Devizahitelek – közeledik az olvadás!

Devizahitelek - közeledik az olvadás!

Devizahitelek – közeledik az olvadás!


Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület. – Semmisek a deviazhitel szerződések! (C-260/18, Dziubak)

Az Európai Unió Bírósága 2019. október 3. napján a kukába dobta a Kásler ügyben hozott korábbi C-26/13 sz. ítéletét!A bíróság mostani döntése egyértelműen kimondja, hogy kijavíthatatlanul semmisek azok a deviza-hitelszerződések, amelyekben tisztességtelenek az árfolyamrés alkalmazását előíró rendelkezések!

Az ítélet indokolása teljesen mértékben azokon az érveken alapul, amiket a PITEE egyesület következetesen képvisel 2013 júliusa óta.

A német Frankfurter Allgemeine Zeitung című napilap gazdasági elemzője szerint ez az ítélet közel 6 ezer-milliárd forint (18 milliárd Euró = 5.940.000.000.000 Forint) veszteséget okozhat a kelet euróában tevékenykedő bankoknak (Franken-Kredite werden zum Bumerang für Banken, 2019.10.03).

Egyre nagyobb a nemzetközi nyomás a korrupt magyar bíróságokon! Idén tavasszal azt írtuk megtört a jég. Most összel azt írhatjuk közeledik az olvadás!

Rövid magyarázat: Tisztességtelenségi pontok miatt semmis a szerződés, ha a pontok törlése miatt a szerződés egészében végrehajthatatlanná válik.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A Curia most pont azt mondta ki, hogy az árfolyamrés tisztességtelensége esetén a szerződések végrehajthatatlanná válltak. // Mellesleg az árfolyamrés eltitkolása miatt egyébként is semmisek a szerződések. l. Hpt. 213.§ 1. bek.

loading...

További részletes értékelést IDE KATTINTVA nézhetsz meg!  Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...