DEVIZAKÁROSULTAK, HITELKÁROSULTAK! MOST FIGYELJETEK!

DEVIZAKÁROSULTAK, HITELKÁROSULTAK! MOST FIGYELJETEK!

DEVIZAKÁROSULTAK, HITELKÁROSULTAK! MOST FIGYELJETEK!

[good_old_share]


loading...

Olvasd el figyelmesen és oszd meg!

Követeléskezelők, behajtók…stb. most csak pisloghatnak!

 

Dr. Marczingós egy rendkívül lényeges tényre világított rá, amely az engedményesek, mint követeléskezelők helyzetét ingathatja meg.Rengeteg ilyen ügy van folyamatban, és sok esetben már az átvert adósok ingatlanjai is veszélybe kerültek.

Most a Fővárosi Törvényszék állásfoglalása tesz pontot ezekre az ügyekre, így a károsultaknak csak érvényesíteni kell a jogaikat!

 

…Az érvénytelen jogviszonyból származó elszámolást az engedményes nem érvényesítheti…

Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda – Idézet egy peres aktából. Bihari Krisztina ügyvédnő brusztolja ki a Fővárosi Törvényszékből, mint másodfokú bíróságból:

loading...

"A perbeli esetben ugyanakkor nem az alperesekkel szerződő fél állt a perben felperesként, hanem az engedményes, és a perbeli engedményezésre alkalmazandó 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 6:193. § (1) bekezdése szerint a jogosult a kötelezettel szembeni követelését ruházhatja át másra, tehát az engedmény tárgya nem maga a jogviszony, hanem az abból eredő meghatározott követelés, ami azt is jelenti egyben, hogy az érvénytelen jogviszonyból származó elszámolást az engedményes nem érvényesítheti.Ennek megfelelően nem volt jelentősége annak, hogy a felperes a fent mondottak szerinti kérelmet nem terjesztett elő."

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az ítélet indokolásának igaza van. Ugyanez vonatkozik az összes engedményezésre, kiváltképp az AXA Bank S.A. azon manőverére is, ahol a teljes ügyfélkörét engedményezte – MNB jóváhagyással – az OTP-re.

A Ptk. szempontjából ez az engedményezés semmis. Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda. Oszd meg!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
NYERTÜNK! ÉRVÉNYES A VISSZAVONÓ OKIRAT!
NYERTÜNK! ÉRVÉNYES A VISSZAVONÓ OKIRAT!

NYERTÜNK! ÉRVÉNYES A VISSZAVONÓ OKIRAT! [good_old_share] Na, akkor most kapaszkodjon meg mindenki!   A sokat szidott Magyar bíróságunk és jogrendszerünk,...

DÜHÖS VAGYOK.
DÜHÖS VAGYOK.

DÜHÖS VAGYOK. [good_old_share] „Most szükségünk van a józanészre”   Napjainkban szinte semmi sem az, aminek látszik. Új kihívásokkal néz szembe...

Close