MITŐL RESZKET A BANKÁR ÉS A POLITIKUS? – PÓKA LÁSZLÓ

MITŐL RESZKET A BANKÁR ÉS A POLITIKUS? - PÓKA LÁSZLÓ. + VIDEÓ !

Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!
 
Azért van szükség kemény fellépésre, mert a szép szava már nem hatásosak.
Kértük szépen…
Kértük durván…
Nem adják, vagy nem adhatják! El kell vennünk!

Olyan szinten a hatalom mámorában élnek, hogy már nem is emberek. Vagy a népet nem tartják embernek. Nem értik a problémát, de azt tudják, hogy ha teret engednek a disznóságok feltárásának, akkor fejek fognak hullani. Az ő fejük.

Csak az visz előre, ha olyant csinálunk, ami fáj nekik, amitől tele van a gatyájuk.

Mi az amitől félnek?
Leginkább úgy tudjuk meg, ha megnézzük, hogy milyen tetteink váltottak ki erős reakciókat a kifosztók részéről. Ezt a rendőrségi intézkedésekből, jelentésekből, feljelentésekből, banki, bírósági biztonsági intézkedésekből, levelezésekből, illetve a lejárató próbálkozásaikból tudhatjuk meg. Szerencsére van ilyen példa bőven, így tudunk következtetéseket levonni.
 
Előbb azok, amik nem zavarják őket: A zászlólengetős, beszédes tüntetések. Teljesen mindegy nekik, hogy hányan vagyunk. HA jönnek még pár ezren, akkor legfeljebb vezényelnek még két újabb szakasz rendőrt a térre.


Ahogyan látjuk, ehhez nem is nagyon csatlakoznak emberek. Olyanok, akikre valóban számíthatunk, olyanok semmiképpen. Nincs is azokra szükségünk, akik csak legfeljebb majálisra jönnének ki.
Nem érdeklik őket a petíciók, a levelek. Ezek leperegnek.
Itt már tenni kell. Olyant, ami nagyon nem tetszik nekik.
 
Nézzük, mi az amitől rettegnek, mi az amit nagyon nem akarnak:
– Azt nem szeretik, ha a közelükben vagyunk. Lehet ez politikus háza, bank előtti terület. Ha bent vagyunk a  fiókban, akkor pedig egyenesen reszketnek. 
– Nem tetszik nekik, ha közelről rájuk olvassuk a mocsokságaikat. Leginkább akkor nem, ha ezt hallhatják a szomszédaik, családjuk. 
– Nem tetszik, ha élőben megszólítjuk őket olyan helyen, ahol nem számítanak ránk.
– Nem tetszik nekik, ha jelet hagyunk. Lehet az plakát, véres kéz, de mindenképpen valami olyasmi, amit hazavisznek. Még ha tagadják is, de ott van velük éjjel az ágyban.
– Nem szeretik, ha leköpjük őket, vagy ha olyan kárt okozunk, ami fellelőségre vonással járhat. – Nem tetszik nekik, ha olyant vállalunk be, amiből bajunk lehet, mert ezzel az ügy melletti feltétlen elkötelezettségünket mutatjuk.
– Nem tetszik nekik, ha akadályozzuk a kifosztás végrehajtásban őket.
– Nem tetszik, ha humort viszünk bele, vagy nevetségessé tesszük őket olyanok előtt, akik számítanak nekik.
– Rettegnek attól, ha terjed az a nézet, hogy nem kell visszafizetni, és kártalanítást kell fizetniük.
 
Ezek azok, amiktől rettegnek. Leginkább azért, mert ezek hatásosak, és követhető példák. Ezek azok a tettek, amikről olyan sok elégedetlen ember álmodozik, de nem meri megtenni. Még nem. 
Abból is látszik, hogy ezek hatásosak, mert nagyon sok az irigy, vagy a fizetett fikázó. Vannak sokan, akik nem merik megtenni, és pont ezért fikázzák azokat, akik megteszik. Félnek, hogy a bátor harcosoknak nagyobb lesz a népszerűsége, mint azoknak, akik csak dumálnak.
 


Sokan azért nem vesznek részt a kemény fellépésben, mert már most, a harc közben a későbbi pozícióikat igazgatják akár azon az áron, hogy gyengül a fellépésünk. Ők a megalkuvók. Ők azok, akik felismerték a radikális fellépés végzetét, és ezt nem vállalják be. Úgy akarnak később jelentős szerepet betölteni, hogy most elárulják a harcunkat.
 
Mi a végzete a radikális fellépésnek?
 
Az hogy nem tarthat örökké.
Békeidőben nem lehet vezérlő ez elv. Egy radikális fellépő, egy harcos nem lehet hangadó akkor, amikor nincs baj.
A harcos megteszi amit kell, és aztán ha valóban az ügy volt a fontos, akkor háttérbe vonul, és figyeli, hogy a megalkuvók nem viszik-e túlzásba a megalkuvást.
 
Most a cselekvés ideje van itt. Segítsetek a megalkuvókat, és a bérfikázókat elcsendesíteni! Ezt leginkább úgy tudjuk megtenni, hogy harcoshoz illően sokkal hangosabbá válunk. 
Most – háború idején – mindenkit túl kell kiabálnia azoknak, akik már látják az utat, mernek rajta menni, és hajlandók hívni másokat is. HAjrá! Tisztelettel: Póka László
Nem adom a házamat mozgalom
0630-931-9802

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM