KOVÁCS LEVENTE: NEM LESZ TÖBB ADÓSMENTÉS!

KOVÁCS LEVENTE: NEM LESZ TÖBB ADÓSMENTÉS!

KOVÁCS LEVENTE: NEM LESZ TÖBB ADÓSMENTÉS!

[good_old_share]


Kovács Levente így vélekedik: "nem lesz több adósmentő csomag."

 

Azzal számolnak a bankok, hogy lezárta a magyar jogalkotás az adósmentő intézkedések sorozatát – mondta a Magyar Időknek a Magyar Bankszövetség főtitkára."Azzal számolunk, hogy a korábbi jogi kereteken amúgy is túlnyúló magyar jogalkotás lezártként kezeli az ügyet" – idézi a napilap Kovács Levente szavait. Szerinte ezt az is alátámasztja, hogy az Európai Bíróság legutóbbi döntése összhangban van a Kúria állásfoglalásával, új szempont nem merült fel.

Kovács Levente így látja a dolgokat, de ne feledjük: A Kúria még nem tekint mindent lezártnak.

 

Az Európai Bíróság asztalán még féltucat magyar devizahiteles ügy van, ezeket behatóan tanulmányozza a Kúria. December elején azt is közölték, hogy átfogó vizsgálatot indít idén az intézmény konzultatív testülete a devizahiteles ügyekben.

Bekérik az ország bíróságaitól azoknak a pereknek az aktáit, amelyekben a bíróság kimondta, hogy az árfolyamkockázatról szóló figyelemfelhívás nem volt megfelelő. Wellmann Görgy, a polgári kollégium vezetője szerint a tájékoztatás tisztességtelensége miatt érintett szerződések esetében a jelenlegi többségi bírói álláspont szerint hatályossá nyilvánítják a szerződést, tőkeösszegnek a ténylegesen folyósított forintösszeget tekintik, az ügyleti kamat meghatározásánál pedig a szerződésben kikötött kamatfelárat veszik figyelembe. Így foglalt állást már 2015-ben a Civilisztikai Kollégiumvezetők Országos Értekezlete.

Kovács Levente szerint a Nemzeti Eszközkezelő megalapításában és működésében oroszlánrésze volt a bankszövetségnek, a bankszektor vállalta az ehhez kapcsolódó veszteségek lenyelését, és felhívták a figyelmet arra, hogy aki szociálisan rászorul, vegye igénybe a lehetőséget.

A Magyar Bankszövetség főtitkára szerint még mindig nem késő együttműködni a hitelezővel és közösen megoldást találni a pénzügyi nehézségekre, erre bátorítják az érintetteket. "Ám az eszközkezelőhöz hasonló bőkezű állami és banki támogatásra a továbbiakban már nem lesz mód."

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Fontos tény, hogy korábban Kovács Levente ismerte el a nagy nyilvánosság előtt, hogy a bankok nagy kockázatú SWAP ügyletekkel „teremtették” a devizafedezetet, melynek tényéről nem tájékoztatták a károsultakat:Ahogy december elején a Portfolio beszámolt róla, az öt évvel ezelőtti 164 ezerről 114 ezerre csökkent mára a késedelmes jelzáloghitel-szerződések száma Magyarországon. A válság kitörése után 10 évvel ezen adósok kétharmada már nem a bankjának, hanem valamelyik követelésvásárló cégnek tartozik.

Miközben a bankok örülhetnek, hogy szeptember végére egészen jó szintre, 5,2%-ra csökkent a 90 napon túl késedelmes lakossági hiteleik aránya az egykori 19,4%-os csúcsról, eközben 33 ezer család a Nemzeti Eszközkezelőhöz került, 18 ezer családnak pedig el kellett hagynia otthonát.

A mindössze néhány száz adós számára vonzó magáncsőd kudarca után nem látszik olyan állami program, amely kimentené az adósságcsapdában vergődőket.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM