Ismét Ujgur…avagy kik szerint terroristák az ujgurok?

Levélben többen is nemtetszésüket, illetve értetlenségüket fejezték ki a 2013-06-05-én másodközlésként megjelent „Orbánék megakadályozták az ujgur kongresszust, kiutasítottak egy vezetőt, és bezáratták a Magyarok Házát” című cikkel kapcsolatban.

Többen is úgy vélték, hogy ezzel a cikkel lejáratjuk a Magyar kormányt, illetve a FIDESZ-KDNP-t.

loading...

Kétségtelen, hogy a hatalom Ujgur delegációval kapcsolatos eljárása sokakban megütközést kelt, de erről nem mi tehetünk.

Sokan jogosan felháborodnak azon, hogy a „népek önrendelkezéséért küzdő Magyar kormány” (FIDESZ-KDNP) valószínű, hogy a Kínai kormány kérésére, vagy megfelelési kényszerből csatlós módjára az országunkból kiutasította ezt a szerencsétlen és hazájától megfosztott delegációt.

Ezzel a tettével a Magyar Kormány annak a Kínai kormánynak akart megfelelni, amely 1989. április 14-én levezényelte a Tienanmen téri vérengzést. Annak a kínai kormánynak akart bizonyítani, amely Június 3-4-én a hadsereg páncélos, ejtőernyős és egyéb egységeit vetette be a pekingi Tienanmen téren demonstrálók ellen. A beavatkozás mintegy 3000 ember életét követelte.

A téren lévő fiatalok a demokrácia mellett tüntettek, és ezért az életükkel fizettek.


loading...

Ez a Kínai kormány hasonlóképpen bánik az ujgurok tízmilliós népével, amely túlnyomó részt Kína nyugati részén él. Hazájukat egymás között Ujgurisztánnak illetve Kelet-Turkesztánnak hívják. Kelet-Turkesztán több mint ezer éven át szabad állam volt. A kínai kormány erőszakosan igyekszik felszámolni a nemzettudatukat, függetlenségi küzdelmükre a hatalom tömeges letartóztatásokkal válaszol. Az ötven éve tartó erőszakos kínai betelepítések miatt mára arányuk 50 százalék alá csökkent.

Az olvasók alapvető erkölcsi és igazságérzete is joggal tiltakozik a Magyar Kormány eljárása ellen.

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Adócsökkentés és termőföld-védelem…

Kommandósok szorongatják a cseh kormányt + hozzászólás

Rövid NCK bevezető:  Úgy tűnik, hogy Európában akad még olyan ország, ahol működik a nemzet ösztönös védekező mechanizmusa. Ahol a...

Close