Hatalmas előrelépés „devizahitel” ügyben

devizahitel, Dr. Szabó V László ügyvéd, Nemzeti Civil Kontroll, Hatalmas előrelépés „devizahitel” ügyben

Hatalmas előrelépés „devizahitel” ügyben

Ismét hatalmas előrelépés történt a „deviza”-károsultak ügyében. Határozottan érzékelhető, hogy a bíróságok jó része, illetve a Kúria is egyre inkább használja az Európai Bíróság Uniós ítéleteit, ajánlásait. (Ez így természetes, hazánk az EU tagja…még)Arról nem is beszélve, hogy csak az ostoba, bankárbérencek nem hajlandók belátni a nyilvánosság előtt, hogy hazánkban a „devizahitel” ügyében milyen megtévesztések, visszaélések, és a bankok számára egyoldalúan előnyös szerződések születtek.

De haladunk előre, és vannak, akik folyamatosan küzdenek, nem adják fel. Szerencsére akadnak olyan ügyvédek, akik valóban szívügyüknek érzik a károsultak problémáját, és vállalják a jogi képviseletüket is.

Ilyen Dr. Szabó V. László ügyvéd is, aki már számos „devizahiteles” sikerről számolt be. Természetesen tisztában kell lennünk, hogy azok az ügyvédek, akik a pénzügyi hatalmasságokkal szemben vállalják a megkárosítottak védelmét, erős „szembeszélben” végzik a munkájukat. De ez a szél határozottan enyhülni látszik, többek között az ő kitartásuknak is köszönhetően.

Most egy újabb sikerről számolt be az ügyvéd úr:

Dr. Szabó V. László ügyvéd – Unicredit ügyben az alperes bank becsatolt több számára kedvező kúriai döntést.

loading...

A Kúria azonban 2021 júniusában egy másik kúriai tanács 2021. januári ítéletét vette alapul – amelyben egyébként tisztességtelennek ítélték a banki kockázatfeltárást – és eltért a bank által precedensként becsatolt kúriai ítéletektől.

Ez egy hatalmas előrelépés, mert azt jelenti, hogy hiába nyert korábban többször is a Kúria előtt a bank ezek az ítéletek nem voltak annyira meggyőzőek, alátámasztottak és nem feleltek meg az uniós elvárásoknak sem.

A jövőben a bank által nyerőnek hitt "precedens értékű" kúriai ítéletekre többé már nem hivatkozhat mivel a júniusi ítéletével a Kúria saját maga rontotta le ezek értékét. Dr. Szabó V. László ügyvédFacebook hozzászólások

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM