Ismét Ujgur…avagy kik szerint terroristák az ujgurok?

Levélben többen is nemtetszésüket, illetve értetlenségüket fejezték ki a 2013-06-05-én másodközlésként megjelent „Orbánék megakadályozták az ujgur kongresszust, kiutasítottak egy vezetőt, és bezáratták a Magyarok Házát” című cikkel kapcsolatban.

Többen is úgy vélték, hogy ezzel a cikkel lejáratjuk a Magyar kormányt, illetve a FIDESZ-KDNP-t.

Kétségtelen, hogy a hatalom Ujgur delegációval kapcsolatos eljárása sokakban megütközést kelt, de erről nem mi tehetünk.

Sokan jogosan felháborodnak azon, hogy a „népek önrendelkezéséért küzdő Magyar kormány” (FIDESZ-KDNP) valószínű, hogy a Kínai kormány kérésére, vagy megfelelési kényszerből csatlós módjára az országunkból kiutasította ezt a szerencsétlen és hazájától megfosztott delegációt.

Ezzel a tettével a Magyar Kormány annak a Kínai kormánynak akart megfelelni, amely 1989. április 14-én levezényelte a Tienanmen téri vérengzést. Annak a kínai kormánynak akart bizonyítani, amely Június 3-4-én a hadsereg páncélos, ejtőernyős és egyéb egységeit vetette be a pekingi Tienanmen téren demonstrálók ellen. A beavatkozás mintegy 3000 ember életét követelte.

A téren lévő fiatalok a demokrácia mellett tüntettek, és ezért az életükkel fizettek.


Ez a Kínai kormány hasonlóképpen bánik az ujgurok tízmilliós népével, amely túlnyomó részt Kína nyugati részén él. Hazájukat egymás között Ujgurisztánnak illetve Kelet-Turkesztánnak hívják. Kelet-Turkesztán több mint ezer éven át szabad állam volt. A kínai kormány erőszakosan igyekszik felszámolni a nemzettudatukat, függetlenségi küzdelmükre a hatalom tömeges letartóztatásokkal válaszol. Az ötven éve tartó erőszakos kínai betelepítések miatt mára arányuk 50 százalék alá csökkent.

Az olvasók alapvető erkölcsi és igazságérzete is joggal tiltakozik a Magyar Kormány eljárása ellen.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM