ÉLETEN KERESZTÜLI VÉGREHAJTÁS, VAGY AZ ELSÉTÁLÁS JOGA

ÉLETEN KERESZTÜLI VÉGREHAJTÁS, VAGY AZ ELSÉTÁLÁS JOGA.

ÉLETEN KERESZTÜLI VÉGREHAJTÁS, VAGY AZ ELSÉTÁLÁS JOGA

[good_old_share]

Barabás Gyula – Pénzügyi tanácsadás

 

Néhány napja megjelent újságcikk hírt adott arról, hogy Romániában egy megoldás született a devizahitelek rendezésével kapcsolatban!

A cikk szerint arról van szó, hogy a bajba került adós átadhatja ingatlana tulajdonát a tartozása fejében, és a továbbiakban mentesül az esetlegesen felmerült követelésektől! Ez nem más, mint az elsétálási jog, ahogy azt itthon ismerjük.

Azzal kétségeim vannak, hogy Romániában az emberek vajon ezt várták volna olyan örömmel, mint ahogy itt erről néhányan megnyilvánultak!Ez azonban itthon is kivitelezhető törvény nélkül is, az más kérdés, hogy az egyéni élethelyzet mit fogad el.

Ez a megállapítás viszont érvényes a romániai emberekre is! Sem nekünk sem nekik nem egyszerű ez a döntés!

Megoldásról beszélni viszont ebben az estben talán túlzás, ugyanakkor otthonvesztést követően életen keresztüli végrehajtás elfogadhatatlan! – Barabás Gyula – Pénzügyi tanácsadás

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM