Devizahitel- Megtört a jég! Fővárosi Ítélőtábla precedens jelentőségű határozata

Dr. Marczingós László ügyvéd, Devizahitel- Megtört a jég! Fővárosi Ítélőtábla precedens jelentőségű határozata

A DH törvények alkalmazásának kizártsága

„devizahiteles” ügyvédként Dr. Marczingós László Ügyvéd úr hosszú évek óta harcol az átvert Magyar fogyasztók jogaiért.

Akik figyelemmel kísérték munkásságát azok láthatták, hogy annak ellenére is kitartóan képviselte ügyfelei jogát, hogy folyamatosan falakba ütközött és „felülről” is komoly szakmai nyomásnak, fenyegetésnek és eljárásoknak volt kitéve.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy beérett munkájának gyümölcse és a Fővárosi Ítélőtábla precedens jelentőségű határozatot hozott.
Az alább olvasható beszámoló az ügyvéd úr hivatalos weboldalán jelent meg, valamint alább látható egy összefoglaló videó is. Az anonimizált bírósági határozat az oldal alján lévő linkre kattintva letölthető!:

A DH törvények félretételi joga a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú határozata alapján

Dr. Marczingós László – Kedves Olvasóim!

Az uniós jog helyes alkalmazása kapcsán hosszú évek óta próbálom ráirányítani a figyelmet az alkalmazandó anyagi jog tartalmára, mely kapcsán több száz oldal terjedelemben ismertetem az EUB ítéleteit és hozom fel a távolabbi összefüggéseket.
Most végre a Fővárosi Ítélőtábla meghallgatott, elgondolkodott és el is fogadta érveléseimet. Azon túlmenően látványosan változtatva az eddigi ítélkezési szokásokon alkalmazta az EUB ítéleteiben foglaltakat.

Ehhez az is kellett, hogy a tábla előtti tárgyalásokon rengeteg kérdést kapjak a bíróktól, és eloszlassam az uniós jog félremagyarázásából eredő “szokásjogot”.

Mellékelem az alábbi linken az anonimizált bírósági határozatot, és hivatkozom a mai napon facebook élő adásba foglalt előadásomat.Anonimizált bírósági határozat 

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM