HOGYAN LEHET ELÉRNI, HOGY A KORMÁNY NE A BANKOKAT, HANEM A NÉPET TÁMOGASSA?

HOGYAN LEHET ELÉRNI, HOGY A KORMÁNY NE A BANKOKAT, HANEM A NÉPET TÁMOGASSA?

HOGYAN LEHET ELÉRNI, HOGY A KORMÁNY NE A BANKOKAT, HANEM A NÉPET TÁMOGASSA?

[good_old_share]


Az alábbi cikk az Alfahír oldalán jelent meg. Változtatás nélkül közöljük.

 

Sarkadi-Illyés Csaba – Augusztus 2-tól augusztus 16-ig (ha minden jól megy, 17-ig) a devizahitel-károsultak érdekében demonstrálnak a Kossuth Lajos téren. A szervezők a kilakoltatások és a végrehajtások leállítását követelik, és azt kérik a társadalomtól, hogy a saját érdekükből is támogassák őket, hátha így a Fidesz is követi a horvát példát.Bejelentett, sátras tüntetés zajlik a következő napokban az Országház előtt, egészen augusztus 16-ig – amennyiben összejön a Jobbik és az LMP által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés 17-én,

akkor a demonstrálók is maradnak még egy napot, mert ott akarnak lenni, amikor a devizahitel-károsultak ügyében vitáznak a képviselők az Országgyűlésben.

Fórizs Eszter szervező szerint a példa egyértelmű, ez pedig a horvát ítélet, amely semmisnek mondta ki a devizahiteleket. S ha az EU egyik tagállamában ezt kimondták, akkor kötelező, hogy a magyar parlament is foglalkozzon ezzel – tette hozzá.

"Őszintén, én nem várom, hogy Fidesz a jelenlegi helyzeten változtatni fog, így viszont ki fog derülni, hogy a Fidesz milyen hazaáruló”

 

– fogalmazott Fórizs Eszter, aki szerint ha megint behúzzák a kéziféket a kormánypárti politikusok, akkor októberre még forróbb lesz a helyzet.

Elmondta az Alfahírnek azt is, nem gondolja, hogy a tüntetésük meghatja a fideszeseket, de meg kell próbálniuk, ennek ellenére minden olyan jóérzésű ember segítségét várják, aki szerint egy igazságos törvényre van szükség.

Fórizs Eszter azokat a devizahiteleseket is várja, akik tudják még fizetni a hitelüket, hiszen ők fölöslegesen fizetnek ki egy csomó pénzt havonta, amit aztán a bank végül ellop. Miközben sokan éheznek, hogy törleszteni tudjanak.

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

Akiknek nincs devizahitelük, azok pedig ne felejtsék el: hazánkban 900.000 hitellel kapcsolatos végrehajtás van folyamatban jelen pillanatban is, így akár 2,7 millió ember is az utcára kerülhet. Az egész társadalom érdeke, hogy ennyi ember ne essen ki a termelésből, és ne szoruljanak álláskeresési járulékra, ami az adófizetők pénzéből lesz elvonva. Az egész gazdaság rámehet, ha ezek a végrehajtások kilakoltatásokba torkollnak – hangsúlyozta a tüntetés szervezője.„Az ellenzékiek egyedül biztosan nem tudják ezt megoldani, de ha egy nagy tüntetés van a Kossuth Lajos téren, akkor talán a Fidesz is elgondolkodik a horvát példán”

– érvelt még a támogatás mellett Fórizs Eszter, egyben kifejezte értetlenségét is: miért csak akkor mennek csak ki az emberek tízezrei a Parlament elé, ha hatalmas színpad és hangfalak vannak?

Mindenféleképpen el kell elérni, hogy nagyon rosszul érezze magát a kormány, ha továbbra is a bankokat támogatja, és nem a népét – fűzte még hozzá.Kíváncsiak voltunk arra is, hogy vajon milyen a viszony a téren szolgáló rendőrökkel, volt-e bármi atrocitás? Fórizs Eszter szerint a rendőrök nagy része is megértő:

„nem akarnak több kilakoltatásnál ott állni, és a végrehajtót védeni” – idézte fel a hallottakat. – Sarkadi-Illyés Csaba.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM