Sorra hagyják el a vezető munkatársak a Bankszövetséget

Sorra hagyják el a vezető munkatársak a Bankszövetséget

Müller János az év végén távozik a szövetségtől, Csillik Péter pedig már a jegybank stábját erősíti.

Az év végén távozik a Magyar Bankszövetségtől Müller János – erősítette meg a Heti Válasz Online értesüléseit az érdekvédelmi szervezet főtitkára.


Müller János, a Bankszövetség vezető tanácsadója pályafutását az MTA Közgazdaságtudományi Intézeténél 1966-ban kezdte, de megfordult a jegybankban és a Külkereskedelmi Minisztériumban is, 1986 és 1991 között pedig a stockholmi magyar nagykövetségen kereskedelmi főtanácsosként dolgozott. 1992-től 2006-ig a Magyar Külkereskedelmi Banknál töltött be vezető pozíciókat. 2007-ben lett a Bankszövetség vezető tanácsadója.

Ugyancsak elhagyta a Bankszövetséget Csillik Péter. Az érdekvédelmi szervezet vezető közgazdásza a Magyar Nemzeti Bankhoz igazolt át. Csillik pályafutását a Pénzügykutató Intézetnél kezdte 1978-ban, majd 1983 és 1988 között az Országos Tervhivatalnak volt a munkatársa. 1989-90-ben, illetőleg a Horn-kormány alatt, 1996-98-ban a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott kormány-főtanácsadóként, illetve az elemző részleg vezetőjeként. Csillik egyszer már dolgozott a jegybankban 1991 és 1995 között tanácsadóként.


Forrás: HetiVálasz

 

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM