OSZTRÁK PRECEDENS HITEL ÜGYBEN-AVAGY A VIRTUÁLIS PÉNZ

OSZTRÁK PRECEDENS HITEL ÜGYBEN-AVAGY A VIRTUÁLIS PÉNZ

Osztrák precedens zajlik hitel ügybenJanuár 17-én, pénteken nézöként megyek arra a Graz-i bírósági tárgyalásra, ahol az ügyfél megtagadta a hitel visszafizetését a bank felé azzal az indoklással, hogy a bank nem adott neki pénzt. Ha a bank nem adott pénzt, akkor ugye követelése sem lehet. A sarkalatos pont tehát, honnan szerezte a bank azt a "pénzt", amit hitelként nyújt?

Vagyis ennél a pernél a téma a pénz teremtés gyakorlata és hogy ebböl kiindulva a banknak nincs vesztesége, ha az ügyfél nem törleszti a hitelt. Ezt az állítást Prof.Dr.Fanz Hörmann bécsi közgáz egyetemi tanár szakértöi véleménye támasztja alá. Mivel a bank soha nem PÉNZT ad kölcsön, hanem csak virtuális biteket és byte-okat a komputerben. A "pénz", amit a hitel során az ügyfél a banktól kap, a hitelszerzödés aláírása elött NEM létezett. A hitelnyújtás folyamatában jött létre a SEMMIBÖL egy kettös könyvelési manipuláció révén. A bank NEM tudja bizonyítani, hogy korábban tulajdonában lévö, vagyis üzleti úton megszerzett pénzt adott tovább az ügyfélnek (kivéve, ha készpénzt adott!). Amim nincs, azt ugye nem adhatom kölcsön. (Mellesleg ezzel szemben az ügyfélnek mindig bizonyítania kell, ha pénzt betesz a bankba, hogy legálisan jutott-e hozzá, nem pl. pénzmosás során. Törvény van rá.).


Az USA-ban nagyösszegü gyüjtöpereket nyertek már ez alapján. Az más dolog, hogy a hitelbe kapott "virtuális pénzen" lakást, autót lehet venni, a lényegen nem változtat: a bank a semmiböl teremt pénzt! Ezért viszont valódi pénzt kap a törlesztés során kamatos kamattal megspékelve, ami a reálgazdaságból képzödik igazi munka során és innen is vonódik el. Ennek a pénzrendszernek a következménye tehát a vagyoni átrendezödés, a reálgazdaságból a bankárok magánvagyonába. Prof. Hörmann is ott lesz a tárgyaláson tanúként. A facebook-on már 397 ember bejelentkezett, hogy eljön a perre megfigyelöként. Nem tudom, lesz-e hely ennyi embernek a tárgyalóban?

Itt a szakértöi vélemény németül

Forrás

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM