MAGYAR JOGÁLLAM ÉS DEMOKRÁCIA 2018.

MAGYAR JOGÁLLAM ÉS DEMOKRÁCIA 2018.

MAGYAR JOGÁLLAM ÉS DEMOKRÁCIA 2018.

[good_old_share]


NCK: Árvai Attila író, költő írása után 2 videót ajánlunk a figyelmedbe, melyek az oldal alján találhatóak.

 

Árvai Attila – Az elmúlt két Budapesti éjszaka margójára

Nem szeretem a közhelyeket, ez a "margójára" is egy ilyen, most mégis ezt használom.

Sok helyen olvasom :"csőcselék, csürhe," gyújtogatnak, rongálnak, stb, stb…Vizsgáljuk meg kicsit másképp, egyszerűbben ezt az egészet.

Vegyünk, egy egyszemélyes példát.

Itt vagy Te. Veled szemben egy másik ember, aki jogot formált arra, hogy döntsön a Te sorsod és életed felett. Ez az ember pedig elkezd olyan döntéseket hozni, melyek alapvetően befolyásolják az életedet, mégpedig meglehetősen rossz irányba.

 

Mit teszel? Először elkezdesz hozzá beszélni : "ne tedd ezt kérlek, könnyíts az életemen, segíts nekem!" – de az illető, akinek hatalma van feletted, süket mindenre. Hozza tovább az életedet ellehetetlenítő döntéseket, te pedig roskadozni kezdesz a súly alatt. Közben azt látod, hogy ő élvezi az életet. Dőzsöl és pazarol.

loading...

Sőt, már el is zárkózik előled, te már csak a döntései súlyát érzed.

Elhatározod, hogy beszélsz vele. Azt tapasztalod, hogy egyáltalán nem éred el, semmilyen formában, nem tudod vele közölni, hogy elégedetlen vagy.

Azt látod, hogy bezárkózik, elbarrikádozza magát, és onnan, bentről hozza döntéseit, melyek téged egyre nagyobb nyomorba taszítanak.

Mit teszel? Odaállsz az ajtaja elé és bekiabálsz, hogy : "hé! Gyere ki légyszíves, beszéljük meg a sorsomat, mert már nem bírom a terheket, amiket rámrósz!"

Csend. Semmi válasz. Csak egy újabb döntés, hogy nem mehetsz még az ajtaja közelébe sem.

Mit teszel? Ordítozni kezdesz… Egyre idegesebb és frusztráltabb leszel, mivel látod, hogy semmilyen megszólításodra nem reagál az az ember, aki tönkre teszi az életedet.

Közben azt is tudod, hogy ehhez semmi joga nincs. Aztán jön egy újabb döntés, menj dolgozni, de annyit, hogy soha többé még az ajtaja közelébe se tudj menni.

Ekkor elfogy minden türelmed, és elkezded lebontani a szobája bejáratát, ugyanis semmi más esélyed nincs arra, hogy egyáltalán szóba álljon veled.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Azt látod, hogy elakarnak távolítani az ajtaja elől, pedig jogod lenne vele beszélni.

Nem hagyod. Egyre forróbb a helyzet, már törnöd, zúznod kell, hogy egyáltalán az ajtaja közelében maradhass.

Elkeseredsz. Már nincs mit vesztened. Valahogy el kell érned, hogy tárgyaljon veled, de ő mindenre süket.

 

Akkor gyújtogatni, rongálni és őrjöngeni kezdesz, mert pontosan tudod, hogy semmi mással nem tudod magadra felhivni a fegyelmét, csak azzal, ha olyat teszel, ami neki is fájni kezd, a kulturált szavakból már kifogytál.

Eljött a pillanat, mikor elkezdenek téged ezért csőcseléknek, csürhének, és bűnözőnek nevezni.

…. Biztos ez?….. Kedves Barátaim, ezek az emberek csupán azt teszik, amit kénytelenek tenni, mivel semmilyen más formában nem figyel rájuk a hatalom. Ez az egyetlen eszköz, amivel lehetséges kicsikarni, hogy érvényt szerezzen az elnyomott az akaratának. Ismét egy közhely : "ha szép szóval nem megy…. " a többit már tudjuk ugye?

Én ezzel a kis írással, csak szemléltetni akartam mi történik jelenleg, egy másik, egyszerű nézőpontból, hogy azok is megértsék, akik értetlenül állnak a dolgok felett.

Persze, most sem kell nekem hinni, de egy írónak akkor is kötelessége népét segíteni, amikor baj van. Sőt, akkor kötelessége igazán….Árvai Attila 2018 december 14.

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...