfeleit arról: szerződésüket nem tekinti fogyasztói kölcsönnek, ezért nem kíván elszámolni velük.

Az MNB egyértelmű álláspontja az, hogy ha valaki fogyasztói hitelt vett fel, akkor a törvény alapján vonatkozik rá az elszámolás. A pénzügyi intézmény utólag nem vizsgálhatja felül, hogy a fogyasztó milyen célra használta fel hitelét. Mindezt a jegybank korábban már a Magyar Bankszövetségnek és a piaci szereplőknek is határozottan jelezte.

Az MNB az ügy kapcsán felhívta a Lombard lízingcégének figyelmét: ha az a szerződéskötéskor nem állapította meg, hogy a hitelt az ügyfél fogyasztóként vagy vállalkozóként veszi fel, visszamenőlegesen nem tehet erről egyoldalú megállapításokat. Kizárólag az érintett ügyfelek bevonásával, közösen állapíthatja meg, hogy milyen minőségben történt a hitelfelvétel.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll. 
A jegybank kötelezésére a Lombard lízingcégek honlapján, illetve levélben tájékoztatja ügyfeleit azok a témával kapcsolatos jogorvoslati lehetőségeiről.

Az MNB 308 pénzügyi intézménynél folytat témavizsgálatot arra vonatkozóan, hogy az érintett piaci szereplők szabályszerűen végzik-e el a jogszabályok által előírt elszámolást és forintosítást – közölte a  jegybank.

loading...

A lízingcéggel kapcsolatban korábban Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem írta meg, hogy
"A Lombard Lízing Zrt-t nem tudja kényszeríteni az ügyészség sem , és nincs ebben hatásköre a magyar nemzeti banknak sem, így nem tesz eleget egy ítéletnek a cég, amely ítélet több százezer adóst érint, ez így folyik több mint hat éve és semmit sem tesznek a hatóságok az ügyben, erről jelent meg tudósítás a Magyar Nemzetben" …TOVÁBB >>> http://www.civilkontroll.com/hat-ez-agyrem-a-lombard-lizing-a-torvenyek-felett-all/
 [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
CSALÓ BANKOK, ELÉG VOLT!
CSALÓ BANKOK, ELÉG VOLT!

CSALÓ BANKOK, ELÉG VOLT! [cn-social-icon] Miközben dr. Léhmann György „devizahitelekkel” kapcsolatos panaszára brüsszelből az alábbi válasz érkezett: - „Valóban az uniós...

VIGYÁZAT! TÁMADNAK A VÉGREHAJTÓK!
VIGYÁZAT! TÁMADNAK A VÉGREHAJTÓK!

VIGYÁZAT! TÁMADNAK A VÉGREHAJTÓK! [cn-social-icon] Devizajog Iroda Facebook felhívása! Vigyázat! Húsvét előtt támadnak a végrehajtók. Többen hívtak ma, hogy a végrehajtó...

Close