FONTOS MINDEN DEVIZAKÁROSULT SZÁMÁRA: A KOCKÁZATFELTÁRÓ NYILATKOZAT

FONTOS MINDEN DEVIZAKÁROSULT SZÁMÁRA: A KOCKÁZATFELTÁRÓ NYILATKOZAT

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem

Csak azért, hogy tisztába tegyük a dolgokat

Egy “kockázatfeltáró” nyilatkozatból rövid részlet….

Ajánlom elolvasni azoknak a bíráknak, akik szerint nem kellene vizsgálni az árfolyamkockázattal kapcsolatos tájékoztatást! Ne az Alkotmánybírósághoz tessenek szaladgálni, hanem hívjanak fel!

Nem könnyű mostanában elérni – ezt elismerem-, de szerintem megéri annak érdekében, hogy legközelebb ne essenek szégyenbe!FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

"Magyarország várhatóan az évtized végéig csatlakozik az euróövezet országaihoz és a forint helyett bevezeti az eurót. Ez azt jelenti, hogy az euróhitelek árfolyamkockázata azonnal megszűnik, mert az árfolyamrögzítés időpontjától az euró/forint árfolyam már nem változhat. Az euró bevezetésével az átváltással járó költségek is megszűnnek, mert az euróhiteleket nem kell többé forintra átszámítani. Más devizák, például az USA-dollár vagy a svájci frank esetében a devizahitelek kockázatai továbbra is fennmaradnak.

Az még jelenleg nem ismeretes, hogy milyen lesz az a csatlakozási árfolyam, amelyen a forinthiteleket – mint minden más forintban kifejezett tartozást és követelést is – euróra váltják át. Az árfolyamrögzítés eredményeként akár állandó nagyobb törlesztő részlet is kialakulhat, amennyiben a csatlakozáskori forintárfolyam magasabb a hitelfelvétel időpontjában érvényes árfolyamnál.”

Megkérdezem… így a végén: melyik mondat nem világos?

FIGYELEM! Róna Péter – miként kell a banknak felmérnie a kockázatokat? Érdemes figyelni és végighallgatni.(korábbi felvétel)

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás