DEVIZAKÁROSULTAK, HITELKÁROSULTAK! MOST FIGYELJETEK!

DEVIZAKÁROSULTAK, HITELKÁROSULTAK! MOST FIGYELJETEK!

DEVIZAKÁROSULTAK, HITELKÁROSULTAK! MOST FIGYELJETEK!

[good_old_share]


Olvasd el figyelmesen és oszd meg!

Követeléskezelők, behajtók…stb. most csak pisloghatnak!

 

Dr. Marczingós egy rendkívül lényeges tényre világított rá, amely az engedményesek, mint követeléskezelők helyzetét ingathatja meg.Rengeteg ilyen ügy van folyamatban, és sok esetben már az átvert adósok ingatlanjai is veszélybe kerültek.

Most a Fővárosi Törvényszék állásfoglalása tesz pontot ezekre az ügyekre, így a károsultaknak csak érvényesíteni kell a jogaikat!

 

…Az érvénytelen jogviszonyból származó elszámolást az engedményes nem érvényesítheti…

Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda – Idézet egy peres aktából. Bihari Krisztina ügyvédnő brusztolja ki a Fővárosi Törvényszékből, mint másodfokú bíróságból:

"A perbeli esetben ugyanakkor nem az alperesekkel szerződő fél állt a perben felperesként, hanem az engedményes, és a perbeli engedményezésre alkalmazandó 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 6:193. § (1) bekezdése szerint a jogosult a kötelezettel szembeni követelését ruházhatja át másra, tehát az engedmény tárgya nem maga a jogviszony, hanem az abból eredő meghatározott követelés, ami azt is jelenti egyben, hogy az érvénytelen jogviszonyból származó elszámolást az engedményes nem érvényesítheti.Ennek megfelelően nem volt jelentősége annak, hogy a felperes a fent mondottak szerinti kérelmet nem terjesztett elő."

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az ítélet indokolásának igaza van. Ugyanez vonatkozik az összes engedményezésre, kiváltképp az AXA Bank S.A. azon manőverére is, ahol a teljes ügyfélkörét engedményezte – MNB jóváhagyással – az OTP-re.

A Ptk. szempontjából ez az engedményezés semmis. Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda. Oszd meg!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM