JÁR SÉRELEMDÍJ A DEVIZAKÁROSULTAKNAK?

JÁR SÉRELEMDÍJ A DEVIZAKÁROSULTAKNAK?

JÁR SÉRELEMDÍJ A DEVIZAKÁROSULTAKNAK?

[good_old_share]


Dr. Szabó László kártérítési ügyvéd – Ma már szinte mindenért jár sérelemdíj ami jogellenes cselekménnyel van összefüggésben..Például ha valakit hozzájárulása nélkül lefényképeztek vagy hangját rögzítették, vagy egészségügyi intézményben megsértették a személyiségi jogait, megalázták. Ugyanígy jár a sérelemdíj a munkahelyen okozott diszkriminációért.

A sérelemdíjat nem kell bizonyítani , elég ha jogellenes a cselekmény. Minél jobban alá van támasztva az igény annál nagyobb lehet a mértéke. Dr. Szabó László ártérítési ügyvéd.

Valaki ezt kérdezte: Mekkora eséllyel indítható a bankokkal szemben sérelem miatti per?

Dr. Szabó László válasza – Ahhoz az szükséges, hogy a banki szerződés jogellenes legyen és az adóst emiatt kár érje. A bank felróhatóságát is vizsgálni kell és a szerződés és a kár közötti okozati összefüggést is.

Akkor nézzük:Hazánkban a bankok 734 milliárd forintot vontak el a "deviza"-károsult családoktól szervezetten, folytatólagosan. Ezzel az összeggel a családok mellett értelemszerűen a nemzetgazdaságot is megkárosították. Ez egyértelműen jogellenes!

Freisleben Vilmos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója: Az MNB összegzése szerint hazánkban a bankok által tisztességtelenül felszámított összeg 734 milliárd forint volt. A forintosítás során az elszámolásban 1,9 millió szerződés volt érintett. Egy átlagos jelzáloghiteles esetében 718 ezer forint volt a tisztességtelenül felszámított összeg.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az elszámolásban megtalálod a bank által neked okozott kár összegét. (azt, amely eddig jogilag bizonyított).

loading…


A 734 milliárd forinttal az adósokat szervezetten és folytatólagosan károsították meg a pénzintézetek. Mindeközben ezzel az összeggel a bankok jogalap nélkül gazdagodtak (a visszafizetés/elszámolás) időpontjáig. Ez egyértelműen felróható a banknak.

A szerződéskötés időpontjától (a visszafizetés/elszámolás) időpontjáig, a túlfizetés miatt "adósokat" ért kár összefüggésben lehet egészségromlással, pszichés zavarokkal, életminőség romlással és számtalan más problémával is!

Kell ezt még külön bizonyítani? Neked mi a véleményed?

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM