Figyelem! Trükközik a bank!

Figyelem! Trükközik a bank!

Figyelem! Trükközik a bank!


…A tájékozatlan fogyasztó – ha nem olvas figyelmesen – akár azt is hiheti, hogy a devizanyilvántartás miatt nincs is árfolyamemelkedés vagy csökkenés, és nem kell árfolyamkockázatról sem tájékoztatást kapnia…:

Kártérítési ügyvéd – K&H Banknál figyelni kell az alábbi trükkre:A fogyasztó a hitelt forintban kapta , mert lakást akart vásárolni amit forintban kellett kifizetni. A szerződésben forintösszeg szerepel de annak az alapja CHF.

A bank tájékoztatja a hitelfelvevőt arról, hogy

"Az Adós kifejezetten nyilatkozik, hogy a banki felvilágosítást, mely szerint a jelen Kölcsön vonatkozásában jelentős árfolyamkockázata keletkezhet abban az esetben, ha az árfolyam jelentősen változik, a Kölcsön fedezete pedig nem Deviza forrás, megértette és ezen információ tudatában is igénybe kívánja venni az e szerződésben meghatározott Kölcsön összeget, illetve igényli a Deviza nyilvántartást."

Azon túl, hogy ez a kockázatfeltárás nem megfelelő a bank még alkalmaz egy trükköt amivel összemossa a devizaalapú hitelt a devizahitellel.

Az "igényli a Deviza nyilvántartást." szövegrész a devizahitelekre is vonatkozhatna ahol a nylvántartásnem forintban hanem devizában van.

Ekkor szoktak arra hivatkozni, hogy nincs árfolyamkockázat mert árfolyamrés sincs, hiszen devizában van nyilvántartva a tartozás és az adós kérhette volna devizában is a folyósítást.

Ebben az esetben azonban kifejezetten forintra volt szükség csak a bank beszorozta a devizaárfolyammal.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A tájékozatlan fogyasztó – ha nem olvas figyelmesen – akár azt is hiheti, hogy a devizanyilvántartás miatt nincs is árfolyamemelkedés vagy csökkenés, és nem kell árfolyamkockázatról sem tájékoztatást kapnia.

Tulajdonképpen a bank által a szerződésben szerepeltetett "igényli a Deviza nyilvántartást." szöveg csak az a hitelfelvevő összezavarását szolgálja – Kártérítési ügyvéd.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM