“DEVIZAHITELEK”-AMIKOR A BÁTOR BÍRÓK CSATASORBA ÁLLNAK.

"DEVIZAHITELEK"-AMIKOR A BÁTOR BÍRÓK CSATASORBA ÁLLNAK.

"DEVIZAHITELEK"-AMIKOR A BÁTOR BÍRÓK CSATASORBA ÁLLNAK.

[good_old_share]

Habeas Corpus Egyesület közleménye.


Az egyesület véleménye a devizahiteles ügyekről, és a bírói attitűdöt leleplező bírói konferenciáról:

 

A magyar polgári törvénykönyvet és minden vonatkozó belső jogot és nemzetközi szerződést felrúgva, a bankár érdekcsoport nyomására a kormány befolyásolta az igazságszolgáltatást.
Ezt úgy tette, hogy először a legfőbb bírói testület, a Kúria ún. Jogegységi határozatokkal ultimátumszerűen kötelezte a bírókat arra, hogy az első mondatban említett módon változtassák meg a saját szakmai álláspontjukat, meggyőződésüket, és olyan ítéleteket hozzanak, mely az adósoknak kedvezőtlenül az érvénytelen szerződéseket újra érvényessé teszi.

De ugye azt nyíltan nem mondhatták ki, hogy nem perelhetnek az adósok, mert papíron jogállam van. Azonban úgy megnehezítették a helyzetüket a pereskedés esetére – költségmentesség korlátozása, illetékek növelése, mindenféle bonyolult elszámolásra való kötelezése – , hogy gyakorlatilag ellehetetlenült az adósok peres úton való jogérvényesítése.

Az ingatlan jelzálogos hiteleknél ugyanakkor teljes letámadást intézve, a közjegyzői okiratok felhasználásával közvetlen végrehajtást indítottak és a kilakoltatások elindultak.
A látszólagos adósmentő ún. Devizahiteles Törvények tehát egy elaltatást szolgáltak, hogy azt higgyék az adósok, meg lesznek mentve, de ennél sokkal rosszabb történt, végleges megsemmisítésük folyik 2014 óta.

Ebben a helyi járásbírók, törvényszéki bírók, ítélőtáblai bírók és végül a kúria "együttműködése" volt szükséges. Tehát, hogy az alsóbb szinteken hozott ítéletek végül magasabb szinten mindig az adósok ellenében döntsenek. Nagyon ügyeltek, hogy minden "kilógó" bíró visszakerüljön a rendszerbe, ha másképp nem, akkor elvették tőle az ilyen ügyeket, és persze egyéb módok.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Mégis ennek ellenére, e lehetetlen jogi és morális környezetben voltak ügyvédek, bírók, akik nem hagyták magukat. Elkötelezetten dolgoztak tovább, minden kiskapu meglátva, használva hogy győzzön az igazság. A kiskapukat a Kúria újabb és újabb Jogegységi határozattal bezárta, így kialakult a Magyar Csiki-csuki. Közben meg lakoltatnak ki folyamatosan.

loading…


És ez a pécsi ítélőtáblai "konferencia" ennek a lenyomata. Az emberi gyarlóságé. Mert a bíró is ember, és ugyanúgy van közte jó és rossz. Van, aki "pápább a pápánál". Jelleme annyiban merül ki, hogy ha kap felülről egy utasítást, akkor nemcsak teljesíti, hanem túl is szárnyalja. Ilyen "moral insane" bírók nem dolgozhatnának az igazságszolgáltatásban. Erről (is) szól az MNO-s leleplező cikk.

És a bírók közül az éberek ezt nem bírják tovább, lépéseket sürgetnek, maguk is beálltak a csatasorba. Ilyen az Egyéni bírói Függetlenség és Felelősség Fóruma. Tisztelet a bátraknak!

loading…Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM