Doubravszky levele-Doubravszky–Kásler találkozó Gyulán

TISZTELT KÁSLER ÁRPÁD

– akkor vegyük sorjában!…

Szomorúan mellékelem Kásler Árpád legújabb blogbejegyzését. Az alaptalan vádaskodásra nem kívánok reagálni, mert nem szokásom. Ugyanakkor egy fontos dolgot el kell mondanom.

Kedves Árpád! Kinevezésem után egyik első dolgomnak éreztem, hogy felvegyem Veled a kapcsolatot. Szerettelek volna Gyulán meglátogatni, ezzel is kifejezve tiszteletemet eddigi munkásságod kapcsán. Makkos Albert barátomat kértem fel a közvetítésre, akinek közvetlen kapcsolata van Hozzád. Sajnos emailre, telefonhívásra és telefonüzenetre nem válaszoltál. 

Elfogadtam. Elfogadtam, hogy „paprikajancsizol”. Elfogadtam, hogy ismeretlenül is megítélsz. Ezzel együtt is szerettelek volna meghívni a Hiteles Párbeszéd konferenciára (január 11-i bejegyzés).

Egyébként Falus Zsoltot is meghívtam, de nem vállalta a részvételt. Ez is tény, ami ellenőrizhető.

Árpád! Sokat tettél a devizahitelesekért, de úgy gondolom én sem tettem kevesebbet. Más utat járunk, más megoldáson dolgozunk. Rossz szót soha nem mondtam Rád, legfeljebb sajnáltam, hogy pártot alapítottál. Nem csatlakoztam a feljelentésedhez, mert szakmailag kiforratlannak tartottam. Nem választottalak Vezérnek, mert szerintem a „devizahiteles” problémát a bíróságokon, szakmai munkával kell megnyerni, a jó ügyvédek pedig idegenkednek a vezérektől.

Mindezzel együtt szívesen meglátogatlak Gyulán. Ha elfogadod a megkeresést, akkor el tudsz érni, ahogy a bejegyzéseddel is megtaláltál.

Barátsággal:

Doubravszky György

P.S.: Kedves devizahitelesek! Ideje lenne félretennünk az ellentéteket és a problémák helyett a megoldást keresni. 

Köszönöm ezért mindenkinek, aki MEGOSZTJA ezt az üzenetet!

Válasz:

Tisztelt Doubravszky György!

Kinevezésed óta számos alkalom lett volna felvenni velem a kapcsolatot, nem tetted meg sem Te, sem pedig Makkos Albert mint ahogy írod. Le ellenőrizhető a teljes levelezési listám, semmit sem törlök ki.


Meghívást nem kaptam, csak közvetítőkön keresztül indoklást, hogy miért nem, ezt olvashattad a cikkemben. Én döntöttem. Sem pénz, sem ármány, sem erő meg nem félemlíthet és el nem tántoríthat. Sajnos ezt a problémát úgy nem lehet megoldani, hogy a kecske is jól lakjon, meg a káposzta is megmaradjon, de mondhatom azt is, hogy b@szni is meg szűznek maradni is nem lehet. Gondolom ezekután már az alpári címet is megkapom, de sebaj, a finomkodás és pollkorrektség ideje lejárt, mert az életünkre törtek, innentől kezdve élet halál harc fog következni.

Engem senki sem vádolhat azzal, hogy letértem volna a jogkövető magatartás ösvényéről, ha valakit nem, akkor az én vagyok. Akkor tudunk leülni tárgyalni, ha megismerem mit képviselsz. Ha kimondod, hogy büntetőügy kategória a dolog, akkor van miről beszélnünk. A következő cikkben pedig írok a jó ügyvédekről. Ezt a problémát sajnos nem az ügyvédek fogják megoldani, volt rá néhány évük, nem tették meg. Én nyitott könyv vagyok mindenki előtt és én is azon vagyok, hogy tegyük félre az ellentéteket, de egységet alkotni csak azokkal tudunk, akikkel azonos célt képviselünk.

A BAÉSZ iroda ajtaja mindenki előtt nyitva van, aki a megoldást keresi.

Tisztelettel, Kásler Árpád.

Kelt, 2013.01.24.

Doubravszky – Kásler találkozó Gyulán

Rendkívüli Közlemény! Tegnap Kásler Árpád a BAÉSZ elnöke 48 órás ultimátummal fordult a Kormányhoz, hogy a devizahitel-probléma rendezéséről tárgyalásokat kezdeményezzen. Pénzügy Jogok Biztosaként, a mai nappal jeleztem, hogy egy Árpád által megadott helyen és időpontban szívesen találkoznék vele személyesen, jelenleg várom a válaszát.

2012. jan. 24., Doubravszky György”

Doubravszky György felhívott telefonon, a találkozó szombaton 11 óra 30 perckor lesz Gyulán, a BAÉSZ irodájában, Kossuth tér 1. szám alatt. Információim szerint a pénzügyi biztost Orbán Viktor javaslatára Matolcsy György minisztere nevezte ki. Azt hiszem nem tévedek, ha  Doubravszky úr érkezését mintegy közvetítőként fogom fel a BAÉSZ és a Kormány között, de erről majd Ő hivatott biztosítani, tehát ezáltal az ultimátumban foganatosított felhívást egyelőre a Kormány részéről teljesítettnek tartom.

Állok a tárgyalások elébe.

Kásler Árpád
2013. 01. 24

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM