Titkos tárgyalások a devizahitelesekről?

Titkos tárgyalások a devizahitelesekről?

Titkos tárgyalások a devizahitelesekről?

[good_old_share]


loading...

Egyre több helyről lehet hallani arról, hogy a kormány már egy ideje tárgyalásokat és egyeztetéseket folytat a hazai bankszektort képviselő Bankszövetséggel a Magyar devizakárosultak sorsának és jogi helyzetének rendezése érdekében.

 

A Magyar nemzeti katasztrófával felérő devizahiteles áldatlan helyzet rendezése már nem várhat tovább.Több okból sem. Egyrészt soha nem látott mértékű átvert bankkárosult tömeg kerül az utcára, másrészt az Európai Bíróság az elmúlt időszakban több olyan döntést is hozott, amely hazánkra is kötelező érvényű …lenne.

A Kúria hamarosan ülésezik, és végleges döntést hozhat a „deviza”-károsultak helyzetének rendezése érdekében.

Sokan nagy reményekkel tekintenek a Kúria várható döntésére. Akár az eredeti állapot is visszaállítható lesz?

loading...

Szepesházi Péter ügyvéd – aki még bíróként kezdeményezte devizahiteles ügyekben az EUB-döntéseket – úgy véli, hatalmas áttörés lenne, ha a Kúria június 19-én várható végleges döntésében szerepelne az eredeti állapot visszaállításának lehetősége, különösen, ha a kamat fizetésére se kötelezné az adóst.Maga a tény azonban, hogy korábbi álláspontjával szemben a legfelsőbb bírói szervezet elismerte a bíró gyakorlat egyoldalúságát, nagy terhet vesz le az alsóbbfokú bírók válláról, hiszen a bíróságokon belüli eddigi hangulat a bankok melletti döntésekre ösztönözték a bírókat. >>> BÖVEBBEN

De sajnos a „deviza”- hitelekkel kapcsolatban van legalább két dolog, amely a végleges és tisztességes rendezést akadályozza.

Az első, hogy a Bankszövetség hozzájárulása nélkül nem lehet olyan törvényt alkotni, amely ezt a tisztességes rendezést jogilag is megalapozná. Magyarul-az országgyűlés nem hozhat olyan törvényeket, amelyekre a bankszövetség nem bólint rá. Ezt egy paktum biztosítja a bankok számára. >>> BŐVEBBEN

Valószínűsíthető, hogy a tisztességes rendezés ezért nem történhetett meg, és sejthető, hogy a háttértárgyalások ezért folyhatnak a kormány és a pénzvilág között. (itt meg kell jegyeznünk, hogy a háttértárgyalások tényéről csak információkat hallottunk, de bizonyítékokat még nem láttunk).

loading…


A másik probléma pedig a politika és az állami szervek, valamint a bírák felelőssége. Az időtényező itt szintén nem elhanyagolható.

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Tudjuk, hogy a környező (szintén Európai Uniós országokban) ezt a problémát már megoldották, de azt is tudjuk, hogy a környező országokban a lakosság sehol nem volt olyan nagy mértékben kitéve a devizahiteleknek, mint hazánkban.

Hatalmas pénzekről van szó, és tudjuk, hogy a bankárok nem szeretnek pénzt veszíteni, így mindent elkövetnek, hogy a már megszerzett összegeket ne kelljen visszaadni. (Mivel belőlünk élnek, így szinte mindegy, hogy azt milyen módon szerezték).

A fent is említett paktum eddig ezt biztosította is a számukra. Az Európai Bíróság döntései viszont felülírhatják a Magyar Kormány és a pénzvilág közötti megállapodást. Ahogy dr. Szepesházi Péter is fogalmazott, azok alapján elképzelhető, hogy akár az eredeti állapot is visszaállítható lesz.

De ezt alaposan elő kell készíteni.

A céldátum 2019. június 19! Erre az időpontra különösen érdemes figyelni az érintetteknek, mert, ha akkor sem veszik figyelembe az Európai Bíróság döntését, akkor kijelenthető lesz, hogy a jogállam végleg elveszett, és hazánk –mint Európai Uniós ország, semmilyen módon nem hajlandó figyelembe venni az Európai Bíróság döntéseit, hanem helyette sajátságosan, a bankok érdekeinek megfelelően értelmezi, és forgatja ki azokat.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Megváltozott a Kúria véleménye: hibáztak a bíróságok a devizahiteles perekben
Megváltozott a Kúria véleménye: hibáztak a bíróságok a devizahiteles perekben

Megváltozott a Kúria véleménye: hibáztak a bíróságok a devizahiteles perekben [good_old_share] Kúria: rendre hibáztak a magyar bíróságok a devizahiteles perekben...

MI TÖRTÉNT BÍRÓ ICÁVAL A KILAKOLTATÁSA UTÁN?
MI TÖRTÉNT BÍRÓ ICÁVAL A KILAKOLTATÁSA UTÁN?

MI TÖRTÉNT BÍRÓ ICÁVAL A KILAKOLTATÁSA UTÁN? [good_old_share] Bíró Ica sok „deviza”-károsultnak igazi példaként szolgálhat. Ereje és kitartása kifogyhatatlan. Az...

Close