KÁSLER ÁRPÁD VÉLEMÉNYE AZ ÍTÉLETHÍRDETÉS UTÁN – TATÁR JÓZSEF

KÁSLER ÁRPÁD VÉLEMÉNYE AZ ÍTÉLETHÍRDETÉS UTÁN-TATÁR JÓZSEF.

…Mindenekelőtt néhány aktuális gondolat… Habitusunk, világszemléletünk, életpályánk az élet számos területén más és más megoldásokat láttat velünk, de az azonos célokért mozduló emberek útjai általában keresztezik egymást. A devizahiteles érdekvédelemben közreműködők is több irányból indultak, több irányba tartanak, de csak egy lehet a cél: Felszámolva egy hazugságon és csaláson alapuló struktúrát, segíteni több millió magyar emberen segíteni. Az Európai Bíróság mai ítélete mindannyiunk számára nagy lépés, de ehhez hasonló sikernek tartom a kilakoltatási moratórium előre hozatalának és meghosszabbításának kiharcolását,


Én úgy látom, hogy a devizahiteles érdekvédelem az alapvető értékek, az érintettek szándéka szintjén alapvetően egységes volt, csak az elérési mód, a másodlagos célok, és az egyéni ambíciók mentén alakultak ki olyan (inkább mesterségesen generált) nézeteltérések – mondjuk úgy szekértáborok – amelyek egyrészt megakadályozták a szorosabb együttműködést, másrészt relativizáltak a különböző szemléletmódból kiinduló közösségek eredményeit. Sajna a törésvonalak legnagyobb sajnálatomra folyamatosan frissítve vannak, de odáig el kell jutni, hogy az egymás mellett párhuzamosan működő közösségek, vagy személyek részsikereit alkalomadtán megsüvegeljük. Nem vagyok távol az igazságtól, ha azt mondom: Volt is, lesz is véleménykülönbségem Kásler Árpáddal a pártpolitikussal, de emelem kalapom Kásler Árpád az elszánt devizahiteles érdekvédő előtt, mert az Európai Bírósági beadvány, per, ítélet sikere egyértelműen hozzá köthető. Sikernek érzem, nagy sikernek, mert innentől kezdve, – csak el ne kiabáljam – a károsultak előnyére megváltozik az eddigi jogi szemlélet, és ez már önmagában százezrek számára adhat esélyt a devizacsapdából való kilábaláshoz.

(Tatár J.)

Most pedig Kásler Árpád a E.B. döntés után közzétett leveléből..

” Az Európai Bíróság 16 hónap alatt meghozta azt az ítéletet, hogy nem tekinthető a vételi és eladási árfolyam különbözete a szolgáltatás díjazásának, vagyis jogellenesen számolták fel a pénzintézetek azt a „devizahitelek” esetében. Továbbá azt, hogy a magyar Kúriának kell a továbbiakban eljárnia a magyar hatályos törvények alapján.

Ezt elmondtam és tényekkel, bizonyítékokkal alátámasztottam öt évvel ezelőtt is. Sajnos Luxembourgba már csak egy nagyon kis szeletkéje került ki annak az ügynek, amely felgöngyölítésre került, de azt a magyar hatóságok jó mélyre elásták, így a média sem tárja a közvélemény elé. Teljesen törvényellenesen hárították rá az emberekre a „devizás” pénzintézetek a teljes árfolyam különbözetet valamint az ügyleti kamatot, mert egy nemlétező összegre, a magyar hatályos törvényeknek nem megfelelően, egy rendelkezésre nem bocsátott összegre számolták azt fel.

Az igazság felszínre kerülésének kerékkötője volt és jelenleg is az a teljes hatalmi rendszer, kormányostól, közjegyzőstől, ügyvédestől, kúriástól, nem megfeledkezve az ügyészségről sem akik számtalan feljelentésünket lesepertek az asztalról és mindennek falaz a korrupt média.


….Az elmúlt fél évtized alatt kifosztottak százezreket, halálba hajszoltak ezreket. Nem sok legény akadt a gátra aki felgyűrte ehhez az inge ujját. …Minket nem a bankárok és strómanjaik, a korrupt hivatalok és politikusok győztek le, hanem a kifosztottak legyőzték önmagukat megalkuvásuknak köszönhetően. Nem honorálta a társadalom egy maréknyi csapatnak az önfeláldozó fantasztikus munkáját, mert minden szerénységet félretéve az volt.

Elhitték a hamis ígéreteket, miközben továbbra is zajlik a kifosztásuk. Nem veszik észre azt az emberek, hogy hitegetve vannak mindaddig amíg túl nem leszünk a helyhatósági választásokon is. A kétharmados kormány semmit nem tett a bűncselekmények felgöngyölítése végett az elmúlt négy évben.

Majd a választások előtt két nappal Orbán kinyilatkozta, hogy segítenek a „devizahiteleseken” csak azt nem mondta, hogy mikor. De erre sem kellett sokat várniuk, mert a választás után két nappal kimondták, hogy majd ősszel….

….Így a kormány csak ezt követően lépi meg majd a nagy semmit, de akkora már meglesznek az októberi helyhatósági választások.

(Kásler Árpád honlapja, tatarjozsef.bloglap.hu)

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM