KOVÁCS LEVENTE: NEM LESZ TÖBB ADÓSMENTÉS!

KOVÁCS LEVENTE: NEM LESZ TÖBB ADÓSMENTÉS!

KOVÁCS LEVENTE: NEM LESZ TÖBB ADÓSMENTÉS!

[good_old_share]


Kovács Levente így vélekedik: "nem lesz több adósmentő csomag."

 

Azzal számolnak a bankok, hogy lezárta a magyar jogalkotás az adósmentő intézkedések sorozatát – mondta a Magyar Időknek a Magyar Bankszövetség főtitkára.

loading..."Azzal számolunk, hogy a korábbi jogi kereteken amúgy is túlnyúló magyar jogalkotás lezártként kezeli az ügyet" – idézi a napilap Kovács Levente szavait. Szerinte ezt az is alátámasztja, hogy az Európai Bíróság legutóbbi döntése összhangban van a Kúria állásfoglalásával, új szempont nem merült fel.

Kovács Levente így látja a dolgokat, de ne feledjük: A Kúria még nem tekint mindent lezártnak.

 

Az Európai Bíróság asztalán még féltucat magyar devizahiteles ügy van, ezeket behatóan tanulmányozza a Kúria. December elején azt is közölték, hogy átfogó vizsgálatot indít idén az intézmény konzultatív testülete a devizahiteles ügyekben.

Bekérik az ország bíróságaitól azoknak a pereknek az aktáit, amelyekben a bíróság kimondta, hogy az árfolyamkockázatról szóló figyelemfelhívás nem volt megfelelő. Wellmann Görgy, a polgári kollégium vezetője szerint a tájékoztatás tisztességtelensége miatt érintett szerződések esetében a jelenlegi többségi bírói álláspont szerint hatályossá nyilvánítják a szerződést, tőkeösszegnek a ténylegesen folyósított forintösszeget tekintik, az ügyleti kamat meghatározásánál pedig a szerződésben kikötött kamatfelárat veszik figyelembe. Így foglalt állást már 2015-ben a Civilisztikai Kollégiumvezetők Országos Értekezlete.

Kovács Levente szerint a Nemzeti Eszközkezelő megalapításában és működésében oroszlánrésze volt a bankszövetségnek, a bankszektor vállalta az ehhez kapcsolódó veszteségek lenyelését, és felhívták a figyelmet arra, hogy aki szociálisan rászorul, vegye igénybe a lehetőséget.

A Magyar Bankszövetség főtitkára szerint még mindig nem késő együttműködni a hitelezővel és közösen megoldást találni a pénzügyi nehézségekre, erre bátorítják az érintetteket. "Ám az eszközkezelőhöz hasonló bőkezű állami és banki támogatásra a továbbiakban már nem lesz mód."

loading...

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Fontos tény, hogy korábban Kovács Levente ismerte el a nagy nyilvánosság előtt, hogy a bankok nagy kockázatú SWAP ügyletekkel „teremtették” a devizafedezetet, melynek tényéről nem tájékoztatták a károsultakat:Ahogy december elején a Portfolio beszámolt róla, az öt évvel ezelőtti 164 ezerről 114 ezerre csökkent mára a késedelmes jelzáloghitel-szerződések száma Magyarországon. A válság kitörése után 10 évvel ezen adósok kétharmada már nem a bankjának, hanem valamelyik követelésvásárló cégnek tartozik.

Miközben a bankok örülhetnek, hogy szeptember végére egészen jó szintre, 5,2%-ra csökkent a 90 napon túl késedelmes lakossági hiteleik aránya az egykori 19,4%-os csúcsról, eközben 33 ezer család a Nemzeti Eszközkezelőhöz került, 18 ezer családnak pedig el kellett hagynia otthonát.

A mindössze néhány száz adós számára vonzó magáncsőd kudarca után nem látszik olyan állami program, amely kimentené az adósságcsapdában vergődőket.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MAGYAR DEVIZÁSOK EURÓPAI PORONDON.
MAGYAR DEVIZÁSOK EURÓPAI PORONDON.

MAGYAR DEVIZÁSOK EURÓPAI PORONDON. [good_old_share] Kásler Árpád jegyezte a következő cikket:   Egy évtizedes harcunk a végéhez közeledik. Akik elbagatelizálni...

DEVIZAHITEL - 2019 A MEGOLDÁS ÉVE.
DEVIZAHITEL – 2019 A MEGOLDÁS ÉVE.

DEVIZAHITEL - 2019 A MEGOLDÁS ÉVE. [good_old_share] Új esélyek - új pertaktikán alapuló pertársaság fogja kikényszeríteni a devizahiteles családok békés...

Close