Putyin támadja, az Orosz parlament meghívja Grétát.

Putyin támadja, az Orosz parlament meghívja Grétát.

Putyin támadja, az Orosz parlament meghívja Grétát.

Nagy a baj! A politikusok láthatóan nem tudnak mit kezdeni a semmiből kinövő, és a világon egyre szaporodó klíma és környezetvédelmi mozgalmakkal.


A fiatalok a világ számos pontján pártoktól és politikától függetlenül egyre hevesebben követelik a döntéshozók hathatós fellépését a klímavédelemmel kapcsolatban.

Bár a politikusok igyekeznek úgy tenni, mintha ezzel a problémával komolyan foglalkoznának, mégis hamar kiderül, hogy a nagy szavak mögött csak üres ígéretek vannak.A globalizációt építő pénzvilág érdekeit kiszolgáló politikusok most „két tűz közé kerültek”: el kell dönteniük, hogy hallgatnak a jövő zálogát jelentő fiatalságra és valós tettekkel bizonyítják szavahihetőségüket, vagy továbbra is kiszolgálják a pénzvilág igényeit.

Világosan kell látnunk, hogy a kettő együtt nem megy! A fiatalokat nem lehet átejteni.

Most az orosz elnök került két tűz közé. Erről számolt be a HVG.

Vlagyimir Putyin orosz államfő szerint az „iskolai klímasztrájkok” mozgalmát elindító 16 éves svéd klímaaktivista, Greta Thunberg egy kedves, ám rosszul tájékozott tizenéves. Az orosz államfő véleménye kísértetiesen hasonló ahhoz, amit az orosz államfő budapesti barátai is gondolnak.

„Menj el, és magyarázd meg a fejlődő országoknak, hogy miért éljenek szegénységben, s ne úgy, mint Svédországban” – mondta Putyin egy szerdán rendezett moszkvai konferencián, majd azt is hozzátette, hogy Thunberget néhány, Putyin által néven nem nevezett csoport tolja előtérbe.

Közben úgy tűnik, ezúttal nincs teljes összhang a törvényhozás és az államfő között, az orosz parlament ugyanis kedden meghívta Thunberget, hogy hasonlóan az ENSZ-hez és az USA-hoz, Moszkvában is mondjon beszédet a képviselők és az oda meghívott fiatalok előtt.

loading...

A meghívót a Duma természeti erőforrásokkal foglalkozó bizottságának egyik tagja, Vaszilij Vlaszov küldte, s hangsúlyozta: „Tisztában vagyok azzal, hogy mennyire aggódnak az orosz fiatalok a globális környezeti ügyek miatt, azt is tudom, mennyire nehéz a felnőtt politikusok számára, hogy akár egy ilyen nagyon fontos kérdésben kompromisszumra jussanak egymással” – magyarázta az orosz törvényhozó.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Oroszországban – részben a Szibériában pusztító hatalmas erdő- és bozóttüzek miatt – erősödőben van a korábban igencsak gyenge környezetvédő mozgalom.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...