Így lehetnek érvénytelenek a „devizahitel” szerződések.

Nemzeti Civil Kontroll, szabadulás, érvénytelen szerződés, devizahitel, Így lehetnek érvénytelenek a „devizahitel” szerződések

Avagy – Szabadulás a bankok csapdájából….

„Ez sok hitelkárosult számára lehetőséget biztosít arra, hogy végleg kiszabaduljanak a bankok csapdájából.”

Mottó: addig üsd a vasat….NCK: A hazai „deviza”-hitelezéssel kapcsolatban jól érzékelhető, hogy a hitelfelvételkor történt nem megfelelő árfolyamkockázattal kapcsolatos banki tájékoztatás akár a szerződés teljes érvénytelenségét is eredményezheti!Sokáig kellett arra várni, hogy a bíróságok végre ezt a tényt is figyelembe vegyék, de úgy tűnik, hogy eljött ennek is az ideje. Ez sok hitelkárosult számára lehetőséget biztosít arra, hogy végleg kiszabaduljanak a bankok csapdájából.

Hogy mennyire így van, azt IDE KATTINTVA magad is ellenőrizheted. (találsz néhány cikket, ahol az alábbi témával kapcsolatban a károsult számára pozitív ítélet született.)

Most Dr. Szabó V. László ügyvéd osztott meg egy rövid, de nagyon lényeges tájékoztatást olvasóival.

Dr. Szabó V. László ügyvéd:

A Kúria  2021 júniusi ítéletéből (Unicredit):

"A perbeli árfolyamkockázati tájékoztatás alapján nem volt egyértelműen felismerhető a kockázatvállalás jelentősége, mert az abból eredő – esetlegesen – súlyos gazdasági következmények felmérésére nem adott lehetőséget, nem tartalmazott figyelmeztetést.

A tájékoztatás nem felel meg a tisztességes árfolyamkockázati tájékoztatással szemben támasztott követelményrendszernek, ezért az 1. rendű alperestől kapott nem megfelelő tájékoztatás következtében az árfolyamkockázatra vonatkozó szerződéses rendelkezés tisztességtelen, ami miatt a szerződés teljesen érvénytelen, ebből következően a közvetlen végrehajtás alapjául nem szolgálhat, ezért a felperes elleni végrehajtás megszüntetése indokolt."

Az ítélet nem a saját ügyemből származik. Dr. Szabó V. László ügyvéd.

Korábbi felvételek:Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM