DEVIZAPEREK TÉNYÁLLÁSAI ÉS AZ ÍTÉLETEK.

DEVIZAPEREK TÉNYÁLLÁSAI ÉS AZ ÍTÉLETEK.

DEVIZAPEREK TÉNYÁLLÁSAI ÉS AZ ÍTÉLETEK.

[good_old_share]


Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda – Természetesen alig aludtam valamit az este. A mai magyar ítélkezésben rendszerszinten rajzolódik ki az alábbi contra legem jogalkalmazás, a bírói önkény:– teljesen mindegy az, a bankok állítanak-e tényeket vagy sem, a fogyasztónak soha nem lehet igaza az általa állított tények valóságát illetően,
– ha megkerülhetetlenül valóként kell elfogadni a fogyasztó által állított tényeket, akkor azt figyelmen kívül hagyják és ténykérdéseket jogkérdésként kezelnek,
– a jogkövetkeztetések soha nem alapulnak jogi tényeken, ehelyett a Kúria PJE határozataiban deklarált tények lépnek. Pl. a Kútia megmondta, hogy mi volt a fogyasztó akarata.
– a szerződést nem akaratnyilatkozatok hozzàk létre, hanem egy olyan papír aláírása, melynek tartalmát senki nem érti, még a bankár sem.
– az EUB ítéleteit soha nem alkalmazzák, mert az a fentiekkel ellentétben hatna. 
– a bíróságok a tisztességes eljáráshoz fűződő jogokat tudatosan megsértik. Így nemzetközi szerződés és maga az Alaptörvény sérül.
– a bíróságok tudatosan nem alkalmazzák a Pp.139., 142., 163. paragrafusait, a rPtk. 205., 205/A., 205/B., 205/C., 207. paragrafusait. A blanketta ítéletekben fel sem tűnnek ezek a normák.
– az anyagi jogi hatályú normák helyett a Kúria jogegységi határozatait, a Civilisztikai Konferenciák emlékeztetőjét és bírói magánvéleményeket alkalmaznak.A magyar törvénykezés szoros hasonlósàgot mutat a politikai elit viszonyulásához a nemzetközi jogot illetően. Ez nyilván csak a véletlen műve lehet.

Magvas tábla-gondolatok:

 

Az igaz, hogy a banki alkalmazottak semmit nem csináltak, nem mondtak semmit, nem is tudtak semmit, pláne tájékoztatást adni, ráadásul a tanúk sem voltak ott, de a fogyasztó aláírta a papírokat, így a szerződés létrejött és érvényes.

– Gyűlölök a Veszprémi Törvényszékre menni. Ott ül a bíró, mélán, maga elé meredvén, és cirkuszt játszunk, melynek neve polgári per.

Ám előre megvan az ítélet, fogyasztó nem nyerhet, teljesen mindegy, mit mondanak a tanúk. A bankoknak nem kell védekezniük, csak behajítani a papírokat.Az EUB ítéletei, a Pp., a Ptk. és a Hpt. Csak zavaró körülmények, azon opcionális lehetőségek. Csak most az az opció, hogy devizás ügyekben ezeket nem kell alkalmazni.

Ellenben meleg van, adnak fizetést, olyat, mint a piacon nem lehetne megkeresni és ott felelősség is van doszt. Itt nincsen, hiszen az elvárásokat kell teljesíteni.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Csakhogy minek játszunk akkor pert? Nem is kellene idézést kibocsátani, a keresetlevelet vissza lehetne küldeni a blanketta határozattal együtt azonnal.

– Egy törvényszéki bírónak szóvé kellett tennem a perben, hogy az adott tanács annyira elfogult, hogy már akkor megszületik az ítélet, amikor én még az ügyvédi tényállást sem vettem fel. Teljesen mindegy, mi történt, a kúriai jogegységi döntések megmondták, hogy ki mit akart, ki mit mondott. – Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda.

loading…


A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM