DEVIZAHITELEK-TÖBBSZÖR FIGYELMEZTETTÉK AZ ILLETÉKESEKET, HOGY NAGY BAJ LESZ.

DEVIZAHITELEK-TÖBBSZÖR FIGYELMEZTETTÉK AZ ILLETÉKESEKET, HOGY NAGY BAJ LESZ.

DEVIZAHITELEK-TÖBBSZÖR FIGYELMEZTETTÉK AZ ILLETÉKESEKET, HOGY NAGY BAJ LESZ.

[good_old_share]


Az alábbi sorokat érdemes elolvasni és levonni a megfelelő következtetéseket.

 
A Hiteles Mozgalom honlapján jelent meg az alábbi cikk.

Járai Zsigmond a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke (részlet)

 

„A nemzetközi szervezetek többször figyelmeztették a kormányt elsősorban a svájci frank, de általában a külföldi devizában való eladósodás veszélyeire.

Ennek legpregnánsabb példája a svájci jegybankelnök által írott levél volt, amelyben ő kifejtette, hogy több országban vezetett pénzügyi stabilitási gondokhoz a svájci frankban történő eladósodás.

Tőlem egy találkozó kapcsán Baselben azt kérdezte, hogy „Meg vagytok ti őrülve? Tudjátok egyáltalán, hogy mit csináltok? Tudja Magyarország, hogy milyen úton halad, hogy ez mekkora problémát fog okozni?” Ez mondjuk a levélben nem volt így benne, de le volt írva az, hogy számos országban ez komoly problémákhoz vezetett.

Ugyanilyen figyelmeztetések szerepeltek a Nemzetközi Valutaalap éves jelentéseiben is 2005-től kezdődően 2005-2006-2007-ben. Én magam többször megbeszéltem a Valutaalap Magyarországon lévő tisztségviselőivel ennek a problémának a nagyságát, a kialakulását és a növekedését.

Meggyőződésem, hogy ezt a Pénzügyminisztériumban is elmondták és megbeszélték ezeket a problémákat. Az Európai Unióban, Frankfurtban a jegybankelnökök három havonta találkoznak, ezeken a találkozókon is felmerült általában, nem konkrétan Magyarország, de általában az, hogy a gyorsan felzárkózó közép-kelet-európai országokban rendkívül gyors vagy túlzottan gyors a hitelállomány növekedése, elsősorban a lakossági hitelállomány növekedése, és ehhez a svájcifrank- vagy az euróeladósodás nagymértékben hozzájárul.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Kinek lett volna lehetősége megvizsgálni a bankok hitelszerződéseit és azt nehezíteni? Egyértelműen a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének. Ez az ügyfél és a bank kapcsolata, teljesen egyértelműen a PSZÁF hatáskörébe tartozik.”
Jegyzőkönyv az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsága 2002-2010 közötti lakossági devizaeladósodás okainak feltárását, valamint az esetleges kormányzati felelősséget vizsgáló albizottságának 2011. november 3-án, csütörtökön 8 óra 3 perckor az Országház főemelet 58. számú tanácstermében megtartott üléséről.

Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy nem csak a kormányzati, és pénzügyi vezetők tudtak az esetről. Ezt a jegyzőkönyv is bizonyítja, és mégsem történt ezzel kapcsolatban (sem) felelősségrevonás!

 

Ne felejtsük el, hogy a Bankszövetség kimondottan rábeszélte az embereket erre a szerződésre. A Bankszövetség 2006. január 29-én elkészített tanulmányában részletesen bemutatta, hogy az ügyfelek félelmei alaptalanok akkor, ha devizában adósodnak el hosszútávú hitelekkel. Ezt IDE KATTINTVA olvashatod!

Ennek ellenére a bankokkal kapcsolatban (sem) történt felelősségrevonás! Sem a kormány, sem pedig az ellenzék nem kezdeményezte a büntető eljárások megindítását! Vajon miért?

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM