PÉNZÜGYI KÁRTÉRÍTÉS, KOLLEKTÍV JOGORVOSLAT A DEVIZA-KÁROSULTAKNAK!

PÉNZÜGYI KÁRTÉRÍTÉS, KOLLEKTÍV JOGORVOSLAT A DEVIZA-KÁROSULTAKNAK!

PÉNZÜGYI KÁRTÉRÍTÉS, KOLLEKTÍV JOGORVOSLAT A DEVIZA-KÁROSULTAKNAK!

[good_old_share]


Ezt előbb kellett volna – Mégis bekövetkezik a hosszú évek óta várt fordulat?

 

Devizahiteleseknek kollektív jogorvoslat.

loading...Pénzügyi kártérítés és kollektív jogorvoslat – csoportos jogérvényesítés. Így foglalható össze az alábbi, rendkívül fontos friss hír.

A Népszava számolt be a Brüsszelből érkezett friss hírről, melyet Halmai Katalin tudósított.

Most itt az ideje, hogy a "deviza"-károsultak végre összefogjanak, figyeljék a friss híreket, és ha kell, akkor nyomásgyakorlással kényszerítsék ki a hazai hatalomtól az Uniós jogokat, mert sajnos várható (hogy mint eddig is, úgy a későbbiekben is) a bankok érdekeit próbálja majd védeni a kormány.

 

Ha egy Dieselgate-hez hasonló botrány még egyszer kirobbanna Európában, az átvert Volkswagen tulajdonosok a jelenleginél több és egyszerűbb jogorvoslati lehetőségeket vehetnének igénybe. Egyebek között ezzel indokolta az Európai Bizottság, hogy szerdán egy átfogó fogyasztóvédelmi csomagot terjesztett elő, amelyben számos jogszabályi változtatásra is javaslatot tesz.A módosítások uniós szinten biztosítanák a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat áldozatai számára az egyéni és a kollektív jogorvoslatot, valamint a pénzügyi kártérítést. Az uniós testület — amerikai mintára — bevezetné a csoportos jogérvényesítés lehetőségét, ám a tengerentúli modellnél jóval szigorúbb feltételekkel.

A svájci frank alapú jelzálog-hitelek miatt pórul járt magyarországi ügyfelek példáján bemutatható, mi változna a bizottsági javaslatok elfogadása után. Azt továbbra is a nemzeti — ez esetben a magyar — hatóságok dönthetnék el, hogy a hitelesek kezdeményezhetnek-e jogorvoslatot, illetve kérhetik-e az okozott kár megtérítését.

loading...

Ha a hazai törvények ezeket lehetővé teszik, akkor a károsultak a jövőben összefoghatnának, és a kollektív jogorvoslat eszközével élve, egyetlen lépésben keresetet nyújthatnának be az illetékes bíróságon annak megállapítására, hogy a bankkal kötött szerződésük tisztességtelen feltételeket szabott, és emiatt valamilyen módon kártalanítani kell őket.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A módosított uniós irányelv ráadásul azt is lehetővé tenné, hogy több tagállam károsultjai együtt vegyék igénybe a kollektív jogorvoslat eszközét.A fogyasztóvédelmi csomagban az Európai Bizottság egyúttal kezdeményezi a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló irányelv módosítását is. Ennek nyomán jogszabályba ütközne, ha a kereskedők azonos néven forgalmaznák a jelentősen eltérő összetételű, de azonos nevű és címkéjű termékeket az EU különböző országaiban.

Az előírások a jövőben is megengednék, hogy a gyártók a helyi ízléshez igazítsák az árucikkeiket, de tiltanák az alapvetően más minőségű és összetételű portékák árusítását.

Mint beszámoltunk róla, Magyarország és más régióbéli tagországok tavaly panaszt emeltek Brüsszelben amiatt, hogy ugyanaz az élelmiszer rosszabb minőségben kapható a kelet-európai szupermarketekben, mint a nyugatiakban. Az Európai Bizottság felkarolta az úgynevezett kettős minőségű élelmiszerek problémáját, és már több kezdeményezést tett a megszüntetésére.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
KITETTÜK A DEVIZAHITELES ÁLDOZATOK CIPŐIT A KOSSUTH TÉRRE!
KITETTÜK A DEVIZAHITELES ÁLDOZATOK CIPŐIT A KOSSUTH TÉRRE!

KITETTÜK A DEVIZAHITELES ÁLDOZATOK CIPŐIT A KOSSUTH TÉRRE! [good_old_share] Adóskamara - Tóth Zsuzsanna. NEKIK MÁR MINDEGY, DE NEKED, AKI EZT...

A "DEVIZA"-KÁROSULTAKNAK JÓ LESZ AZ ÚJABB KÉTHARMAD?
A “DEVIZA”-KÁROSULTAKNAK JÓ LESZ AZ ÚJABB KÉTHARMAD?

A "DEVIZA"-KÁROSULTAKNAK JÓ LESZ AZ ÚJABB FIDESZ-KDNP KÉTHARMAD? [good_old_share] Egy olvasónk küldte az alábbi bejegyzést:   Ti küldtétek - Terenyei...

Close