Így lehetnek érvénytelenek a „devizahitel” szerződések.

Nemzeti Civil Kontroll, szabadulás, érvénytelen szerződés, devizahitel, Így lehetnek érvénytelenek a „devizahitel” szerződések

Avagy – Szabadulás a bankok csapdájából….

„Ez sok hitelkárosult számára lehetőséget biztosít arra, hogy végleg kiszabaduljanak a bankok csapdájából.”

Mottó: addig üsd a vasat….NCK: A hazai „deviza”-hitelezéssel kapcsolatban jól érzékelhető, hogy a hitelfelvételkor történt nem megfelelő árfolyamkockázattal kapcsolatos banki tájékoztatás akár a szerződés teljes érvénytelenségét is eredményezheti!Sokáig kellett arra várni, hogy a bíróságok végre ezt a tényt is figyelembe vegyék, de úgy tűnik, hogy eljött ennek is az ideje. Ez sok hitelkárosult számára lehetőséget biztosít arra, hogy végleg kiszabaduljanak a bankok csapdájából.

Hogy mennyire így van, azt IDE KATTINTVA magad is ellenőrizheted. (találsz néhány cikket, ahol az alábbi témával kapcsolatban a károsult számára pozitív ítélet született.)

Most Dr. Szabó V. László ügyvéd osztott meg egy rövid, de nagyon lényeges tájékoztatást olvasóival.

Dr. Szabó V. László ügyvéd:

loading...

A Kúria  2021 júniusi ítéletéből (Unicredit):

"A perbeli árfolyamkockázati tájékoztatás alapján nem volt egyértelműen felismerhető a kockázatvállalás jelentősége, mert az abból eredő – esetlegesen – súlyos gazdasági következmények felmérésére nem adott lehetőséget, nem tartalmazott figyelmeztetést.

A tájékoztatás nem felel meg a tisztességes árfolyamkockázati tájékoztatással szemben támasztott követelményrendszernek, ezért az 1. rendű alperestől kapott nem megfelelő tájékoztatás következtében az árfolyamkockázatra vonatkozó szerződéses rendelkezés tisztességtelen, ami miatt a szerződés teljesen érvénytelen, ebből következően a közvetlen végrehajtás alapjául nem szolgálhat, ezért a felperes elleni végrehajtás megszüntetése indokolt."

Az ítélet nem a saját ügyemből származik. Dr. Szabó V. László ügyvéd.

Korábbi felvételek:Facebook hozzászólások
loading...