MI TÖRTÉNIK AZ ÁRVEREZÉS UTÁN?

MI TÖRTÉNIK AZ ÁRVEREZÉS UTÁN?

MI TÖRTÉNIK AZ ÁRVEREZÉS UTÁN?

[good_old_share]


Tisztelt Szerkesztőség!

Írásom azért született, mert nézem, hallgatom a híreket, és sok (bár nem elég) helyen mondják a devizahiteles árveréseket, de alig-alig hallani arról, hogy mi van az után. Én egy devizahiteles vagyok, akinek már elárverezték a házát, engedjék meg, hogy bemutassam, mi van utána. Kérem, foglalkozzanak ezzel a témával is, mert szerintem igen lényeges.Devizahitel – mi van az árverés után – hátra van még a feketeleves – a megoldás a reinkarnáció.

Kedves devizahiteles sorstársaim, Kedves Emberek, akik járatosak – járatlanok a devizahitelek terén, szeretném, ha tudnák, hogy mi van a devizahiteles árverés után. Amiről keveset beszélnek.

 

Tehát kezdjük: a devizahiteles, elárverezték a házát – jön a levél, hogy ki kell költözni x hónap x.-éig.

Mi, vesztes devizahitelesek sokan a határidőre kiköltözést magunktól megtesszük, nem várjuk meg amíg jön a rendőrség és kicibálnak minket félájultan a házból, szóval a cirkuszra csak kevesünknek van ebben a helyzetben szüksége.

A tévében csak azokat mutogatják, akiket kicibálnak rendőrség által a házából, azt a rengeteg sorstársat, aki felszólításra magától kiköltözik azokat nem.

Szóval beletörődve a sorsunkba szépen keresünk magunknak valami helyet, akár vissza a szülők házába, vagy rokonokhoz, vagy albérletbe stb. szóval próbáljuk megoldani a lakhatást, minden ingóságot kivinni a házból, vinni az új helyre mindent, az elárverezett házat pedig csontüresen otthagyjuk.

Ezzel azt hisszük, és a dologban nem járatosak is azt hiszik, hogy ezzel vége. Neeeeeeem. Most kezdődik a most kezdődik a most kezdődik a tánc….A fizetés levonás nem áll le. Továbbra is vonják a fizetésünk 33%-át, akinek több más tartozása is van annak az 50%-át, tehát a megélhetés, a napi életvitel az harmada, fele fizetésből zajlik. És egyszer csak megérkezik az árverés után néhány hónapra rá a végrehajtótól, hogy a fennmaradó tartozás TIZEN- HUSZON akárhány MILLIÓ forint MÉÉÉÉG!

Tehát elment a ház/lakás, de még plusz 2 ház árával tartozol úgy, hogy már nincs házad/lakásod. Ebből következik, hogy a fizetésedet, majd pedig a nyugdíjadat fogják tiltani ÉLETED VÉGÉIG.

 

A végrehajtás nem áll tehát le, sőt.

Mivel a szerencsétlenül járt átvert devizahitelesek többségének nincs másik ingatlanja, amit esetlegesen pénzzé tehetne (csak az volt, amire felvette az egykori devizahitelt), hogy a fennmaradó tartozását rendezze, ezért marad a fizetésből való ÖRÖK levonás.

Az amúgy is magas albérleti árak mellett próbáljon meg valaki harmada, fele fizetésből megélni úgy, hogy albérleti díj, rezsi, napi megélhetés stb., így marad az ÉLET VÉGÉIG TARTÓ albérlet, vagy rokonoknál lakás kuporgatással.

További nehézségek: aki eddig nem volt házas, az már SOHA többet az életben nem köthet házasságot, mert a házastársi vagyonközösség alapján az újdonsült házastárstól is elvennének, vonnának mindent.

Bankszámlád, EBBEN AZ ÉLETBEN már többet nem lehet, mert ha lenne, a végrehajtó inkasszót tenne rá, körülbelül ÖRÖKRE.

Semmi nem kerülhet SOHA TÖBBÉ a nevünkre, (sem ingatlan, sem gépjármű) még ha lenne rá pénzünk is akár valahonnan, ha esetleg öröklünk, vagy nyerünk valamit. Tehát minden lehetséges örökségünkből, és nyereményből ki vagyunk zárva. Tehát ha megöröklöd a szüleid házát, azt el fogják venni, a fennmaradó tartozás egy részének rendezéseképp.

Nem vehetünk fel a gyerekeink után CSOK-ot, ugye az ingatlan nélküli életünk rendezésére, hiszen ÉLETÜNK VÉGÉIG KHR listán leszünk, tehát hitelt SOHA TÖBBÉ nem kapunk másikat.

(mondjuk ezek után nem is biztos hogy akarunk), de a sima CSOK felvételénél is az a szabály, hogy a szülők akik felveszik, azoknak a nevére kell 50-50%-ban kerülnie az ingatlannak, amit mi ugye nem tehetünk meg, mert vinné azt is a végrehajtó.

Tehát EBBEN AZ ÉLETBEN ki vagyunk zárva minden lehetőségből, amiből valaha még lakásunk lehetne.Hiába akarnál ügyvédet fogadni, arra nem lesz pénzed, mert ami fizetést a letiltás után nettóba megkapsz, az kell a megélhetésre. Ráadásul a jelenlegi törvények és a bírák sem fognak nekünk ítélni bármit is.

A végrehajtótól pedig időnként jönni fog a levél, hogy a tizen-, huszon- milliós hátralévő tartozásod a fizetés levonásod ellenére folyamatosan csak nő és nő (mert mindenféle kamatok és költségek keletkeznek) ezeken a leveleken minden egyes alkalommal felhúzod magad, és minden egyes levél elolvasásakor elküldöd magadban nagyon meleg éghajlatra azokat, akik annak idején rádtukmálták ezt a hitelfajtát.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Röviden ennyi. Kedves devizahiteles sorstársaim, EZT ELK…UK, NEM KICSIT, NAGYON. JELENLEG ÉLETFOGYTOSOK VAGYUNK. Csupán azért, mert egyszer régen akarunk egy lakást magunknak. Jelenleg egyetlen megoldás van: a REINKARNÁCIÓ.

loading…


„KÖSZÖNJÜK EMESE!”

Ezért lenne illdomos nálunk, Magyarországon is bevezetni az "elsétálás jogát", miszerint a bank ha elvette a fedezetet amit a hitel felvételekor bekért, akkor utána zárja le a tartozást, és hagyja békén az ügyfelet boldogulni EBBEN az életben tovább.

Üdvözlettel: B. Tímea, magyar állampolgár, árverezett devizahiteles.

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM