Levél a Nemzetgazdasági Miniszter részére

www.civilkontroll.com-Varga Mihály

Tisztelt Varga Mihály Úr!

Engedje meg, hogy a Nemzeti Civil Kontroll Polgárjogi Mozgalom e levél útján gratuláljon kinevezéséhez.

Bízunk abban, hogy a társadalom hasznára válik, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium élére olyan embert neveztek ki, aki a hazai bankszektor sajátságos, és a nemzet számára rendkívül káros „deviza”- hitelezése kapcsán már 2012 októberében határozott véleményt fogalmazott meg.

A Heti válasz önnel készült riportjában többek között ez olvasható: „…A bankok tisztában vannak azzal, hogy helytelenül jártak el, amikor rátukmálták ügyfeleikre a devizás hiteleket. Mondjuk ki nyíltan: egyszerű profitérdekből becsapták a magyar embereket. .. Ha valakit kitesznek az otthonából, akkor olyan változás áll be az életkörülményeiben, amit csak nagy erőfeszítések árán tud visszafordítani. A kormány ezért érzi magát felhatalmazva arra, hogy a közérdek védelme érdekében belenyúljon a pénzintézet és az adós közötti magán-megállapodásba…"


Bízunk benne, hogy a Heti Válasznak adott interjúban elhangzott véleményét, gondolatait a mai napig is fenntartja, illetve a stratégiai fontosságú kinevezésének birtokában az ügy súlyának megfelelően képviselni fogja.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy politikusaink túlnyomó többsége személyes, vagy pártérdekek miatt, illetve a pénztőke iránti állandó megfelelési kényszer hatására vaknak és süketnek tetteti magát, miközben a bankok által elkövetett csalássorozat bizonyítékai egymás után kerülnek napvilágra.

Ezek az „urak és hölgyek” látszólag teljes közönnyel szemlélik, sőt parlamenti szavazataikkal törvényi támogatást is biztosítanak ahhoz, hogy a külföldi érdekeltségű pénzügyi szektor érdeke és kívánsága szerint a becsapott magyar állampolgárok tízezreit tegyék földönfutóvá a végrehajtó hiénák, – sok esetben a Magyar Rendőrség segítségét is igénybe véve.

A Magyar Államnak kötelessége az állampolgárok jogainak folyamatos biztosítása és védelme. Mégis a fent leírtak miatt az állampolgárok joggal érzik úgy, hogy a Magyar Állam a bankok számára megteremtette (vagy éveken át tűrte) az állampolgárok megtévesztésének és kifosztásának lehetőségét és miután a bankok tetemes számú családot becsalogattak a „deviza”- hitelcsapdába, az Állam kihátrált mögülük, nem védi meg polgárait. Nem szolgáltat igazságot, hanem helyette több százezer embernek csak félmegoldásokat kínál (rögzített árfolyam, Ócsai átmeneti szállások, amelyek a 170 ezer bajba jutott devizahiteles család 0,0005 százalékának nyújtanának csak menedéket… stb.)

Tisztelt Miniszter Úr!

Ön is tudja, hogy a „deviza”- „hitelesek” nem azt várják el a Kormánytól, hogy megmentse őket.

A bankok által becsapott, rászedett családok kiszámítható és tisztességes feltételek mellett kívánják visszafizetni azt az összeget, melyet felvettek.

Jóhiszemű családok százezrei azt várják el Magyarország Kormányától, hogy ennek az alapvető kötelességének tegyen eleget, orvosolja a korábban elkövetett hibákat (kormánypárttól függetlenül) és törvényi úton garantálja a tisztességes elszámolást, valamint a felvett összegek visszafizetésének feltételeit!  

A becsapott Magyar Állampolgárok azt is elvárják a kormánytól, hogy ameddig ennek az alapvető elvárásnak megteremti a törvényi hátterét, addig egyetlen családot se lehessen az utcára tenni. Ennek érdekében petíció útján kérik a kilakoltatások és végrehajtási eljárások azonnali leállítását, továbbá a közjegyzői végrehajtási záradékok kiállításának a törvényi úton való megtiltását!

Az aláírások számát itt tekintheti meg:  www.civilkontroll.com

(szükség esetén az aláírók adatbázisát eljuttatjuk önnek.)

Tisztelt Miniszter Úr! A PSZÁF szerint 2013 első negyedévében a végrehajtók kényszerértékesítés keretében mintegy 3560 családot készülnek az utcára tenni.

Selmeczi Gabriella családonként 4-5 fővel számol, amikor a megmentett emberekről beszél.


Mi családonként „csak” három fővel számolunk. Ez a szám az idei év első negyedében 10680 új hajléktalant jelent! ( A PSZÁF kimutatását mellékeljük)

Tisztelt Miniszter Úr! Kérjük a gyors, igazságos és hathatós intézkedését.

Tisztelettel

A Nemzeti Civil Kontroll megbízásából

Navratil Attila

Alapító

www.civilkontroll.com

2013-03-10

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM