EGYBILLIÓ FORINT A KÁSLER PER HOZADÉKA

EGYBILLIÓ FORINT A KÁSLER PER HOZADÉKA.

EGYBILLIÓ FORINT … azaz a Kásler per hozadéka

[cn-social-icon]

Igen. Erről van szó. Az Országgyűlés elfogadta a  törvényt, amelynek  értelmében a bankok  elszámoltak az  adósok felé azon tételekkel, amelyeket tisztességtelenül számítottak fel terhükre. Ez által sok családot ellehetetlenítettek, majd jogalap nélkül  felmondták a szerződést és  végrehajtást kezdeményeztek ellenük.
A banki  elszámolásról a 2014. évi XL. törvény rendelkezik.

loading...
Mindez a Kásler perrel elinduló folyamat lezárása volt. A Kásler perben Kásler Árpád az OTP Bank ellen indított perében megtámadta, hogy terhére tisztességtelenül  számították fel a kereskedelmi árrést, az egyoldalú szerződésmódosításra alapozott egyoldalú kamatemelést, az árfolyam különbözet felszámítását,  és azt, hogy a kezelési költséget devizában számították fel.
Ezt követően, a folyamatban lévő per ellenére  felmondta az OTP Bank a kölcsönszerződést, majd végrehajtási eljárást indított Kásler Árpád ellen. A végrehajtási eljárás során a bank a követeléseit annak ellenére akarja a magyar állam behajtani, hogy a felmondás tisztességtelenül történt, hiszen az adóst, ezesetben Kásler Árpádot a Bank  jogellenesen hajszolta fizetésképtelenségbe.

A benyújtott   kereset alapján  a kereskedelmi árrés tisztességtelenségét megítélte  az első fokon eljáró Gyulai Városi Bíróság, majd pedig a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla.
Az OTP, vesztére, nem volt hajlandó beletörődni a bírói döntésbe, amely kimondta azt, hogy az ügyletben még jogi értelemben sem volt deviza.
A Kásler per lezárását követően meghozott elszámolási törvény alapján ezermilliárd forintot számoltak ki a bankok, amelyet tisztességtelenül számítottak fel az adósok terhére.
Ezermilliárd forint – azaz egybillió forint.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ennek az összegnek a nagyságrendje számunkra, egyszerű halandók számára felfoghatatlan összeget jelent. Hogy mégis érzékelhessük, mekkora összegről van szó, álljanak például az alábbi adatok.

Bill Gates amerikai üzletember, szoftverfejlesztő, filantróp, feltaláló, a világ egyik leggazdagabb embere. 2013-ban vagyonát körülbelül 72 milliárd dollárra becsülték. Ez az összeg magyar forintban számolva a mai napi (2016. január 8.) hivatalos MNB árfolyamon, 289,93 forinton:

72 000 000 000 USD x 289.93 forint/USD = 20 874 960 000 000 forint
azaz 20 billió 874 milliárd 960 millió forint.

loading...

A devizaalapú hiteleseknek a Kásler perre alapozottan megszerzett 1 billió forint Bill Gates  vagyonának egyhuszada. Nem olyan kevés összegről beszélünk.

Amíg Bill Gates házában egy-egy számítógéppel vezérelt ajtó értéke 4000 dollár, tehát hozzávetőleg 1,2 millió forint, addig Magyarországon nem átallják végrehajtással tönkretenni az 1,9 millió devizaalapú hiteles érdekében fellépő Kásler Árpádot, miközben maga a Bank lehetetlenítette el, fizetésképtelenségbe sodorva őt.

Ez a világ szégyene. De menjünk tovább.

“A Vatikán, hivatalos nevén Vatikánvárosi Állam, gyakran Vatikánváros (latinul Status Civitatis Vaticanae, olaszul: Stato della Città del Vaticano) független állam Európában, az Appennini-félszigeten. A világ legkisebb területű (0,44 km²) és népességű független állama, melyet teljes egészében körülvesz Róma, Olaszország fővárosa.
A Vatikán vagyona sokat vitatott téma kevés konkrétummal és nyilvános adattal. A becslések 1,2 milliárd euró és 12 milliárd euró között mozognak. A vagyon többnyire nem forgalomképes ingatlanokból és műtárgyakból áll, jelentős része azonban értékpapírban és aranyban.” (wikipédia)Az EURO árfolyama mai napon 315,24 forint volt az MNB-ben.
Vegyük alapul a legnagyobb összeget, amennyire tartják a vatikáni vagyont.
12 000 000 000 EURO x 315,24 forint/ EURO=3 782 880 000 000

azaz 3 billió 782 milliárd 880 millió forint.

Az elszámolás során visszaszerzett összeg ennek a majdnem 4 billió forintnak megfelelő vagyonnak  hozzávetőlegesen az egynegyede.

Elgondolkodhat a hívő, az ateista. A jobboldali beállítottságú, és a baloldali.

A Káslert szerető és nemszerető.

Egyen nem kell gondolkodni. Azon, hogy sok-e vagy kevés a Kásler per hozadékaként jóváírt  egybillió forint.

A következő lépés az árfolyamkülönbözet jogellenességének kimondatása lesz. Ez is szerepelt Kásler Árpád OTP ellen benyújtott keresetében.

kaslerarpad.hu [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZÁS TÖRTÉNET. HALLGASD, ÉS OSZD MEG!
DEVIZÁS TÖRTÉNET. HALLGASD, ÉS OSZD MEG!

DEVIZÁS TÖRTÉNET. HALLGASD, ÉS OSZD MEG! [cn-social-icon] Szerencsére vannak olyan átvert „deviza”-károsult társaink, akik kitartóan küzdenek az igazukért. Annak ellenére,...

A „DEVIZÁSOK” VEZETŐJE.
A „DEVIZÁSOK” VEZETŐJE

A „DEVIZÁSOK” VEZETŐJE Gábor Szarka Tisztelt „devizások”! [cn-social-icon] Többször olvastam egyes emberektől azt az igényt, hogy kéne már egy vezető!...

Close