Devizahitel-a bíróság rést ütött a bankok pajzsán

Civil Kontroll Devizahitel-a bíróság rést ütött a bankok pajzsán

Devizahitel-a bíróság rést ütött a bankok pajzsán

Dr.Szabó V. László ügyvéd

A XX.XXI és XXIII.kerületi Bíróság rést ütött a pajzson! + az oldal alján egy olvasói vélemény + videó

A bíróság ítéletében megállapította azt, hogy a 6/2013 PJE azon rendelkezését nem lehet alkalmazni mely szerint a bank olyan pénzügyi hatásokról nem adhat tájékoztatást amelyet előre nem lehet megjósolni.A bíróság kimondta, hogy a bank mint professzionális pénzügyi szereplőnek tudnia kellett azt, hogy a CHF árfolyama 2007-2008-ban történelmi mélyponton volt ezért biztos, hogy emelkedni fog a szerződés megkötését követő időszakban.

Mindezek alapján a bank részéről  elvárható a rHpt. 203. § (6) bekezdésében foglalt előírásnak megfelelő tájékoztatás az lett volna, ha a gazdasági körülményeket részletesen bemutatja a perbeli szerződés megkötését megelőzően, utalva arra, hogy közép és hosszú távon a forint gyengülése a svájci frankkal szemben törvényszerű és az ezzel ellentétes folyamatnak hosszabb távon elenyésző a valószínűsége. Dr.Szabó V. László ügyvéd

Egy olvasói vélemény-

A Bankszövetség MTI-nek 2006-ban adott nyilatkozata a bizonyíték, hogy az ügyfeleket szándékosan félrevezették, hogy csapdába csalhassák.
Ha ezt ígérték a bankok, akkor tartsák is be ígéretüket, mert különben szerződést szegnek. Ami végtelenül durva, hogy még a bankok vádolják az ügyfeleket szerződésszegéssel!

loading...Facebook hozzászólások
loading...