LEVÉL A BANKNAK!

AJÁNLOM MINDENKI SZÍVES FIGYELMÉBE!

Hitelesmagyar.com – Nagy Évától átvéve

Szükségesnek látszik különválasztani a bank és a közöttem lévő szerződés egyediségét, attól, hogy a bank a pénzpiacon harmadik féllel milyen kockázatú szerződéseket köt a deviza forrásának finanszírozása érdekében. 

Mivel a banknak forrásfinanszírozásra irányuló tevékenysége felmerülhet, így felmerül a kérdés, hogy egy teljesen más résztvevős szerződés/csereügylet kockázatát, én mint laikus szerződő fél/adós, milyen módon mérhettem volna fel –főleg hogy erre vonatkozó tájékoztatást se kaptam? 

A bank többszöri állítása szerint nem lehet konkrét szerződéshez kapcsolni a bankközi ügyletek egyikét sem: 


"Tájékoztatjuk továbbá, hogy az egyes tételek közvetlenül nem feleltethetők
meg egymásnak, tekintettel arra, hogy arányuk, áruk, lejárati szerkezetük folyamatosan változik."

Akkor pedig megállapítható, hogy a tőlem független csereügyletek kockázatát sem a szerződés megkötésekor sem az azóta eltelt időben semmiféle módon nem állt módomban felmérni. 

Vélelmezem, hogy ennek megfelelően egy általam ismeretlen kockázat következményeit viselni több, mint tisztességtelen elvárás a pénzügyi intézmény részéről, még akkor is ha az jogszabályban meghatározott jogok mentén teszi. – Hitelesmagyar.com – Nagy Évától átvéve

Megjegyzés: MINDIG TARTSD SZEM ELŐTT, HOGY TE ÉS CSALÁDOD VAGYTOK AZ ÁLDOZAT! AKI MÁST ÁLLÍT, AZ HAZUDIK!

"Véleményünk szerint Magyarország tagállamban a bankok megkerülve a tőkepiaci szabályokat kölcsön jogcímén tőzsdén kívüli deviza határidős tömeges – mintegy 1.000.000 db deviza alapú szerződési – ügyletet kötöttek a fogyasztókkal.
Lényegében a bankok kölcsönbe burkolva, kölcsön címén összetett pénzügyi eszközt tartalmazó pénzügyi terméket értékesítettek a fogyasztóknak.Ez pedig olyan ügylet, amelyre a fogyasztók szerződéses akarata nem terjedt ki! NCK"


Szólj hozzá

Hozzászólás