FIA ÖNGYILKOS LETT, A BANK VIHETI A HÁZÁT

FIA ÖNGYILKOS LETT, A BANK VIHETI A HÁZÁT.

FIA ÖNGYILKOS LETT, A BANK VIHETI A HÁZÁT

[cn-social-icon]

Kilakoltathatják a 71 éves Juliannát és súlyos beteg fiát – írja a Bors. Az asszony nagyobbik fia vette fel a hitelt lakásfelújításra. A férfi meghalt, a törlesztőrészletek elszálltak.

Frissen sült grenadírmars illata járja be Borosné Ju­lianna konyháját. Az idős asszony háza szerény, de tiszta, a kert rendben tartott. Alex, a német juhászkutya óljából ugat.

– A férjem 1991-ben elhunyt. A 2. sz. Építőipari Vállalatnál volt munkavezető. Én közértben dolgoztam eladóként. Ide 1993-ban költöztünk, de akkor ez a ház még nem így nézett ki. Volt vele munka rendesen, még fürdőszobánk sem volt – kezdi történetét Julianna, aki egyedül iskoláztatta és nevelte két fiát, Zsoltot és Istvánt.

– Zsolt 2007-ben vett fel svájci frank alapú devizahitelt lakásfelújításra. De 2008. január 24-én felakasztotta magát egy nő miatt, aki összetörte a szívét, és elvitte a pénzét – sírja el magát Julianna, miközben re­megő kezével hatalmas köteg papírt emel az étkezőasztalra.

– Arra sem volt pénzem, hogy eltemettessem, kölcsönt kellett felvennem. Egy ideig még fizettem a törlesztőrészleteket a hitelre, amit így megörököltem, de aztán elszabadult a frank. Az egyik hónapban hetven­egyezer forint volt, a következőben már nyolcvan, az­tán majdnem százhúszezer. Nem bírtam törleszteni – vallja be az asszony.

Részlet egy olvasói levélből: T. Cím !
Köszönöm a tájékoztatást. Nagyon szomorú, hogy így becsaptak mindannyiunkat. Valóban ez  az évszázad csalása!!!!!!!!!!
Mára már az is kiderült, hogy nem csak a hitelt felvevőket, de a pénzüket megtakarító embereket is kifosztották. Meddig lehet ezt büntetlenül csinálni ? 
A forintosítás is csak egy újabb lehúzás ! A DEVIZA -KÁROSULTAKNAK  EGYÜTTES ÖSSZEFOGÁSSAL EGYSZERRE KELLENE A FIZETÉST ABBAHAGYNI, ÉS KÖZÖS ENGEDETLENSÉGGEL  VALAMILYEN REÁLIS MEGOLDÁST TALÁLNI A RABLÓ BANKOKKAL SZEMBEN. üdvözlettel : egy becsapott nyugdíjas

Julianna mára belebetegedett a többmilliós teherbe. István fia is belerokkant a nyomásba: TBC-s lett, a fél tüdejét kivették, legutóbb epilepsziát diagnosztizáltak nála. Gyakorlatilag rokkant.

– Tavaly áprilisban kaptunk hat hónap haladékot a végrehajtótól, gyorsan megkerestük a Magyar Nemzeti Eszközkezelőt is: legyen az államé a lakás, legalább hadd maradjunk benne. Válasz azóta sem jött. Március 28. az utolsó nap, ha addig nem történik semmi érdemi, akkor utcára tesznek bennünket – sápad el Julianna. Tegnap még feladott egy levelet a bíróságnak, bízik benne, hogy végre megfelelő ember veszi kézbe, és talán marad fedél a fejük fölött.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.  [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM