Hatalmas előrelépés „devizahitel” ügyben

devizahitel, Dr. Szabó V László ügyvéd, Nemzeti Civil Kontroll, Hatalmas előrelépés „devizahitel” ügyben

Hatalmas előrelépés „devizahitel” ügyben

Ismét hatalmas előrelépés történt a „deviza”-károsultak ügyében. Határozottan érzékelhető, hogy a bíróságok jó része, illetve a Kúria is egyre inkább használja az Európai Bíróság Uniós ítéleteit, ajánlásait. (Ez így természetes, hazánk az EU tagja…még)Arról nem is beszélve, hogy csak az ostoba, bankárbérencek nem hajlandók belátni a nyilvánosság előtt, hogy hazánkban a „devizahitel” ügyében milyen megtévesztések, visszaélések, és a bankok számára egyoldalúan előnyös szerződések születtek.

De haladunk előre, és vannak, akik folyamatosan küzdenek, nem adják fel. Szerencsére akadnak olyan ügyvédek, akik valóban szívügyüknek érzik a károsultak problémáját, és vállalják a jogi képviseletüket is.

Ilyen Dr. Szabó V. László ügyvéd is, aki már számos „devizahiteles” sikerről számolt be. Természetesen tisztában kell lennünk, hogy azok az ügyvédek, akik a pénzügyi hatalmasságokkal szemben vállalják a megkárosítottak védelmét, erős „szembeszélben” végzik a munkájukat. De ez a szél határozottan enyhülni látszik, többek között az ő kitartásuknak is köszönhetően.

Most egy újabb sikerről számolt be az ügyvéd úr:

Dr. Szabó V. László ügyvéd – Unicredit ügyben az alperes bank becsatolt több számára kedvező kúriai döntést.

loading...

A Kúria azonban 2021 júniusában egy másik kúriai tanács 2021. januári ítéletét vette alapul – amelyben egyébként tisztességtelennek ítélték a banki kockázatfeltárást – és eltért a bank által precedensként becsatolt kúriai ítéletektől.

Ez egy hatalmas előrelépés, mert azt jelenti, hogy hiába nyert korábban többször is a Kúria előtt a bank ezek az ítéletek nem voltak annyira meggyőzőek, alátámasztottak és nem feleltek meg az uniós elvárásoknak sem.

A jövőben a bank által nyerőnek hitt "precedens értékű" kúriai ítéletekre többé már nem hivatkozhat mivel a júniusi ítéletével a Kúria saját maga rontotta le ezek értékét. Dr. Szabó V. László ügyvédFacebook hozzászólások
loading...