STRATÉGIAVÁLTÁS A NAGYPOLITIKÁBAN

STRATÉGIAVÁLTÁS A NAGYPOLITIKÁBAN.

Amennyiben az elmúlt két hét eseményeiből levonjuk a tényszerű következtetéseket, kikörvonalazódik a jól kitervelt politikai stratégia.

Mint az események közvetlen résztvevője, közelről láthattam miként zajlott az aláírások elbírálása az első héten. Olyan szigorlattal vizsgálták át az összegyűjtött aláírásainkat, hogy több esetben is az átlagosan összegyűjtött 560-580 aláírásból, a választási irodák vizsgáló biztosai mindössze 320-360 db. aláírást találtak elfogadhatónak, a többiek esetében alaki és tartalmi hibákat állapítottak meg.

Aki figyelemmel kísérte a Nemzeti Választási Iroda honlapját, az előtt ismeretes, hogy ennek ellenére az első hét után már rendelkeztünk az országos lista állításához szükséges jelölt számmal, vagyis legalább kilenc megyében és a fővárosban megvolt a minimum szükséges 27 képviselőjelöltünk.

Február 17-én indult a verseny és 24-ig a parlamenti pártokon kívül csak A Haza Nem Eladó Mozgalom pártnak volt meg a listaállításhoz szükséges jelöltszáma, magasan megelőzve a többi pártot. Mozgalmunk összesen 70 jelöltet indított és két jelöltet kivéve mindenki 500 feletti aláírást gyűjtött össze. Ez annak köszönhető, hogy tagjaink az aláírás megkezdése előtt 10 nappal, több mint egy millió példányszámban terítették a programunkat, amely rendkívül jó fogadtatásban részesült a nép részéről.


A hatalom számára világossá vált, ha nehezen is, de a parlamenti pártok mellett a szavazó lapokon ott lesz A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt is. Ez túl veszélyes lett volna rájuk nézve ezért 180 fokos fordulatot vett a stratégiájuk. Állítólag feb. 24-én éjszaka, (a kezemben lévő dokumentum szerint feb. 25-én) a NVI elnöke szétküldött minden választási irodának egy iránymutatást az ajánlások ellenőrzésének egyes kérdéseiről.

Ebben le volt írva, hogy mely esetekben kell érvényesnek elfogadni az ajánlásokat. Egy óriási fordulaton ment át a folyamat egyik pillanatról a másikra. Volt olyan jelöltünk, akinek ezt követően a 260 „rontott” ajánlásából 220-at már jónak minősítettek. Ekkor egyértelművé vált számunkra a stratégia váltás. Azt nem merték bevállalni, hogy a parlamenti pártokon kívül egy-két új versenyző kerüljön terítékre, ezért amikor látták, hogy minden erőfeszítésük- címerünk betiltása és egyéb akadályoztatás-ellenére is túlélünk, olyan nagyfokú könnyítést vezettek be a futamidő második felében, elegendő időt biztosítva a felzárkózásra a lemaradtaknak, hogy kellőképpen felhígíthassák a kínálatot. 44 listaállító párt és némely választókerületben ettől több egyéni jelölt van. Ez példa nélküli az elmúlt 24 évet tekintve, lepedőnyi méretű szavazó lapok lesznek. A kormánypárt koalíció részére ez több előnnyel is jár. A bizonytalan szavazókat még jobban elbizonytalanítja és ezáltal összezavarja, ne feledjük a magyar közmondást, hogy zavarosban lehet jól halászni,  valamint  megadhatja a kegyelemdöfést kis szerencsével, a magát baloldalnak nevező tömörülésnek.

Mivel a baloldaliaknál, választási szövetségre lépett háromnál több párt, így a törvény által előírt maximum 15%-os parlamenti küszöböt el kell érniük. A kormánypárt spekulációja szerint, ha a szavazó polgárokat megfelelő arányban felszalámizza, akkor nagy az esély arra, hogy a jövőben sem Gyurcsány, sem Bajnai, sem pedig Mesterházy üde színfoltját nem kell elviselni az Országházban. Nemhiába nyilatkozta Vona Gábor a közelmúltban, hogy a Jobbik szövetségre lépne a Fidesszel. Érzik a lakosság részéről a támogatottság visszaesését, na meg a Kisgazda párt bedarálása a Fidesz részéről nem olyan régen volt, hogy ne emlékeznének rá, megpróbálnak előre menekülni, ami nem is esélytelen, ha megnézzük, hogy Lezsák Sándor és még jónéhányan miként ágyazódtak be a Fideszbe.


Az a helyzet állt elő, hogy nem tehetünk mást mint küzdünk tovább, ugyanúgy mint eddig. Csak magunkra és a népre számíthatunk. Azon kell dolgoznunk, hogy minél több emberhez eljuttassuk a programunkat, mely program megmozgatta az emberek fantáziáját. Mi az életet képviseljük, az összes párt közül az egyedüliek akik saját erőből, politikai múlt nélkül, állami támogatás nélkül, bejáratott politikusok nélkül, képviselve a társadalom minden rétegét, eljutottunk a választások küszöbéig.

Programunkkal, szellemiségünkkel, tiszta szándékunkkal fényt és tisztánlátást kell vinnünk, a magukat és nem a népet  képviselő politikusok által keltett zavarosba, hogy megmutassuk a reményt a reményvesztetteknek, hogy visszaadhassuk az emberek önmegvalósításának reményét társadalmi osztályoktól függetlenül.

Győzelemre születtünk és győzünk, ez a két hét versenyfutás csak a bemelegítő volt, nem itt kell győzni, hanem április hatodikán, fogja fel mindenki jó előjelnek, hogy a sorsoláson A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt az előkelő harmadik helyre került a szavazólapokra, ez több mint kiváló 42 induló között.

Kásler Árpád

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM