Figyelem! Trükközik a bank!

Figyelem! Trükközik a bank!

Figyelem! Trükközik a bank!


…A tájékozatlan fogyasztó – ha nem olvas figyelmesen – akár azt is hiheti, hogy a devizanyilvántartás miatt nincs is árfolyamemelkedés vagy csökkenés, és nem kell árfolyamkockázatról sem tájékoztatást kapnia…:

Kártérítési ügyvéd – K&H Banknál figyelni kell az alábbi trükkre:A fogyasztó a hitelt forintban kapta , mert lakást akart vásárolni amit forintban kellett kifizetni. A szerződésben forintösszeg szerepel de annak az alapja CHF.

loading...

A bank tájékoztatja a hitelfelvevőt arról, hogy

"Az Adós kifejezetten nyilatkozik, hogy a banki felvilágosítást, mely szerint a jelen Kölcsön vonatkozásában jelentős árfolyamkockázata keletkezhet abban az esetben, ha az árfolyam jelentősen változik, a Kölcsön fedezete pedig nem Deviza forrás, megértette és ezen információ tudatában is igénybe kívánja venni az e szerződésben meghatározott Kölcsön összeget, illetve igényli a Deviza nyilvántartást."

Azon túl, hogy ez a kockázatfeltárás nem megfelelő a bank még alkalmaz egy trükköt amivel összemossa a devizaalapú hitelt a devizahitellel.

Az "igényli a Deviza nyilvántartást." szövegrész a devizahitelekre is vonatkozhatna ahol a nylvántartásnem forintban hanem devizában van.

Ekkor szoktak arra hivatkozni, hogy nincs árfolyamkockázat mert árfolyamrés sincs, hiszen devizában van nyilvántartva a tartozás és az adós kérhette volna devizában is a folyósítást.

Ebben az esetben azonban kifejezetten forintra volt szükség csak a bank beszorozta a devizaárfolyammal.

loading...

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A tájékozatlan fogyasztó – ha nem olvas figyelmesen – akár azt is hiheti, hogy a devizanyilvántartás miatt nincs is árfolyamemelkedés vagy csökkenés, és nem kell árfolyamkockázatról sem tájékoztatást kapnia.

Tulajdonképpen a bank által a szerződésben szerepeltetett "igényli a Deviza nyilvántartást." szöveg csak az a hitelfelvevő összezavarását szolgálja – Kártérítési ügyvéd.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Devizahitelezés? Politikusok! Itt a végleges segítség!
Devizahitelezés? Politikusok! Itt a végleges segítség!

Devizahitelezés? Politikusok! Itt a végleges segítség! EZT A LEVELET MINDEN DEVIZAKÁROSULTNAK KÖTELEZŐ MEGOSZTANI, ÉS TERJESZTENI AZT MINÉL SZÉLESEBB KÖRBEN!!!! Az...

A követeleskezelő követelése elévült-a döntés jogerős!
A követeleskezelő követelése elévült-a döntés jogerős!

A követeleskezelő követelése elévült-a döntés jogerős! Friss rövidhír: Dr Ulics Erika - Örömmel értesítek mindenkit, hogy ismét sikerült győzni egy...

Close