ÍGY LOPJÁK A PÉNZED – A LEGBOSSZANTÓBB BANKI DÍJAK

ÍGY LOPJÁK A PÉNZED - A LEGBOSSZANTÓBB BANKI DÍJAK!

Íme, a legbosszantóbb banki díjak

Különös címeken szedett fizetnivalók egy csokorban, amikről sokszor azt sem tudjuk, miért kell leperkálnunk.Biztosan találkozott már ön is olyan banki díjjal, amit nem tudott mire vélni. A Bankracio.hu ezeket gyűjtötte csokorba.

Könyvelés díj

Újfajta módi, kvázi hungarikum – a tranzakciós illeték farvizén jött létre. Mert a bank ott ellentételezi a kieső bevételét, ahol tudja.

Számlafenntartási díj

Ilyennel is találkoztak. Ami a számlavezetési díj mellett fordult elő.


Betétfeltörési díj

Ha a lekötött összegeket idő előtt felszabadítjuk, akkor a kamat tutira ugrik. Mostanában valljuk be, nem túl sok. Viszont van olyan bank, ahol magára a műveletre is beszednek egy kis pénzt.

Betétlekötési díj

Egyetértünk a cikk szerzőjével: ennél idegesítőbb kevés dolog lehet.Igaz, mint hozzáteszi, ezt a tételt csak fióki ügyintézésnél számítják fel.

Hitelkeret-túllépési díj

Sokan talán nem is tudnak róla, hogy van ilyen, mások már megtapasztalták, hány pár ezer forintos pluszköltséget jelenthet. Ami nem érthető, hogy egyáltalán miért lehet átlépni a hitelkeretet. S ha már ez lehetséges, miért nem küld értesítést a bank erről. Így aztán jöhet a havi elszámolásnál a meglepetés.

Havi zárlati díj

Ingyenes számlavezetés? A fenét. A legtöbb banknál különböző feltételeket kell teljesítenünk, hogy csökkenjen a havi díjunk, így ha egyszer elmarad a fizetés máris fizethetünk ezreseket a számlánkért.


Előtörlesztési díj

A tartozástól sem könnyű megszabadulni. Bár már sok esetben van lehetőség ingyenes előtörlesztésre, de készüljünk fel, hogy akkor is fizetnünk kell, ha vissza szeretnénk fizetni a banknak a tartozásunkat. A bank ezzel a díjjal fedezi azt a veszteséget, amit a pénz újbóli kihelyezése miatt "szenved el".

Tartozásigazolás díja

Az viszont már érthetetlen, hogy miért kell azért is fizetni, hogy megtudjuk, hogy pontosan mennyivel tartozunk. Pedig erre is van példa a magyar bankoknál. – Hír24

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM