Kamatmentes moratóriumot

moratórium, hitel, devizahitel, Nemzeti Civil Kontroll, Dr. Fiszter Zsuzsanna, Kamatmentes moratóriumot

Kamatmentes moratóriumot

"..Vizsgálja felül a kormány a moratórium szabályait és vezesse be a kamatmentes valódi moratóriumot!.."Dr. Fiszter Zsuzsanna – 405 milliárd fél éves bevétele volt a hitelintézeteknek, így valóban a bankok lettek a járvány haszonélvezői!

Ezt alátámasztják a legújabb bevételi adatok, miszerint a hitelintézetek 2021 első félévében 405 milliárd ! forint bevételre tettek szert a magyar nemzet kizsákmányolásából. Ezt megelőző félévekre vonatkozólag pedig átlagosan 300 milliárd forintnyi féléves bevételt produkáltak.

Ebből is látszik, hogy a bankok lettek a járvány haszonélvezői, ahogy azt megjósoltuk, bőven átlag felül teljesítettek az utóbbi pár hónapban, mint az azt megelőző évekhez viszonyítva. 

A Mi Hazánk Mozgalom a törlesztési moratórium bevezetésénél, 2020. májusában felhívta már a figyelmet, hogy a kormány rendelkezhetett volna úgy, hogy a bankok a veszélyhelyzet idejére ne szedhessenek kamatot, de ezt a döntést a bankok kezébe adta. Ők élve a lehetőséggel kamatot számolnak fel és ezáltal hosszútávon hasznot húznak a járvány időszakából is.

A Mi Hazánk Mozgalom ezért a továbbiakban is követeli, hogy vizsgálja felül a kormány a moratórium szabályait és vezesse be a kamatmentes valódi moratóriumot! Dr. Fiszter Zsuzsanna-A Mi Hazánk Mozgalom Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM