DEVIZAHITEL 2019 – HAMAROSAN MINDEN ELDŐLHET!

loading...

DEVIZAHITEL 2019 – HAMAROSAN MINDEN ELDŐLHET!

Email


Most végre tisztességesen pont kerülhet erre a hatalmas társadalmi katasztrófára!

 

Ahogy dr. Budaházi János ügyvéd úr is megfogalmazta: a nemzeti bíróságnak a felperesként eljáró fogyasztó helyett hivatalból figyelembe kell vennie valamely szerződési feltétel adott esetben tisztességtelen jellegét…a szerződési feltételeket világosan és érthetően kell megfogalmazni, arra kötelezi a pénzügyi intézményeket, hogy elegendő tájékoztatást nyújtsanak a kölcsönfelvevők számára ahhoz, hogy ez utóbbiak tájékozott és megalapozott döntéseket hozhassanak…"De miért kellett erre ennyi ideig várni???

Újabb fontos "deviza"-hiteles döntés készül a Kúrián!!!

 

Az árfolyamkockázatról szóló kikötések érvénytelenségét vizsgálja a legfelső bíró fórum konzultációs testülete.

loading...

Átfogó vizsgálatot indítottak a Kúrián a devizahitelezés egyik legfontosabb részletkérdéséről, az árfolyamkockázatról – tudta meg a Magyar Nemzet. A tervek szerint áprilisban ül össze legközelebb az a konzultációs testület, amely a devizahitel-szerződések érvénytelenségével kapcsolatos perek elemzésével foglalkozik.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A 2016 óta működő testület ezúttal az árfolyamkockázat ügyében vizsgálódik, ehhez a Kúria már bekérte az ország bíróságaitól azokat az ítéleteket, amelyekben a bírák megállapították az árfolyamkockázatról szóló kikötések érvénytelenségét és valamilyen jogkövetkezményt is alkalmaztak.

Lassú víz partot mos?Az elemzés befejeztével a legfőbb ítélkező fórum mérlegeli majd, szükséges-e, hogy a bíróságoknak szóló újabb iránymutatást adjanak ki a kérdésben.

A Kúria az elmúlt években több jogegységi határozatot is meghozott a devizahitelek egyes részletkérdései kapcsán, így az árfolyamrés, valamint a szerződésmódosítás mellett állást foglalt az árfolyamkockázatról is, leszögezve: az árfolyamok változásából eredő veszteséget elsősorban az adósnak kell viselnie.

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás