TE ALÁÍRTÁL A BANKNAK?

TE ALÁÍRTÁL A BANKNAK?

TE ALÁÍRTÁL A BANKNAK?

Palackposta – szellem a palackban (Ti küldtétek)


 

Lassan egy éve lesz, hogy kóborlásaim során egy kiskun faluban olvastam a képen látható feliratot. Álmait és reményeit vesztett, magára hagyott embertársunk zokszavait.



Dr. Léhmann György kolléga úr akkor már a Farkasréten aludta örök álmát, dr. Marczingós László úr még ügyvédként folytatta tevékenységét.

Azóta fordult a világ, s július elején valahol, valakik örömmel nyugtázták, hogy októbertől vele is tovább gyengül a bankok ellen érvelni képes jogász-gladiátorok csapata.

Deviza-sújtott polgártársainknak legfőbb ideje lenne számvetést készíteniük magukban.
Megpróbálok segíteni nekik, mert „nem oly süket az ő füle, hogy meg nem hallgathatna”.
Talán, ha mi is meghallgatnánk egymást…

Ebben az országban kétféle ember van.
Az egyik, aki aláírt, a másik, aki nem.
Aki aláírt, ma azt mondja: becsaptak; elhallgatták előlem; félre tájékoztattak; megtévesztettek, nem tudtam…
Talán maradjunk ennél a legutóbbi érvnél: ’Nem tudtam.’

Persze, nem érthet mindenki mindenhez.
Magam is így vagyok ezzel. De van, amihez talán igen. Ezért van az, hogy én nem írtam alá.

A deviza-ügyekben fellépő civil mozgalmárok mind aláírtak.
Aztán, utólag, mindegyikük a legjobban tudta, hogy merre vezet a menekülés egyetlen lehetséges útja.

Egymást becsmérelve, túllicitálva nem jutottak messzire.
Pedig könnyen lehet, hogy mindegyiküknek igaza volt.
De, hogy a békesség útját nem ismerték, „Ezért van távol tőlünk az ítélet, és nem ér el minket az igazság…”

Dr. Kriston István ügyvéd úr 2019. július elején a devizaharc kudarcának okairól megjelent írásában rámutatott arra, hogy a „Rendszerhiba felismerése fényévekre van. Senki nem látja be, hogy a rendszer hozta létre a devizatársadalom kifosztását."

Megállapítása pontos; a hiba a rendszerben van.
No, meg azokban, akik azt fenntartják.

Például, akik büszkén mondják: Én nem politizálok. (magyarul: nem foglalkozom a közügyekkel [!]).
Sőt, a közügyekkel foglalkozókkal sem!

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Érdemes lenne kiállni a gladiátorokért, akik az egyéni ügyekkel együtt a köz ügyeiért is küzdenek ebben az esetben.
Akik bizony nagyon is az igazság mellett szóltak és az igazságért pereltek…
Addig, amíg vannak egyáltalán.
Dr. Marczingós úr írta: „Ha nincsen igény ebben a társadalomban munkámra, és sem a kamara, sem a társadalom nem áll mögém, nem véd meg, akkor szomorúan, de belátom, nincsen szükség személyemre, munkámra.”



Olvasó, kérlek, értsd meg, hogy a közösségért dolgozó tudós ember nélkül nincs társadalom, csak atomizált emberek. Akik aztán írhatnak a végén a házuk falára, ami nekik tetszik. A lényeg, hogy egy szó legyen felírva nagy betűkkel: ELADÓ.
Mint a fényképen is.

Ennek a rendszernek nem az értékteremtés a lényege. Csak az, hogy legyen valami eladni való!

Amelyik nép a saját mágusaira nem hallgat, azt az ellenségei fogják irányítani. Meg kellene haladni ezt a turáni átkot, s körbe járni a szomszédokat is, mert egy új rendszerhez ezerszám kellenének együttműködésre képes, kiművelt emberfők.
No, meg egy elképzelés. A szellem a palackból…

Nem kell, hogy szeresd, csak engedd ki! Mácsay József.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM