LEVÉL A BANKNAK!

LEVÉL A BANKNAK!

AJÁNLOM MINDENKI SZÍVES FIGYELMÉBE!

Hitelesmagyar.com – Nagy Évától átvéve

Szükségesnek látszik különválasztani a bank és a közöttem lévő szerződés egyediségét, attól, hogy a bank a pénzpiacon harmadik féllel milyen kockázatú szerződéseket köt a deviza forrásának finanszírozása érdekében. 

Mivel a banknak forrásfinanszírozásra irányuló tevékenysége felmerülhet, így felmerül a kérdés, hogy egy teljesen más résztvevős szerződés/csereügylet kockázatát, én mint laikus szerződő fél/adós, milyen módon mérhettem volna fel –főleg hogy erre vonatkozó tájékoztatást se kaptam? 

A bank többszöri állítása szerint nem lehet konkrét szerződéshez kapcsolni a bankközi ügyletek egyikét sem: 


"Tájékoztatjuk továbbá, hogy az egyes tételek közvetlenül nem feleltethetők
meg egymásnak, tekintettel arra, hogy arányuk, áruk, lejárati szerkezetük folyamatosan változik."

Akkor pedig megállapítható, hogy a tőlem független csereügyletek kockázatát sem a szerződés megkötésekor sem az azóta eltelt időben semmiféle módon nem állt módomban felmérni. 

Vélelmezem, hogy ennek megfelelően egy általam ismeretlen kockázat következményeit viselni több, mint tisztességtelen elvárás a pénzügyi intézmény részéről, még akkor is ha az jogszabályban meghatározott jogok mentén teszi. – Hitelesmagyar.com – Nagy Évától átvéve

Megjegyzés: MINDIG TARTSD SZEM ELŐTT, HOGY TE ÉS CSALÁDOD VAGYTOK AZ ÁLDOZAT! AKI MÁST ÁLLÍT, AZ HAZUDIK!

"Véleményünk szerint Magyarország tagállamban a bankok megkerülve a tőkepiaci szabályokat kölcsön jogcímén tőzsdén kívüli deviza határidős tömeges – mintegy 1.000.000 db deviza alapú szerződési – ügyletet kötöttek a fogyasztókkal.
Lényegében a bankok kölcsönbe burkolva, kölcsön címén összetett pénzügyi eszközt tartalmazó pénzügyi terméket értékesítettek a fogyasztóknak.Ez pedig olyan ügylet, amelyre a fogyasztók szerződéses akarata nem terjedt ki! NCK"


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM