ENGEM IS BECSAPOTT A BANK-BÍRÓ ICA A “DEVIZA”-HITELES TÜNTETÉSEN.

ENGEM IS BECSAPOTT A BANK-BÍRÓ ICA A "DEVIZA"-HITELES TÜNTETÉSEN.

ENGEM IS BECSAPOTT A BANK-BÍRÓ ICA A "DEVIZA"-HITELES TÜNTETÉSEN.

[good_old_share]


Bíró Ica a devizahitelesek miatt tüntetett. "..Mindenki annyit fizessen vissza tisztességesen, amennyit felvett forintban. Ugyanúgy, mint Horvátországban. Ne a háromszorosát, négyszeresét…"Devizahitelem van nekem is, becsapott vagyok én is, mint oly sokan mások, a fél ország ebben szenved. Szemét módon bánnak el a devizásokkal. Azért vagyok itt, hátha eljut a kormány füléig ez a dolog – mondta Bíró Ica fitness-szakértő a 168 Órának, aki a vasárnap délutáni ellenzéki tüntetésen vett részt hallgatóként.

A BorsOnline augusztusban írta meg, hogy az életmód-szakértő lakását nyáron a végrehajtók kipakolták, tizenhárom évvel ezelőtt felvett hitele miatt. Rendesen fizette a törlesztő részletet, de az egyik napról a másikra a duplájára nőtt, és már vállalhatatlan lett. A bank egy idő után eladta a tartozását, mostanra pedig a háromszorosával tartozik annak, amit eredetileg felvett. Úgy, hogy közben az eredeti adósság közel felét kifizette.

– Mindenki annyit fizessen vissza tisztességesen, amennyit felvett forintban. Ugyanúgy, mint Horvátországban. Ne a háromszorosát, négyszeresét. És azonnal szüntessék meg a kilakoltatásokat, mert embereket tesznek utcára, becstelenül háromszoros pénzeket kérnek el. Rengetegen veszítik el otthonukat. Azért jöttem ki, hogy e mögé az ügy mögé odaálljak

 

– mondja.

Hozzáteszi, hogy egyúttal a bírói függetlenség fontosságáért is tüntet, mert csak azzal együtt maradhat fent a jogállam.

Bíró Ica úgy tudja, hogy naponta harminc családot lakoltatnak ki. Véleménye szerint ez tarthatatlan, és tisztességes megoldásra van szükség.

Megemlíti azt is, hogy az Európai Unió Bírósága szeptember 20-án dönt a devizahitel-szerződések egyes feltételeinek tisztességtelenségével kapcsolatban. (A Fővárosi Ítélőtábla kért ugyanis értelmezést a testülettől. Az Ítélőtábla jelenleg azt vizsgálja, hogy tisztességtelen feltételnek minősül-e a devizahitel-szerződéseknek az árfolyamkockázat viselését kizárólag a fogyasztóra hárítani, illetve azt nem tiltják-e az uniós fogyasztóvédelmi jogszabályok.)

– Az EU szeptember 20-án dönt arról, hogy Magyarországon is tudjuk használni az európai jogokat. Jó lenne, ha a kormány erre odafigyelne– állapítja meg.

Elmondása szerint azért ment ma ki a rendezvényre, hogy az élni és élni hagyni elve érvényesüljön az országban.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

– És kártalanítsák azokat a devizahiteleseket, akik már túlfizették a hitelüket – teszi hozzá.

Amint azt augusztusban megírtuk, 2018 második negyedévében, azaz a kilakoltatási moratórium április 30-i felfüggesztése óta különböző okokból összesen 1355 kilakoltatásra került sor Magyarországon.

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM