MÓDOSÍTJÁK AZ INTERNETADÓT + VIDEÓ!

MÓDOSÍTJÁK AZ INTERNETADÓT + VIDEÓ!

 

Október 26-án szervezett és bejelentett tüntetés volt az internet-adó bevezetése ellen.

Az internet-adó elleni tüntetés közben érkezett a friss hír a FIDESZ frakciótól, miszerint a párt módosítja az internet-adóval kapcsolatos eredeti elképzelését.

A közlemény így szól:"Hétfőn a Fidesz-frakció módosító indítványt nyújt be a távközlési adó internetes adatforgalomra vonatkozó részével kapcsolatban, amelynek két fő eleme van:

javasoljuk egy adófizetési felső korlát bevezetését, ami az adó mértékét 700 forintban maximalizáljaaz adatforgalomra kiterjesztett adót a távközlési szolgáltató cégek fizetik, nem az előfizetők, nem a magánszemélyek"

NETADÓ – RENDBONTÁS A TÜNTETÉS UTÁN

Az előre bejelentett Internet-adó elleni tüntetés békésen indult és jó hangulatban, zajlott.  A tüntetés szervezője, Gulyás 48 órát adott a kormánynak, hogy visszavonják a netadót.  

Gulyás Balázs, a demonstráció főszervezője a Hír24-nek azt mondta, addig folytatják a tüntetéssorozatot, amíg a kormány nem enged.

„Több tízezren állnak mögöttük, a kabinetnek be kell látnia, hogy a nép akaratával megy szembe. Többen támogatják ezt a tüntetést és az internetadó eltörlését, ahány követője van a Fidesznek a Facebookon.”

A tüntetés befejezése után a tömeg egy része elindult a FIDESZ székháza elé. A tömegből jó néhányan valamivel 20 óra után a kerítésen át dobáltak be számtech hulladékokat a Fidesz-székházba.

20:10-kor jelezték, hogy már „három ember van a kerítésen belül” és a kívül lévők is egyre durvábban dobálják a számítástechnikai eszközöket.

20:15 – kor jött a hír: A FIDESZ módosítja az internetadót!

Egy órán át folyt még a FIDESZ székházának dobálása, de a tüntetőknek idő közben elfogyott a „muníciója”. Ekkor találkoztak a HÍR TV-s riporterrel és a stábbal. A videó címe szerint „megrohamozták” a HÍR TV-s riportert.Szólj hozzá

Hozzászólás