KÖLCSÖNÖM DEVIZA FEDEZETÉNEK IGAZOLTATÁSA

KÖLCSÖNÖM DEVIZA FEDEZETÉNEK IGAZOLTATÁSA. - Oszd meg!

KÖLCSÖNÖM DEVIZA FEDEZETÉNEK IGAZOLTATÁSA

OLVASD, OSZD MEG, CSATLAKOZZ!

CSATLAKOZÁSI FELHÍVÁS A MAGYAR NEMZETI BANK ELLENI ADATVÉDELMI ELJÁRÁSHOZ. DEVIZA ALAPÚ KÖLCSÖNÖM DEVIZA FEDEZETÉNEK IGAZOLTATÁSA.

loading...

Csatlakozási határidő: 2015. február 20. – 2015. március 13.  [cn-social-icon]

MAGYAR NEMZETI BANK ELLENI ADATVÉDELMI ELJÁRÁS azt jelenti, hogy jogszabály alapján az MNB rendelkezik a deviza alapú kölcsönöm devizafedezetének előállítására szolgált forint/deviza FX-swap származtatott ügyletek adataival (személyes gazdasági adat) és a hitelpénz kínálat kötelező tartalékon alapú adataival (közérdekű adat), melyekről tájékoztatást igényelhetek.

A tájékoztatás megtagadása esetén jogorvoslatot (hatóság, bíróság) vehetek igénybe. Az MNB elleni adatvédelmi eljárás olyan nagy horderejű előzetes kérdésben szolgáltathat számomra adatot, mint a részemre nyújtott deviza alapú kölcsön rendelkezik-e deviza alappal (fx-swap származtatott ügylettel) vagy sem.

Ha nem rendelkezik, akkor devizafedezet nélküli forintkölcsönnek minősül, amelynek értelemszerűen nincs árfolyamkockázata. Ha pedig a forintkölcsönnek a kötelező tartalékalap adataiból megállapítható más idegen forrása (pl. forintbetét) is hiányzik, akkor fedezetlen forint hitelpénz kibocsátás történt.

A deviza fedezet vagy forint fedezet hiányának fenti igazoltatása esetén perbíróságon a kölcsönszerződés semmissége iránti igényt külön keresetindítással lehet érvényesíteni.

loading...

Emlékeztető: Dr. Kriston István európajogi (pénzügyi) szakjogász a Magyar „deviza”-„hitelesek” védelme érdekében az Európai Bírósághoz fordult.
TÁRGY: – Magyarország tagállamban a bankok megkerülve a tőkepiaci szabályokat kölcsön jogcímén tőzsdén kívüli deviza határidős tömeges – mintegy 1.000.000 db deviza alapú szerződési – ügyletet kötöttek a fogyasztókkal. 
Lényegében a bankok kölcsönbe burkolva, kölcsön címén összetett pénzügyi eszközt tartalmazó pénzügyi terméket értékesítettek a fogyasztóknak.

CSATLAKOZÁSI FELHÍVÁSOM a devizahiteles jogkereső közönség széles tömegei joghoz juttatására irányuló következetes törekvéseimbe illeszkedik, amelyben ügyfeleim képviseletében az EU Parlamentnél 0153/2014 számon iktatott petíció (adósrabszolgaság, alapjogi sérelmek), EU Bíróságán C-312/14 előzetes döntéshozatali eljárás (devizaalapú ügyletek befektetési tartalma), hazai bíróságon államper (állam-bankszövetség devizaforintosítási megállapodása) és most az MNB elleni adatvédelmi ügyben eljárok.

Ezek a kimenetelükhöz képest jelentős kihatással lehetnek a devizahiteles egyedi kölcsönszerződésére, de nem zárják ki és nem helyettesítik az egyedi – adott esetben a fenti eljárások eredményén alapuló – semmisségi per megindítását vagy folytatását.

Ügyvédi tájékoztató igénylése: drkristonugyved@gmail.com
dr. Kriston István ügyvéd
európajogi (pénzügyi) szakjogász
email: drkristonugyved@gmail.com

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.   [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
FIGYELEM! BANK-TAKTIKAI FELJEGYZÉS - CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE FELHASZNÁLNI!
FIGYELEM! BANK-TAKTIKAI FELJEGYZÉS – CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE FELHASZNÁLNI!

FIGYELEM! BANK-TAKTIKAI FELJEGYZÉS - CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE FELHASZNÁLNI! FIGYELEM! AZ ALÁBB OLVASHATÓ BEJEGYZÉS A BANKI ADÓSOK FACEBOOK OLDALÁRÓL SZÁRMAZIK. Attól függetlenül,...

BÖRTÖN A JEGYBANK ELNÖKÉNEK AZ INFLÁCIÓ MIATT.
BÖRTÖN A JEGYBANK ELNÖKÉNEK AZ INFLÁCIÓ MIATT

BÖRTÖN A JEGYBANK ELNÖKÉNEK AZ INFLÁCIÓ MIATT Börtönt kaphat a jegybankár a magas infláció miatt - írja a Napi.hu  [cn-social-icon]...

Close