MÉG HIÁNYZIK A MEGFELELŐ TÖRVÉNY A DEVIZAHITELESEK ÜGYÉBEN

MÉG HIÁNYZIK A MEGFELELŐ TÖRVÉNY A DEVIZAHITELESEK ÜGYÉBEN.

Még hiányzik a megfelelő törvény a devizahitelesek ügyében

Az állam nyerte az első olyan devizahiteles pert, amelyben egy banknak be kellett volna bizonyítania, hogy tisztességesen járt el, amikor egyoldalúan emelte hiteleinek kamatát.

A Mokka vendége Lovas Judit, egy pénzügyi tanácsadó portál felelős szerkesztője volt a témában. A szakértő elmondta, hogy még koránt sincs vége a devizahitelesek kálváriájának ezzel a perrel. Most kezdődik ugyanis három nagybank pere, amik jóval fajsúlyosabbak. Még messze van az, hogy az első forint visszaérkezzen a devizahitelesek bankszámlájára. Azonban erről majd egy külön törvény fog szólni, ami még meg sem született.Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM