KARÁCSONYI MESE “DEVIZÁSOKNAK”

KARÁCSONYI MESE "DEVIZÁSOKNAK".

KARÁCSONYI MESE "DEVIZÁSOKNAK"


[good_old_share]

NEM ENGEDNEK SENKIT KILAKOLTANI..vagy mégis?

 

Akár karácsony előtt utcára kerülhet az a négy gyerekes pétfürdői család, akinek deviza alapú jelzálog hitele oly annyira megemelkedett, hogy a lerokkantott férfi családja már nem bírta tovább a terhet.  A pénzintézet felmondta a hitelszerződést, majd a lakásuk értékének feléért elárverezték azt és még így is 5 millió forinttal tartoznak. Az új tulajdonos, a pénzintézet saját faktoring cége 60 napot adott, hogy önként kiköltözzenek írja 24per7.
Báthory László közel 10 éve vette fel 3,4 millió forint deviza alapú jelzáloghitelt. Így tudta megvásárolni családjának 6,5 millió forintért pétfürdői otthonukat. A hitelt kezdetben 28.000 ft-tal törlesztették. Ami ez után történt, már szinte kottaszerű. Az árfolyam, velük a hitelek elszálltak. A törlesztőrészlet folyamatosan emelkedett. Amikor elérte a 60.000 forintot, minden összeomlott.

A férfi családjának kálváriája akkor kezdődött, amikor a férfi egészségi állapota megromlott, súlyos cukorbetegsége miatt a Honvédség állományából leszerelték, majd rokkantnyugdíjas lett.  A jelentősen lecsökkent jövedelméből a duplájára nőtt törlesztőrészletet képtelen volt kifizetni. A fenyegetések, a napi megélhetésért vívott harc felemésztette az idegeit. Fél évig Sümegen kezelték, idegösszeroppanással. Pánikbeteg lett, mint mondta, egyszerűen nem tudja feldolgozni, hogy az álmuk, a tervük, hogy egy szép, nagy család lesznek és boldogan élnek, pillanatok alatt, egy rémálommá vált.

– Eleinte próbáltuk minden hónapban fizetni a törlesztést, aztán a végére már a rezsit sem tudtuk kifizetni, ezért úgy döntöttünk, hogy ne kapcsolják ki a villanyt, vagy ne zárják el a vizet, inkább ezeket a szolgáltatásokat fizettük be- mondta Báthory László.

Hozzátette a bank, amellyel kapcsolatban állnak, a tudtuk nélkül eladta, az érdekeltségükbe tartozó faktoring cégnek, a fennálló tőkét a kamatokkal együtt. Az árverést is pillanatok alatt lezavarták. Végül jobb ajánlat híján, az ingatlant maga a faktoring cég vette meg, az értékének feléért. Most ott tartanak, hogy a 10 éve felvett 4,3 millió forintra hét év alatt több mint 3 milliót már visszafizettek, de ezek csak a kamatokat takarták. Holott az utolsó befizetett csekkek már 64.000 forintról szóltak. A lakásukat 3,5 millió forintért árverezték el és az elszámolás alapján még mindig tartoznak 5 millió forinttal. Ha mindezt összeadjuk kiderül, hogy a felvett pénz háromszorosát szedi vissza a bank. Summa summarum, nem csináltak rossz üzletet a család kárára.

NEM ENGEDNEK SENKIT KILAKOLTANI! (ezt ígéri Z. Kárpát Dániel)
– 60 napot kaptunk arra, hogy kiköltözzünk, ugyanis a faktoring már papíron is tulajdonosa lett a lakásunknak. A hatvan nap tizenkettedikén lejárt, ezért bármelyik pillanatban ideállíthatnak a rendőrökkel, így akár már karácsony előtt utcára kerülhetünk a gyerekekkel – mondta elkeseredve az apa.

A család lelkileg összetört, a gyerekek attól félnek, hogy az iskolában csúfolni fogják őket, amiért ilyen szegények, és hogy nem lesz hol lakniuk. László a rokkant nyugdíj mellett dolgozik, viszont az adósság miatt letiltása van. Havonta mindössze 30.000 forinthoz jut hozzá.

Szerinted melyik párt oldja meg a „deviza”-károsultak problémáját?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...

– Szeretnénk albérletbe költözni minél hamarabb. Elég lenne nekünk egy két szobás lakás is, hiszen abban is elférnénk- mondta a családfő. Viszont a gyámügy miatt a gyerekekkel nem költözhetünk kisebb lakásba vagy házba, mivel a két fiúnak és a két lánynak külön szobát kell biztosítani, valamint nekünk is. Nagyon sok kiadó albérletet felhívtunk, de sajnos az ilyen méretű lakás vagy ház, anyagilag nagyon megterhelné a család kasszáját, nagy valószínűséggel enni sem maradna pénzünk – tette hozzá.
– A végsőkig húzzuk, amíg tudjuk. Nem szerettünk volna nyilvánosság elé állni, de a gyerekek nagyon szeretik az apjukat, mindvégig mellettük állt, nem is tudom mi lenne velünk nélküle. Más megoldást nem találunk, hogy családunk együtt maradjon -mondta könnyeivel küszködve az anya.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Báthory Lászlóné azt is elmondta portálunknak, hogy minden megoldás érdekli őket, az sem baj, ha több száz kilométert kell ahhoz utazni a családnak, hogy egy olyan albérletbe költözzenek, ahol együtt maradhatnak. A kiszolgáltatott család nagyon fél. Amennyiben más megoldás nem lesz, az anyának a gyerekekkel egy anya szállóra kell költözni, ahová László nem tarthat velük. Ebben az esetben viszont László az utcára kerülhet, de a lelkileg összetört család és legfőképpen a gyerekek – akik nap mint nap sírnak – már nem tudják elviselni ezt a tragédiát. Forrás.

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE! [apss_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM