DEVIZAPER – KELL AZ ÜGYVÉD?

DEVIZAPER – KELL AZ ÜGYVÉD?

DEVIZAPER – KELL AZ ÜGYVÉD?

[good_old_share]


Huszka Gábor – Ezen írásnak alapját, nagyrészt személyes tapasztalataim képezik!
Fontos megjegyeznem, hogy csak a magán véleményem kerül rögzítésre és azért teszem itt közre, mert talán több érintettnek is segítő kezet nyújthatok!

Rengeteg ember ugrásra készen figyeli a facebookos bejegyzéseket, teszik ezt azért mert komoly problémáik vannak és bíznak a jó találatokban.

Sokan nem akarnak, vagy nem mernek tenni semmit a megoldás érdekében, csak várnak és agyalnak.

Miért?

Egyszerű a válasz, mert káoszban élnek, le vannak butítva, félnek felelősséget vállalni, etc.

Azt szeretnék, hogy mások eredményein keresztül okuljanak, vagy ha valamilyen sikerről értesülnek, abból szeretnének ők is profitálni valamennyit.Igen jelentős létszámban várnak arra, hogy valaki csodatévő, megoldja az ő gondjaikat is, de ha mégis valami gond adódik, akkor ők ne találkozzanak ennek a következményeivel.

Sokan próbálkoznak és sokféleképpen, de a többség az utolsó pillanatig kivár.

 

Amikor pl. fizetési meghagyást kapnak, egy részük nagyon megijed lapít és vár, többen pánikolni kezdenek, míg mások hallgatva a tanácsokra sikeresen ellentmondanak.

Igen! Ők teszik jól!

Sajnos ezzel még csak annyit értek el, hogy nem kopogtat be hozzájuk a postás, a végrehajtó hivatalos levelével.

Bekopogtathat viszont, más jó és kellemetlen tartalmú levelekkel.

Jó lehet, ha a fizetési meghagyást kibocsáttató nem lép tovább a per irányába és békén hagyja az érintettet.

Jó lehet az is, ha az érintett kap egy bírósági végzést, miszerint a bíróság megszünteti a pert, a felperes által okozott hiányosságok miatt.

Ami már komolyabb fejtörést okozhat, hogy a fizetési meghagyásra történő ellentmondásra, a kibocsáttató a per irányába lép tovább.

Ebben az esetben jogi képviselő bevonása lehet az egyszerűbb és kényelmesebb megoldás.

Amennyiben valaki önmaga akarja intézni tovább a dolgokat, nagyon gondolja meg ezt!

 

A bíróságtól az per időpontjára mutató idézés mellé, kaphat egy olyan végzést is, ami a felperes keresetére, ellenkérelem beterjesztésére szólítja fel.
Amennyiben ezt elmulasztja, akkor a bíróság a rendelkezésére álló dokumentumok alapján dönthet.

Ez nem igazán előnyös!

Tehát célszerű a megfelelő tartalmú és formátumú ellenkérelem elkészítése.

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A felperes keresetére elkészített és jól összehozott alperesi ellenkérelem, sokat segíthet abban, hogy a bíróság megismerje az alperes álláspontját is, és az ítélet előkészítésénél, ne csak a felperes villantásai jelenjenek meg előtte.

loading…


Fontos tudni, hogy az ellenkérelemben foglaltak, szóban is kiegészíthetők a tárgyaláson!

Arra viszont vigyázni kell, hogy a beadott ellenkérelem tartalmával szemben, nem szabad ellentétes állításokat szóban megfogalmazni! Ez komoly zavart okozhat!

Az ellentmondásosság és bizonytalanság, biztos bukást eredményezhet!

A kezdetekről röviden ennyi.

Tehát nem könnyű a döntés.

Vagy addig topogunk, amíg közvetlenül érkezik a végrehajtó, aki letilt, lefoglal, vagy ne adj Isten kilakoltat.

loading…


Vagy megtanulunk küzdeni, túlélni és győzni!

Ami a legfontosabb, ne másokra várjunk és mutogassunk!

Aki úgy gondolja, hogy a mások által főzött leves neki is biztosan ízleni fog, sajnos nagyot csalódhat.

Akik önmagukért nem tesznek, már biztosan veszítettek! – Huszka Gábor (Magam perelek).

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM