EGYBILLIÓ FORINT A KÁSLER PER HOZADÉKA

EGYBILLIÓ FORINT A KÁSLER PER HOZADÉKA.

EGYBILLIÓ FORINT … azaz a Kásler per hozadéka

[cn-social-icon]

Igen. Erről van szó. Az Országgyűlés elfogadta a  törvényt, amelynek  értelmében a bankok  elszámoltak az  adósok felé azon tételekkel, amelyeket tisztességtelenül számítottak fel terhükre. Ez által sok családot ellehetetlenítettek, majd jogalap nélkül  felmondták a szerződést és  végrehajtást kezdeményeztek ellenük.
A banki  elszámolásról a 2014. évi XL. törvény rendelkezik.
Mindez a Kásler perrel elinduló folyamat lezárása volt. A Kásler perben Kásler Árpád az OTP Bank ellen indított perében megtámadta, hogy terhére tisztességtelenül  számították fel a kereskedelmi árrést, az egyoldalú szerződésmódosításra alapozott egyoldalú kamatemelést, az árfolyam különbözet felszámítását,  és azt, hogy a kezelési költséget devizában számították fel.
Ezt követően, a folyamatban lévő per ellenére  felmondta az OTP Bank a kölcsönszerződést, majd végrehajtási eljárást indított Kásler Árpád ellen. A végrehajtási eljárás során a bank a követeléseit annak ellenére akarja a magyar állam behajtani, hogy a felmondás tisztességtelenül történt, hiszen az adóst, ezesetben Kásler Árpádot a Bank  jogellenesen hajszolta fizetésképtelenségbe.

A benyújtott   kereset alapján  a kereskedelmi árrés tisztességtelenségét megítélte  az első fokon eljáró Gyulai Városi Bíróság, majd pedig a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla.
Az OTP, vesztére, nem volt hajlandó beletörődni a bírói döntésbe, amely kimondta azt, hogy az ügyletben még jogi értelemben sem volt deviza.
A Kásler per lezárását követően meghozott elszámolási törvény alapján ezermilliárd forintot számoltak ki a bankok, amelyet tisztességtelenül számítottak fel az adósok terhére.
Ezermilliárd forint – azaz egybillió forint.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ennek az összegnek a nagyságrendje számunkra, egyszerű halandók számára felfoghatatlan összeget jelent. Hogy mégis érzékelhessük, mekkora összegről van szó, álljanak például az alábbi adatok.

Bill Gates amerikai üzletember, szoftverfejlesztő, filantróp, feltaláló, a világ egyik leggazdagabb embere. 2013-ban vagyonát körülbelül 72 milliárd dollárra becsülték. Ez az összeg magyar forintban számolva a mai napi (2016. január 8.) hivatalos MNB árfolyamon, 289,93 forinton:

72 000 000 000 USD x 289.93 forint/USD = 20 874 960 000 000 forint
azaz 20 billió 874 milliárd 960 millió forint.

A devizaalapú hiteleseknek a Kásler perre alapozottan megszerzett 1 billió forint Bill Gates  vagyonának egyhuszada. Nem olyan kevés összegről beszélünk.

Amíg Bill Gates házában egy-egy számítógéppel vezérelt ajtó értéke 4000 dollár, tehát hozzávetőleg 1,2 millió forint, addig Magyarországon nem átallják végrehajtással tönkretenni az 1,9 millió devizaalapú hiteles érdekében fellépő Kásler Árpádot, miközben maga a Bank lehetetlenítette el, fizetésképtelenségbe sodorva őt.

Ez a világ szégyene. De menjünk tovább.

“A Vatikán, hivatalos nevén Vatikánvárosi Állam, gyakran Vatikánváros (latinul Status Civitatis Vaticanae, olaszul: Stato della Città del Vaticano) független állam Európában, az Appennini-félszigeten. A világ legkisebb területű (0,44 km²) és népességű független állama, melyet teljes egészében körülvesz Róma, Olaszország fővárosa.
A Vatikán vagyona sokat vitatott téma kevés konkrétummal és nyilvános adattal. A becslések 1,2 milliárd euró és 12 milliárd euró között mozognak. A vagyon többnyire nem forgalomképes ingatlanokból és műtárgyakból áll, jelentős része azonban értékpapírban és aranyban.” (wikipédia)Az EURO árfolyama mai napon 315,24 forint volt az MNB-ben.
Vegyük alapul a legnagyobb összeget, amennyire tartják a vatikáni vagyont.
12 000 000 000 EURO x 315,24 forint/ EURO=3 782 880 000 000

azaz 3 billió 782 milliárd 880 millió forint.

Az elszámolás során visszaszerzett összeg ennek a majdnem 4 billió forintnak megfelelő vagyonnak  hozzávetőlegesen az egynegyede.

Elgondolkodhat a hívő, az ateista. A jobboldali beállítottságú, és a baloldali.

A Káslert szerető és nemszerető.

Egyen nem kell gondolkodni. Azon, hogy sok-e vagy kevés a Kásler per hozadékaként jóváírt  egybillió forint.

A következő lépés az árfolyamkülönbözet jogellenességének kimondatása lesz. Ez is szerepelt Kásler Árpád OTP ellen benyújtott keresetében.

kaslerarpad.hu [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM