EDWARD SNOWDEN ÜZENETE: A MAI GYERMEKEK ORWELLI VILÁGBAN NŐNEK FEL

EDWARD SNOWDEN ÜZENETE: A MAI GYERMEKEK ORWELLI VILÁGBAN NŐNEK FEL

A magánszféra jelentőségéről beszélt Edward Snowden az egyik brit televízióban sugárzott alternatív karácsonyi üzenetében.

– Az utóbbi időben megtudhattuk, hogy a kormányaink minden lépésünkről értesülnek – mondta Snowden.

– George Orwell egyszer már figyelmeztett bennünket az ilyen fajta információgyűjtés veszélyére. Ahogy könyvében megírta, mikrofonok, videokamerák szegeződnek ránk minden szögből, és figyelnek bennüket. És az Orwell-i “Nagy Testvér” hatalma köszönőviszonyban sincs azzal, ami manapság irányítja az életünket – tette hozzá.


– A ma született gyermekek úgy nőnek fel, hogy nem tudják mi az a magánszféra. Soha nem fogják megtudni, mi az, hogy privát pillanat.

Az amerikai adatgyűjtési botrányt kirobbantó Snowden, a Nemzetbiztonsági Ügynökség volt elemzője arra szólított fel mindenkit, hogy fogjanak össze, és vessenek véget a kormányok által végzett tömeges megfigyeléseknek.

A brit tévécsatorna a királynői beszéd ellenpólusának szánta “Alternatív Karácsonyi Üzenet” című műsorát, azon belül a néhány perces interjút.

loading...


Copyright © 2013 euronews

Facebook hozzászólások

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM