ITT A LISTA AZ AMERIKÁBÓL KITILTOTTAKRÓL

ITT A LISTA AZ AMERIKÁBÓL KITILTOTTAKRÓL.

ITT A LISTA AZ AMERIKÁBÓL KITILTOTTAKRÓL

 

Amint az a civilhetes oldalán megjelent, a német nyelvű Pester Lloyd című lap közzétette az Amerikai kitiltási botrány Magyar érintettjeit. A lap szerint ezek a kitiltások politikai döntés alapján születtek, és határozatlan időre szólnak.

A lap hozzátette, hogy az amerikai nagykövetség zéró toleranciát hirdetett Magyarországon a korrupcióval szemben.

loading...

Mindeközben a korrupciós botrány részletei is kezdenek napvilágot látni.A Miskolc Ma írása alapján: A média próbálja a föld alá seperni, de egyre inkább valószínűsíthető, hogy egy teljes korrupciós hálózat alatt rezeg a léc.

A blog hozzáteszi, hogy „az amerikai politikai döntéshozóknak, már lassan három éve tudomása van arról, hogy áfacsalók mérgezik a magyarországi étolajpiacot, jelentős károkat okozva ezzel az amerikai érdekeltségbe tartozó Bunge nevű cégnek.

A Bunge arra hivatkozik, hogy a magyar piacon megtalálható étolaj kitermelése legális úton lehetetlen, úgy, hogy az előállító cégnek legyen bármiféle haszna is belőle.

Ezért figyelhető meg az, hogy a Bunge által gyártott Vénusz és Floriol étolajak akár 100-150 forinttal is drágábbak lehetnek, mint a boltokban található más hasonló termékek!

loading...

A recept egyszerű: a korrupcióban résztvevő cégeket a NAV nem ellenőrzi, így tehát nem fizetnek adót, azonban az étolaj után „adózott” áfát a cég visszaigényli és vissza is, kapja! Ezzel egyébként éves szinten több mint 25 milliárd forinttal megkárosítva hazánk költségvetését!”

A bolgon felmerül a kérdés is, majd megszületik a válasz: „De miért nem tesz ez ellen semmit a NAV és a kormány, ha tudnak róla?

Nem, hogy csak tudnak róla, hanem aktívan részt is vesznek benne, ugyanis az áfacsalások utáni haszon egy részét, a NAV és kormány közeli cégek által létrehozott alapítványokba csöpögtetik vissza ezek a cégek.

Már csak egy kérdés maradt! Ha az USA-nak több éve tudomása van erről, miért csak most léptek? 

Erre a kérdésre is egyszerű a válasz, a kormányzathoz közel álló cégek most keresték fel a Bunget azzal az ajánlattal, hogy ha a cég pénzzel támogat egy, az ajánlattevők által megnevezett alapítványt, akkor elintézik, hogy a NAV az amerikai céget is békén hagyja. Egy másik forrásunk szerint a kormányhoz közeli szereplők stratégia megállapodást ajánlottak annak fejében, hogy a cég szintén ennek az alapítványnak visszacsorgassa a megállapodással összefüggésben szerzett pénzek egy részét.”

A blog írója hozzáteszi:                                                                                                             

„Az ilyen és ehhez hasonló áfacsalások nem csak az étolaj kereskedelemben fedezhetőek fel, hanem a teljes magyarországi élelmiszerpiacon.”

A civilhetes pedig információi alapján közli a neveket is:

A hat kitiltott:Vida Ildikó (Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke)

Habony Árpád (Orbán Viktor személyes stratégiai főtanácsadója)

Heim Péter (Magyarország 30. legbefolyásosabb embere, az állami tulajdonban lévő Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke)

Giró-Szász András (2014. júniusáig kormányszóvivő, többségi tulajdonosa a kormányzatnak is dolgozó Strategopolis Kft.-nek)

Seszták Miklós (országgyűlési képviselő, 2014-től a harmadik Orbán-kormány nemzeti fejlesztési minisztere)

 FRISSÍTVE! A lista máris változott, mert a mai napon a Civilhetes az alábbi közleményt tette közzé:

Lázár János (a Fidesz alelnöke; korábban államtitkár és a Firdesz Országgyűlési frakcióvezetője)

A cikkek valóságtartalmát az NCK sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem tudja!

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MÓDOSÍTJÁK AZ INTERNETADÓT + VIDEÓ!
MÓDOSÍTJÁK AZ INTERNETADÓT + VIDEÓ!

MÓDOSÍTJÁK AZ INTERNETADÓT + VIDEÓ!   Október 26-án szervezett és bejelentett tüntetés volt az internet-adó bevezetése ellen. Az internet-adó elleni...

KÖVESD ÉLŐBEN AZ INTERNETADÓ ELLENI TÜNTETÉST!
KÖVESD ÉLŐBEN AZ INTERNETADÓ ELLENI TÜNTETÉST!

KÖVESD ÉLŐBEN AZ INTERNETADÓ ELLENI TÜNTETÉST! 39 ezer ember igazolta vissza a Facebookon, hogy ott lesz vasárnap este hatkor az...

Close