EZ A KÖVETELÉS IS ELÉVÜLT!

EZ A KÖVETELÉS IS ELÉVÜLT!

EZ A KÖVETELÉS IS ELÉVÜLT!

[good_old_share]


A HitelSikerek folyamatosan jó híreket szállít az olvasóknak!

 

Most is egy elévült pénzintézeti követeléssel kapcsolatban olvashatunk. Így is lehet ezt csinálni.

loading...Ha az ügyfélnek van elég kitartása, alaposan megszorongathatja a kifosztó pénzintézeteket!

CIB, Inhold követelés elévült

Kedves Olvasóink!

Inhold Pénzügyi Zrt. keresetét utasította el a budapesti XVIII. és XIX. kerületi bíróság, mert a követelés elévült.

 

Adós 2005-ben kölcsönszerződést kötött a CIB Credit Zrt-vel, személygépjármű vásárlás céllal. A kölcsön devizaneme EUR alapú és 7,5 millió forint összegű volt.

Az adós a szerződést vállalkozóként kötötte meg. A szerződéskötéskor a CIB Autó Kft. javára vételi jogot alapító szerződés is aláírásra került.

loading...A szerződés 2007-ben felmondásra került és a CIB Autó Kft. élve a vételi jogával a járművet 2,4 millió Ft-os vételáron értékesítette (költői kérdés: mit érdemel az a bűnös, aki az újkori áron 8,3 milliós autót 2 évesen 2,4 millió forintért eladja?), amit a tartozásba beleszámítottak.

A CIB Credit állítása szerint 2009-ben írásban, tértivevényes levélben szólította fel az adóst a 8,3 milliós tartozásának rendezésére. 2012-ben a követelést 6,8 millió Ft tőke + 1,1 millió Ft kamat értékben az Inhold Pénzügyi Zrt-re engedményzte, aki a tartozást levélben közölte.

A bíróság előtt a feleknek a kézbesítést kellett bizonyítani, illetve cáfolni és bár vitathatatlan, hogy a postás nem lehet hibás, tényként kezelhetjük, hogy az értesítések joghatályosságát a követeléskezelőnek nem sikerült a perben bizonyítani.

 

Ment a huza-vona, hogy adósnak tulajdonképpen mi a címe és valójában ki írta alá a tértivevényt, ez utóbbi miatt szakértőt is kirendeltek, de neki sem sikerült kibogarásznia bizonyíthatóan az aláírás származását.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Végül a bíróság arra a következtetésre jutott, hogy az adós a 2007-ben kézhez kapott felmondás és a 2013-ban ismételten megküldött felmondás között nem kapott igazolható megkeresést, ezért a követelés elévült.Az ítélet letölthető itt: cib autó drdantesz Az ügyet dr. Dantesz Péter képviselte. Gratulálunk!

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
FIGYELJ! RÉG ELÉVÜLT TARTOZÁSOK BEHAJTÁSÁVAL IS PRÓBÁLKOZNAK!
FIGYELJ! RÉG ELÉVÜLT TARTOZÁSOK BEHAJTÁSÁVAL IS PRÓBÁLKOZNAK!

FIGYELJ! RÉG ELÉVÜLT TARTOZÁSOK BEHAJTÁSÁVAL IS PRÓBÁLKOZNAK! [good_old_share] Oldalainkon számtalan cikket közöltünk már arról, hogy milyen fondorlatos trükkökkel próbálják meg...

VÉGREHAJTÁS-SIKERÜLT A TÖRVÉNYTELENSÉGET MEGAKADÁLYOZNI.
VÉGREHAJTÁS-SIKERÜLT A TÖRVÉNYTELENSÉGET MEGAKADÁLYOZNI.

VÉGREHAJTÁS-SIKERÜLT A TÖRVÉNYTELENSÉGET MEGAKADÁLYOZNI. [good_old_share] Egy állítólagos meg nem fizetett bírósági végrehajtói munkadíj miatt akarták Leányfalun Soósékat utcára tenni. Az...

Close