EDWARD SNOWDEN ÜZENETE: A MAI GYERMEKEK ORWELLI VILÁGBAN NŐNEK FEL

EDWARD SNOWDEN ÜZENETE: A MAI GYERMEKEK ORWELLI VILÁGBAN NŐNEK FEL

A magánszféra jelentőségéről beszélt Edward Snowden az egyik brit televízióban sugárzott alternatív karácsonyi üzenetében.

– Az utóbbi időben megtudhattuk, hogy a kormányaink minden lépésünkről értesülnek – mondta Snowden.

loading...

– George Orwell egyszer már figyelmeztett bennünket az ilyen fajta információgyűjtés veszélyére. Ahogy könyvében megírta, mikrofonok, videokamerák szegeződnek ránk minden szögből, és figyelnek bennüket. És az Orwell-i “Nagy Testvér” hatalma köszönőviszonyban sincs azzal, ami manapság irányítja az életünket – tette hozzá.


– A ma született gyermekek úgy nőnek fel, hogy nem tudják mi az a magánszféra. Soha nem fogják megtudni, mi az, hogy privát pillanat.

Az amerikai adatgyűjtési botrányt kirobbantó Snowden, a Nemzetbiztonsági Ügynökség volt elemzője arra szólított fel mindenkit, hogy fogjanak össze, és vessenek véget a kormányok által végzett tömeges megfigyeléseknek.

A brit tévécsatorna a királynői beszéd ellenpólusának szánta “Alternatív Karácsonyi Üzenet” című műsorát, azon belül a néhány perces interjút.

loading...


Copyright © 2013 euronews

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A PIRAMISOK TITKAINAK LELEPLEZÉSE
A PIRAMISOK TITKAINAK LELEPLEZÉSE

A piramisok évszázadok óta izgalomban tartják az emberiséget, az egyszerű turistáktól a kutatókig, tudósokig. Ez a hat évig készült, lélegzetelállítóan...

KÍNA JANUÁRTÓL MÁR NEM DOLLÁRBAN KERESKEDIK!
KÍNA JANUÁRTÓL MÁR NEM DOLLÁRBAN KERESKEDIK!

Peking január 1-től nem vesz dollárt, nem vesz US államkötvényt és a jövőben nem dollárban kereskedik olajjal! Ez a hír...

Close