STOPBANK! HUNGARY! – INTERKONTINENTÁLIS BALLISZTIKUS CSALÁSOK ELLEN

STOPBANK! HUNGARY! - INTERKONTINENTÁLIS BALLISZTIKUS CSALÁSOK ELLEN!

STOPbank! Hungary! – Interkontinentális ballisztikus csalások ellen

Horvátországban nem csak a háborús pusztítás, de a bankok pusztítása is jelentős. Immár öt éve tart déli szomszédainknál (is) a gazdasági válság, ami a 4.4, millió lakosságú országban 200 ezer munkahely elvesztéséhez vezetett, (Ők az arányokat tekintve némileg jobban állnak ebben a tekintetben, mint Mi..) így az életszínvonal is csökkent.


Bár alig hallunk róla, az Adria partján is jelentős bankellenes megmozdulások zajlanak, annyi különbséggel, hogy Horvátországban az állam bizonyos mértékig kiállt állampolgárai védelmében.  A január elsejétől hatályos fogyasztói hitelezésről szóló törvénynek megfelelően, a svájci frankban felvett hitelek átlagkamata a korábbi mintegy 5,5 százalékról 3,23 százalékra csökkent. Ez 56 ezer horvát polgárnak havi 18 és 25 ezer forintnak megfelelő könnyebbséget jelent.

Persze a horvátok nem elégednek meg ennyivel. Keresik a felelősöket, követelik a számonkérést, elszámoltatást és a kártalanítást. A frissen alakult STOPbank! egyesület – amely összefogja a horvátországi devizakárosultakat- statisztikája szerint 2003 óta Horvátországban mintegy 20 ezer ember vett fel jelzáloghitelt Raiffeisen bank hátterű osztrák cégektől, és ezeknek a károsultak már bő egyharmada elveszítette a hitel zálogául felajánlott ingatlant, ráadásul csalás által, mert Ausztriában, tavaly az államügyészség vádat emelt az érintett hitelszövetkezetek, közvetítőik, jogászok és közjegyzők ellen. Az osztrák kormány kérte a horvát ügyészség (USKOK) segítségét is, mivel ezek a cégek Horvátországban is belekeveredtek a magyarországihoz hasonló kétes ügyletekbe, mivel olyan embereknek nyújtottak hiteleket, akik a bankok feketelistáin szerepelnek, de az uzsorakölcsönért cserében a lakásukat zálogosították el.


Ismerős a helyzet ugye?

Érdemes példát vennünk déli szomszédainktól, és nem csak állami, de állampolgári tettrekészséjé szinten is, és ha már a bankok interkontinentális ballisztikus csalásokkal bombáztak porig bennünket… akkor Mi is keressük a nemzetközi kapcsolatokat! Nem tartom rossznak ezt a STOPbank elnevezést.

Kérdésem: Van-e elszántságunk ahhoz, hogy létrehozzuk a külföldi devizahiteles példákat és eredményeket  hasznosító STOPbank Hungary!-t?  Én benne vagyok! (Tatár J.) tatarjozsef.bloglap.hu

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM