“DEVIZAHITELEK” – A BANKOKNAK KÁRTÉRÍTÉST KELL FIZETNIÜK!

"DEVIZAHITELEK" - A BANKOKNAK KÁRTÉRÍTÉST KELL FIZETNIÜK!

"DEVIZAHITELEK" – A BANKOKNAK KÁRTÉRÍTÉST KELL FIZETNIÜK!

A Jobbik elnöke szerint a devizahitelesek nem pluszjogokat követelnek, nem luxusigényeik vannak, csak azt követelik, ami visszajár nekik.

Vona Gábor a pártnak a fair bankokról és a forintosításról szóló törvények elfogadása miatt szervezett pénteki budapesti tüntetésén kijelentette: a bankoknak kártérítést kell fizetniük.

Értékelése szerint a kormány által “kitalált” megoldás a bankok megmentéséről szól, a devizahitelesek kárára. Hozzátette: a Jobbik 2009 óta a felvételkori árfolyamon történő forintosítást sürgeti, és nem is saját programjukat kérik számon, hanem azokat a mondatokat, amelyek arról szóltak, hogy a piaci árfolyamon történő forintosítás “kacsa”.A mintegy 300 összegyűlt ember előtt a Jobbik elnöke azt mondta: bár ismerik az erőviszonyokat, nem adják fel követeléseiket. A bankok, valamint az előző kormányok szégyenének nevezte, hogy sokan külföldre menekültek. Az ellenzéki pártvezető szerint miközben a kormány a bankok elszámoltatásáról kommunikál, az elmúlt években a kétharmados többségével csak az időt húzta és “gumicsontokat dobált”.

Vona Gábor kitért arra, hogy a devizakárosultak körében is át kell gondolni, ki segíti az ügyet és ki nem, mert egy ilyen megmozdulásnak “nem ennyi ember részvételével kellene megtörténnie”. Felvetette, hogy van olyan társaság, amelyik a bankokat bírálva “veri a mellét”, majd elmegy hozzájuk azzal, hogy ha az ő hiteleit rendezik, akkor eláll a tiltakozástól. Őket arra szólította fel: “takarodjanak köreikből”, és hagyják, hogy céljaik mögött kialakuljon egy valóban tisztességes társadalmi többség.

A megmozduláson Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke bejelentette, hogy pénteken újra benyújtotta az Országgyűlésnek a magáncsődről szóló javaslatot. Ha a cégeknek jár az, hogy pénzügyi nehézség esetén védelmet kérhetnek és ki is menekülhetnek a bajból, akkor az járjon az egyszerű embereknek is – mondta.

Tatár József, az Otthonvédelmi Tanács szóvivője szintén azt hangoztatta, hogy a kormány nem az adósokat, hanem a bankokat akarja menteni.

Damm Andrea, a Devizahiteles Kerekasztal jogvédője szolidaritásra kérte a résztvevőket, és arra szólította fel az államfőt, hogy ne írja alá a devizahiteleket érintő törvényeket.Varga István, az Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának jobbikos delegáltja azt emelte ki: több fórumon megállapították, hogy a devizahitelek valójában forinthitelek voltak, a bankok pedig nem tájékoztatták tisztességesen ügyfeleiket. Mindenkit arra biztatott, hogy éljen közérdekű panasszal és nyújtson be bírósági keresetet szerződése semmisségének kimondása érdekében.

A résztvevők “A forintosítás egy fillért sem ér”, “Annyira fair a törvény, mint a kormány” transzparensekkel, valamint jobbikos zászlókkal jelentek meg, és a beszédek alatt többször a kormányfő lemondását követelték. – MTI

 

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM