HA DEVIZAKÁROSULT VAGY, AKKOR MOST FIGYELJ!

HA DEVIZAKÁROSULT VAGY, AKKOR MOST FIGYELJ!

Szeptemberben kerül az Európai Bíróság elé a "devizahitelesek" szempontjából egy rendkívül fonos kérdés. 
  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Az indítvány szerint a bankoknak vizsgálniuk kellett volna az ügyfelek tőkepiaci ismereteit, mielőtt deviza alapú hitelt nyújtanak.

A kérdésben benne van a válasz is..most figyelj:

A Ráckevei Járásbíróság a devizahitelezés egy eddig nem vizsgált részletével foglalkozik, és
lényegében azt kérdezte az EB-től, hogy a devizahitel nyújtása olyan tőkepiaci devizaműveletnek minősül-e, amelyre vonatkoznak a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelv befektetővédelmi rendelkezései.

Természetesen mi már pontosan tudjuk a választ, hiszen az évek során számos pénzügyi szakértő, és érdekvédelmi szervezet hiteles dokumentumokkal és adatokkal bizonyította, hogy igenis, a hazánkban devizahitel néven bevezetett "termék" alapját valójában tőkepiaci devizaműveletek képzik.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Természetesen annak az adósnak, aki hitelért fordult egy pénzintézethez, erről nem volt tudomása.

Hogy miért is fontos ez?

A tőkepiaci devizaműveletek kapcsán a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelv befektetővédelmi rendelkezései arra kötelezik a befektetési vállalkozásokat, hogy informálódjanak az ügyfélnek a kiválasztott termék vagy szolgáltatás szempontjából releváns befektetési ismereteiről és tapasztalatairól, pénzügyi helyzetéről és befektetési céljairól, hogy az ügyfél számára megfelelő befektetési szolgáltatásokat és pénzügyi eszközöket kínálhassanak.

E rendelkezések alapján amennyiben a befektetési vállalkozás az így kapott információ alapján úgy ítéli meg, hogy a termék vagy a szolgáltatás nem megfelelő az ügyfél számára, úgy erre az ügyfelet kifejezetten figyelmeztetnie kell. A járásbíróság arra is kíváncsi, hogy a devizahitel-szerződések megkötésekor az ügyfél az irányelv befektetővédelmi rendelkezései szerinti tájékoztatásának az elmaradása az ilyen szerződések semmisségét vonja-e maga után.

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnének az oldalunk frissítéseiről húzzák az egeret a Facebook oldalunkon a "Tetszik/Liked" gombra és pipálják ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. FACEBOOK: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás