MIÉRT NEM TÉR HAZA A KÜLFÖLDÖN ÉLŐ DEVIZAKÁROSULT? VAGY INKÁBB DEVIZÁS MENEKÜLT?

MIÉRT NEM TÉR HAZA A KÜLFÖLDÖN ÉLŐ DEVIZAKÁROSULT? VAGY INKÁBB DEVIZÁS MENEKÜLT?


Az alábbi cikk sokaknál „kiverte a biztosítékot”. Rengetegen hozzászóltak a cikk eredeti forráshelyén.

Sokan szidták, a külföldre menekült Magyar devizakárosultat talán azért, mert egy ismert ember korábban azt mondta, hogy a Magyarok csak kalandvágyból mennek külföldre.

 
És hát, ha az ismert és szeretett vezér ezt állítja, akkor az biztos, hogy úgy is van.

A cikket változtatás nélkül közöljük:

A mai poszt szerzőjét (mint oly sok sorstársát) a devizahitel sodorta abba a helyzetbe, hogy úgy érezte, külföldön tudja csak helyrehozni az életét.

Ő magát „Balek Bélának” nevezi, és az alábbi posztban kifejtettekkel indokolja, miért nem tér haza. (Őszintén bevallom, nem vagyok gazdasági szakember, tehát az alábbi sorokat tekintsétek vitaindítónak, illetve önmeghatározása szerint egy „átvert devizahiteles” gondolatainak.)

„A kivándorolt magyarok jelentős része átvert devizahiteles. Sokak fejében a tudatosan félrevezető magyarországi média miatt ez egy megoldott régi problémaként dereng. Ezzel szemben jelenleg is fennálló és nemzetgazdasági szinten is komoly károkat okozó jelenség!

Hogy miért?

 

Ne rohanjunk annyira előre, nézzük meg, hogy milyen egy talpra állt és sikeres a devizahitellel földönfutóvá tett ember élete. A talpara állni nem tudott öngyilkosságba menekült és a még mindig fizető rabszolgasorsra ítélteket most hagyjuk. A szerencsétlenekre a közönyre nevelés miatt úgyse kíváncsi senki sem.

Nevezzük hősünket Balek Bélának továbbiakban csak BB-nek!

Tehát emberünk, BB miután a devizahitelét nem tudta fizetni, a számláját letiltotta a bank. Az ingatlanra 15 millió forint hitelt vett fel. Az ingatlan értéke pedig 20 millió forint.

Eddig már kifizetett kb. 4 millió forint tőkét, tehát gondolta, hogy már csak 11 millió van hátra. A bank viszont több mint a háromszorosát azaz 36 milliót kér! Igen a számok valósak!

A hitelfelvételt természetesen elbírálás előzte meg, ahol is kifizetett 80.000 forintot, hogy a bank szakértői megállapítsák, a ház elegendő a hitel fedezetéül! Ennek ellenére a házát elkobozták és további 15 millió forintot követelnek rajta. Ezt az összeget BB már nem akarja és nem is fogja kifizetni!

Elhangzott olyan is a magyar médiában, hogy sokan tudnák fizetni a devizahitelüket jövedelmük alapján. Igen, ez igaz! BB is tudná, de kurvára nem akarja! (Most márt OB-nek hívják, mert okos és óvatos.)

Több politikus is mondta, hogy a kivándorolt emberek (mint pl. OB) majd hazajönnek, és az újonnan szerzett tapasztalatuknak köszönhetően felvirágzik Magyarország!

Nem, nem így lesz! Miért?

 
Mert ha pl. BB erre rá is szánná magát azt totálisan ellehetetlenítette a jelenlegi regnáló hatalom és az általa hozott, bankokat segítő törvény! Sajnos ez idáig nem látszik komoly szándék ennek megváltoztatására!

Mit nem tehet meg hősünk BB?

 

– Nem nyithat hazai pénzintézetben bankszámlát, mert letiltanák.

– Nem helyezkedhet el dolgozni, mert azonnal letiltanak az egyébként is kevés fizetéséből.

– Nem vásárolhat a saját nevére autót és semmilyen egyéb más járművet.

– Nem vásárolhat ingatlant.

– Nem lehet vállalkozása, mert amint sikeres lenne és vagyonnal rendelkezne, lefoglalnák.

Mit veszít Magyarország azzal, hogy BB nem jön haza?

 

– A talpraállási folyamat közben is komoly adót fizetett be, csak hát nem Magyarországnak.

– A fogyasztásából sem folyt be adó (ÁFA) sem, azzal nem erősítette a hazai gazdaságot.

– BB újonnan szerzett tudásától sem lesz jobb majd Magyarországnak annak ellenére, hogy szívesen hazahozná azt, de a fent említett okok miatt ez lehetetlen.

– Talán hazajön majd látogatóba egy külföldi autóval, ami után szintén egy másik országban adózik.

– Megtakarított pénzét BB többé már nem teszi magyar bankba, hanem az új, megbízhatónak vélt hazájában, ahová a Magyarországon lévő jogfosztó bank keze már nem ér el.

Hogyan vélekednek a devizahitellel kapcsolatban BB közvetlen ismerősei, családtagjai és barátai?

loading…


– Közvetlen környezete számára már unalmas ez a téma, annak ellenére, hogy BB ezt sosem hozza fel, de ha szóba kerül, akkor nem tud a hülyeségek és hazugságok hallatán csendbe maradni.

– Fideszes ismerősei szerint minden rendben van, mert ezt már megoldották és nem akarják hallani, hogy nem így van!

– Nem egyszer megkapta már BB, hogy ő tehet róla hiszen maga választotta ezt a hitelt, sőt, ahol többen is adósok vagy kezesek, azokat maga BB szándékosan hozott ilyen helyzetbe.

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

– Saját szülei sincsenek tisztába ezzel a helyzettel. Talán az életkoruknak vagy az agymosásnak köszönhetően. Egyszer BB elmondta ezt az apukájának, aki kezdte érteni, hogy miről is van szó és megkérdezte, hogy ez a helyzet meddig fog még fennállni? BB azt mondta, hogy egy életen át vagy esetleg még tovább az utódok is örökölhetik talán.

Mi a helyzet most BB-vel?

loading…


Az anyagi talpraállás után próbál koncentrálni a lelki békéjének megtalálására. Reméli, hogy az elmúlt évek stresszes helyzetéből kifolyólag megszerzett fizikai és lelki betegségeit ki fogja heverni és talán majd egyszer egy megértő közegben fog élni.

A teljes megnyugvást az jelentené számára, ha amennyire csak lehet, az elszenvedett károkért legalább erkölcsi kárpótlást kapna üldöztetés helyett. Valamint, ha mások nem is, de legalább a családja bele tudná élni magát a helyzetébe és tudatosan ellen tudnának állni az agymosásnak.

Tudja valaki, hogy mennyi a Balek Bélák azaz a BB-k száma? Mekkora a nekik okozott anyagi kár és ezáltal kiesett állami bevétel? Vajon lesz ez ügyben változás?

BB úgy érzi, hogy Magyarország cserben hagyta őt!” Forrás.

Neked mi a véleményed? BB-t az ország hagyta cserben, vagy BB hagyta cserben az országot?

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás