ÉBRESZTŐ!„DEVIZA”-„HITELES”!

ÉBRESZTŐ!„DEVIZA”-„HITELES”!

Az alábbi cikket olvasva akadnak majd olyan emberek, akik ezt fogják gondolni: de hát a kormány kvótával szabályozza a kilakoltatások számát. Így végül is megvédi a családokat a gyors pusztulástól. [cn-social-icon]

Ha megnézzük a kimutatásokat és a grafikont, akkor láthatjuk, hogy egy ilyen mértékű „nyilvános kivégzést” technikailag sem lehet gyorsabban végrehajtani. Biztosítani kell a végrehajtói erőforrásokat, és ehhez a megfelelő rendőri segítséget is. Ehhez pedig időre és rendkívül jól koordinált felkészülésre van szükség.

Ráadásul láthatjuk, hogy az utcára dobott családok száma a terv szerint folyamatosan emelkedik, amely arra enged következtetni, hogy a háttérhatalmat képviselő politika, (teljes parlamenti „elit”) és az irányítása alatt álló rendőrség már felkészült a feladat tervszerű végrehajtására.

ÉBRESZTŐ!„DEVIZA”-„HITELES”!

Megszólaltak a bankok: 118 ezer lakást fenyeget veszély

"Közzétette a Magyar Nemzeti Bank a bankok és a kormány 2011-es megállapodása alapján működő kényszerértékesítési kvóta legfrissebb kihasználtsági adatait. A statisztika szerint az idei negyedik negyedévre 3997 ingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre a bankok, ami azt jelenti, hogy a rendelkezésükre álló idei 4%-os negyedéves kvótát 75%-ban használnák ki. Összesen 117 861 ingatlant fenyeget a kényszerértékesítés a hitel törlesztésének jelentős késedelme miatt. Az elmúlt két évben összesen 28 816 ingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre a bankok, ennek azonban csak töredékét árverezik el, még kevesebb esetben történik kilakoltatás. Idén a bankok 159 ingatlant kényszerértékesítettek, a Nemzeti Eszközkezelő pedig 2274 lakást vásárolt meg. A válság kitörését követően, a késedelmes jelzáloghitelek számának növekedésével felerősödött az a kockázat, hogy a hitelnyújtó intézmények a fedezeti ingatlanokat egy időben, nagy mennyiségben kísérlik meg értékesíteni, jelentős túlkínálatot és ezzel áresést – az áresés gyorsulását – előidézve a lakóingatlan piacon. A kormány ezért 2011 júliusától kvótarendszert vezetett be, behatárolva ezzel az egyes intézmények által értékesítésre kínált ingatlanok számát. A kvóta tavaly a mindenkori fedezeti ingatlan állomány 3%-a volt, ami 2014-ig fokozatosan 5%-ra nő. Ebben a negyedévben 4%-os kvóta van érvényben.

Az érintett pénzügyi intézmények az eddigiekben nem teljesen használták ki a kvótarendszer adta lehetőségeket, a mostani, negyedik negyedéves számok is csak 75%-os kihasználtsági arányra utalnak. Tavaly a második negyedévben (a csúcson) az érintett ingatlanok 84%-át jelölték ki kényszerértékesítésre a bankok. A kényszerértékesítések eddigi tapasztalatai szerint az elérhető értékesítési ár rendkívül alacsony, így az ügyletek csak jelentős veszteséggel zárhatók, esetleg eredménytelen is a folyamat. Emellett hosszú és költséges, pozitív eredmény esetén sem jelent érdemi előnyt egyéb behajtási stratégiákkal szemben.

Ilyen egyéb stratégia például az ügyféllel történő megállapodás, amelyre az intézmények továbbra is elsődleges megoldásként tekintenek. Az ügyféllel közös értékesítés – bár szintén hosszú folyamat – mindkét fél számára kedvezőbb kimenetet ígér, és ezt a törekvést erősítheti a lakóingatlanok piacának lassuló megélénkülése. Ugyanebbe az irányba hathat a Nemzeti Eszközkezelő általi ingatlan vásárlások megindulása, amelytől az intézmények (és az ügyfelek is) a kényszerértékesítésnél kedvezőbb megtérülést várnak. Az utóbbi hónapokban megemelkedett a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-nek felkínált ingatlanok száma, de az MNB adatai szerint így is csak 2274 ingatlant vásárolt az intézmény az év első kilenc hónapjában. Maguk a bankok "mindössze" 159 lakást kényszerértékesítettek, és 795 idei "adós általi értékesítést" mutat a statisztika.Jelenleg a lakossági hitelek 18,5%-a van 90 napon túli késedelemben, esetükben fokozott a lakás elvesztésének veszélye.

Forrás: portfolio.hu

„Nincs olyan politikai erő a világon, amely olyan jogosítványt kaphat, bármilyen párt legyen, hogy neki joga van ahhoz, hogy egy népet az életfeltételeitől fosszon meg. Ne higgyetek a politikának, ne higgyetek pártoknak, ne higgyetek államnak, mert ezt az ügyet a szántó-vető földműves népnek kell rendezni ahhoz, hogy emberi tisztességet teremtve újra magyar életet lehessen élni a magyar rónán."

Néhai Rácz Sándor [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM