OSZTRÁK PRECEDENS HITEL ÜGYBEN-AVAGY A VIRTUÁLIS PÉNZ

OSZTRÁK PRECEDENS HITEL ÜGYBEN-AVAGY A VIRTUÁLIS PÉNZ

Osztrák precedens zajlik hitel ügybenJanuár 17-én, pénteken nézöként megyek arra a Graz-i bírósági tárgyalásra, ahol az ügyfél megtagadta a hitel visszafizetését a bank felé azzal az indoklással, hogy a bank nem adott neki pénzt. Ha a bank nem adott pénzt, akkor ugye követelése sem lehet. A sarkalatos pont tehát, honnan szerezte a bank azt a "pénzt", amit hitelként nyújt?

Vagyis ennél a pernél a téma a pénz teremtés gyakorlata és hogy ebböl kiindulva a banknak nincs vesztesége, ha az ügyfél nem törleszti a hitelt. Ezt az állítást Prof.Dr.Fanz Hörmann bécsi közgáz egyetemi tanár szakértöi véleménye támasztja alá. Mivel a bank soha nem PÉNZT ad kölcsön, hanem csak virtuális biteket és byte-okat a komputerben. A "pénz", amit a hitel során az ügyfél a banktól kap, a hitelszerzödés aláírása elött NEM létezett. A hitelnyújtás folyamatában jött létre a SEMMIBÖL egy kettös könyvelési manipuláció révén. A bank NEM tudja bizonyítani, hogy korábban tulajdonában lévö, vagyis üzleti úton megszerzett pénzt adott tovább az ügyfélnek (kivéve, ha készpénzt adott!). Amim nincs, azt ugye nem adhatom kölcsön. (Mellesleg ezzel szemben az ügyfélnek mindig bizonyítania kell, ha pénzt betesz a bankba, hogy legálisan jutott-e hozzá, nem pl. pénzmosás során. Törvény van rá.).

loading...


Az USA-ban nagyösszegü gyüjtöpereket nyertek már ez alapján. Az más dolog, hogy a hitelbe kapott "virtuális pénzen" lakást, autót lehet venni, a lényegen nem változtat: a bank a semmiböl teremt pénzt! Ezért viszont valódi pénzt kap a törlesztés során kamatos kamattal megspékelve, ami a reálgazdaságból képzödik igazi munka során és innen is vonódik el. Ennek a pénzrendszernek a következménye tehát a vagyoni átrendezödés, a reálgazdaságból a bankárok magánvagyonába. Prof. Hörmann is ott lesz a tárgyaláson tanúként. A facebook-on már 397 ember bejelentkezett, hogy eljön a perre megfigyelöként. Nem tudom, lesz-e hely ennyi embernek a tárgyalóban?

Itt a szakértöi vélemény németül

Forrás

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
RÓNA PÉTER-JAVASLAT A DEVIZAHITELEK TILTÁSÁRA.
RÓNA PÉTER – JAVASLAT A DEVIZAHITELEK TILTÁSÁRA

Az LMP-frakció napokon belül javaslatot nyújt be a parlamentnek annak érdekében, hogy a hamarosan életbe lépő új polgári törvénykönyvben (Ptk.)...

JOGERŐS: BÖRTÖNBEN HALNAK MEG SZITA BENCE GYILKOSAI
JOGERŐS: BÖRTÖNBEN HALNAK MEG SZITA BENCE GYILKOSAI

Jogerősen is tényleges életfogytiglanra ítélte a bíróság a brutálisan megkínzott és kivégzett Szita Bence (†11) gyilkosait. A bíróság ezzel helyben...

Close